מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנומת כפות הידיים לאחר TIAאור24/01/2011
לפני כחודשיים עברתי ארוע מוחי המוגדר TIA ... אני בת 40 נשואה + 5 ללא הפלות בעבר ולידות רגילות, בריאה לחלוטין. בעקבות הארוע עברתי בדיקת MRi מח וצוואר והבדיקה העלתה מניגיומה מזערית מאוד בצד השמאלי (כאשר הרופאים והנויירולוג לא התרגשו מזה בכלל) ודיסקופאטיה קלה בחוליות 4-5-6 (שגם מזה לא התרגשו) וכן, עברתי דופלר צווארי שיצא תקין. ושאר הבדיקות שנעשו לי תקינות לחלוטין כולל בדיקת כרישת דם. לאחר אשפוז הונחיתי לקחת כדור אספירין אחד ליום למשך כל החיים. ואכן אני נוטלת אספירין מסוג CARTIA. כשלושה שבועות בערך מזמן הארוע הופיעה תופעה של 2 כפות ידיים רדומות בזמן שינה ובזמן הקימה בבוקר...כמעט מדי יום וכאשר אני מזיזה את כפות הידיים או שמה אותם על מקום קר הן מתעוררות, והיום כחודשיים אחרי הארוע התופעה הזו מופיעה גם בזמן שאני עובדת בסביבת מחשב כלומר מקלידה... (חזרתי לעבודה לפני כשבועיים) אינני יודעת אם זה קשור לאספירין שלוקחת או שזו תופעה כתוצאה מהארוע שעברתי... אציין שתופעה זו בעבר היתה מופיעה מדי פעם בחודשי ההריון האחרונים וכפי שהסבירו לי אז התופעה תקינה בהריון... בכל מקרה בסיכום האשפוז גם המליצו שאעבור שוב בעוד שנה בדיקת MRI
שאלתי היא האם יש לערוך בדיקות נוספות בעקבות התופעה של תנומת כפות הידיים ו/או האם יש לקבל חוו"ד שניה לארוע שעברתי ?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנומת כפות הידיים לאחר TIA - תגובה
ד''ר יולי טרגר25/01/2011אור שלום,
לא נראה לי שהתופעה שלך מספרת קשורה לאירוע של-TIA או לטיפול באספירין.
זה יותר מתאים לתסמונת תעלה קארפאלית קלה (CTS). גם זה שזה היה לך בזמן ההיריון מחזק את האבחנה. לא נראה לי שאת צריכה להתרגש, אך כדאי להפעיל את כפות הידיים בתרגילים עדינים. גם מסז' עדין יכול לעזור וגם טיפול במים.
כמובן, אם זה לא עובר כדאי להתייעץ עם אורטופד או רופא שיקום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)