תנומת כפות הידיים לאחר TIA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנומת כפות הידיים לאחר TIA
    אור
    24/01/2011

לפני כחודשיים עברתי ארוע מוחי המוגדר TIA ... אני בת 40 נשואה + 5 ללא הפלות בעבר ולידות רגילות, בריאה לחלוטין. בעקבות הארוע עברתי בדיקת MRi מח וצוואר והבדיקה העלתה מניגיומה מזערית מאוד בצד השמאלי (כאשר הרופאים והנויירולוג לא התרגשו מזה בכלל) ודיסקופאטיה קלה בחוליות 4-5-6 (שגם מזה לא התרגשו) וכן, עברתי דופלר צווארי שיצא תקין. ושאר הבדיקות שנעשו לי תקינות לחלוטין כולל בדיקת כרישת דם. לאחר אשפוז הונחיתי לקחת כדור אספירין אחד ליום למשך כל החיים. ואכן אני נוטלת אספירין מסוג CARTIA. כשלושה שבועות בערך מזמן הארוע הופיעה תופעה של 2 כפות ידיים רדומות בזמן שינה ובזמן הקימה בבוקר...כמעט מדי יום וכאשר אני מזיזה את כפות הידיים או שמה אותם על מקום קר הן מתעוררות, והיום כחודשיים אחרי הארוע התופעה הזו מופיעה גם בזמן שאני עובדת בסביבת מחשב כלומר מקלידה... (חזרתי לעבודה לפני כשבועיים) אינני יודעת אם זה קשור לאספירין שלוקחת או שזו תופעה כתוצאה מהארוע שעברתי... אציין שתופעה זו בעבר היתה מופיעה מדי פעם בחודשי ההריון האחרונים וכפי שהסבירו לי אז התופעה תקינה בהריון... בכל מקרה בסיכום האשפוז גם המליצו שאעבור שוב בעוד שנה בדיקת MRI
    שאלתי היא האם יש לערוך בדיקות נוספות בעקבות התופעה של תנומת כפות הידיים ו/או האם יש לקבל חוו"ד שניה לארוע שעברתי ?
    אשמח לקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנומת כפות הידיים לאחר TIA

הוספת תגובה

• תנומת כפות הידיים לאחר TIA - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    25/01/2011

אור שלום,
    לא נראה לי שהתופעה שלך מספרת קשורה לאירוע של-TIA או לטיפול באספירין.
    זה יותר מתאים לתסמונת תעלה קארפאלית קלה (CTS). גם זה שזה היה לך בזמן ההיריון מחזק את האבחנה. לא נראה לי שאת צריכה להתרגש, אך כדאי להפעיל את כפות הידיים בתרגילים עדינים. גם מסז' עדין יכול לעזור וגם טיפול במים.
    כמובן, אם זה לא עובר כדאי להתייעץ עם אורטופד או רופא שיקום.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו