כאבים בזרוע ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בזרוע ימין
    אחד
    15/02/2011

שלום רב,
    אקדים ואומר שיש לי רקע מסויים ברפואה.

לפני כשנתיים, נפלתי ובלמתי את הנפילה ע"י יד ימין. מיד הופיע כאב, עברתי צילום ואורתופד לא התרשם משבר, כך שהונחתי לתת לפרק כף היד מנוחה. לא יכולתי להפעיל כוח, שכן כל לחץ על פרק כף יד ימין לווה בכאב. בנוסף, הופיעו "קנאקים" בעת סיבוב פרק היד (שהקלו במעט על הכאב, איני יודע להסביר מדוע).
    לאחר מס' שבועות הכאב בפרק היד חלף, אך הקנאקים נשארו.
    בשנה האחרונה אני סובל יותר ויותר מכאב כרוני של כל הזרוע, ביחוד בחלקה האקסטנסורי, לעתים יש מעורבות גם של הכתף. הכאב מופיע בעיקר במנוחה ונעלם בעת פעילות גופנית או תנועה של היד. כאמור, הקנאקים עדיין קיימים, אך אינם עוזרים הרבה.
    אני לא ישן על היד, אני לא עוסק בפעילות גופנית מאומצת או שונה מכל אדם אחר.
    חשבתי שאולי מדובר על כאב ממקור עצבי, לחץ על אחד העצבים אולי.

האם יש קשר בין האירוע לפני שנתיים לכאב הנוכחי?
    האם הכאב אכן מתאים לגורם נוירולוגי כלשהו או שמא עליי לפנות לאורתופד?
    כיצד היית ממליץ/ה לברר את הבעיה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזרוע ימין

הוספת תגובה

• כאבים בזרוע ימין - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    16/02/2011

אם יש לך רקע מסוים ברפואה, אתה בטח יודע שמערכת תנועה שלנו מורכבת לא רק מעצמות, אלה גם ברקמות רקות - גידים, רצועות, שרירים, סחוס. פגיעה ברקמות רכות לא נראת בצילום רנטגן, אך זה לא אומר שלא הייתה פגיעה.
    אני בטוח שבנפילה הייתה פגיעה מסוימת ברקמות רכות של מרפק. מרפק - מפרק שמאוד רגיש לפגיעה ויכול לכאוב שנים גם כשלא היה שבר.
    כדי להקל על הכאבים אתה צריך לטפל במרפק. אפשר לפנות לפיזיותרפיה ולקבל הדרכה איך לשמור על טווחי תנועה במרפק. אני ממליץ בהדרגה להתחיל לבצע גם תרגילים לחיזוק שרירי המרפק. גם טיפול במים (הידרותרפיה) יכולה לעזור. כל סוג של חימום מקומי יכול גם להועיל. אפילו מסג' עדין עם שמן מחמם.
    לפי התאור שלך, לא נראה לי שמדובר בכאב נוירולוגי, אך זה קורה לפעמים כי עצב עובר במקום והידבקויות של רקמות רקות לאחר הנפילה יכולות קצת ללחוץ עליו.
    אפשר (ואולי כדאי) כמובן לפנות לאורטופד. אם הוא יתרשם שאכן מדובר בכאב עצבי, הוא כנראה יפנה אותך לבדיקת EMG.
    ואם לא ימצא פטרון יעיל, אפשר לחיות עד 120 עם התופעה אם עושים כל הדברים המינימליים שציינתי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו