כאבי ראש כרוניים על בסיס יומיומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש כרוניים על בסיס יומיומי
    שי
    22/05/2011

שלום רב,
    אבי בן 60 וסובל מזה כמה זמן כאבי ראש כרוניים על בסיס יומי.
    בעקבות הכאבים הלך לרופא משפחה ומשם לנופרולוג. הוא לקח אמלו ולוטן בבוקר ובערב קרדילוק. כעת הוא לוקח אמלו ולוסרדקס פלוס בבוקר וקרדילוק..

את הכדורים נגד כולסטרול סימבקור הפסיק לקחת (בדקנו ומצאנו שזה לא יעיל ופוגע באנזים Q10 ואין לו כולסטרול גבוהה כרונית -בסביבות 260)

כאבי הראש עדיין כרוניים על בסיס יומי.
    הוא הלך לנוירולוג והוא נתן לו טופיטרין אך זה עשה לו תחושת נמל בגוף
    כעת הוא נתן לו דפלפט(שאמור לקחת ממחר) שממה שקראתי לא מתאים לכאבי ראש אלא הוא לאפליפסיה / מאניה דיפרסיה (ומזה הוא לא סובל) . מדוע זה ניתן לו??

רציתי לדעת מהי המלצתכם למנוע את הכאבי ראש הכרוניים האלה שלא עוברים?

נ.ב הנוירולוג הפנה אותו ל MRI אך זה נשלל ("לא מומלץ")

תודה והמשך שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

שי
    25/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה? - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    26/05/2011

שלום,

כנראה האבחנה היא (chronic daily headache (CDH, וטיפול בדפלפט היא אחד הטיפולים הטובים במקרים אלו. אבל חשוב לדעת שיש אופציות אחרות (אלטרולט amitryptiline, נוירונטין gabapentin וטופומקס topiramate). עם כל התרופות האלו יש יתרנות וחסרונות אבל העיקר זה האם זה עוזר או לא - בשביל זה יש רק נסיון וטעיה.

לגבי הדמיה מוחית, אני כן ממליץ ביצוע MRI או CT ראש.

לגבי כולסטרול, 260 נראה גבוה - מטרת ה- LDL (כולסטרול הרע) היא פחות מ- 100 מ"ג/ד"ל - אבל לא קשור לכאבי ראש.

אני לא רואה בעיה ברישמת התרופות שרשמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה חשובה

שי
    28/05/2011

אבי עשה CT ולא נמצא משהו מיוחד
    MRI - הקופה לא אפשרה

האם לא כדאי לעשות EEG?

פשוט יש כל כך הרבה כדורים במקביל שיד שמאל לא יודעת מה עושה יד ימין

תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה חשובה - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    29/05/2011

עם כבר עשה CT ראש אז לא נראה לי חיוני גם לעשות MRI מוח.
    אני לא חושב שה- EEG חיוני, אין הרבה קשר בין EEG וכאבי ראש - לפחות לא בהקשר הנוכחי.
    לגבי תרופות, נדיר שיש פתרון מיידי וזה דורם התמדה, אבל בסיף אני מקווה שימצאו טיפול טוב למניעת כאבי הראש של אביך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש כרוניים על בסיס יומיומי - תגובה

אייל קליין
    26/05/2011

לכאבי ראש סיבות רבות. בתאורך לא התייחסת למשך הזמן שאביך סובל מהכאבים, מה אורך האפיזודות היכן הכאב, מתי הוא מופיע וכו. כל אלה חשובים על מנת לקבוע את מקור הכאבים. יש מקום להתייעץ גם עם אורטופד על מנת להעריך האם הכאבים הינם ממקור אורטוםדי (עמוד שדרה צווארי, שרירי הצוואר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו