נימולים ידיים+רגליים לסירוגין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נימולים ידיים+רגליים לסירוגין
    סטודנט מוטרד
    28/05/2011

שלום רב,

אני בן 26,סטודנט.
    לפני כשבועיים וחצי הרגשתי מן הרגשת חולשה מוזרה כזאת בשרירי היד האחורית(שני הידיים) וכמו כן מן חולשה גם ברגליים.
    לא נתתי לזה הרבה תשומת לב,אך שמתי לב למחרת שהתחילה מן תחושת נימול כזאת,כאשר היא באה והולכת ועוברת מהרגליים לידיים לסירוגין.
    התווספה גם הרגשת שריפה בצוואר.עור ידיים שורף לעיתים.
    עקצוצים מדי פעם גם ברגליים גם בידיים.
    כל יום הרגשתי למשך כמה שעות כ"מרחף" כאילו לא מרוכז כזה,לא בפוקוס.
    לאחר כשבוע נרדמה לי יד שמאל לפני שהלכתי לישון ל כ 15-20 דקות.
    לאחר עוד כמה ימים נרדמו 2 שרירי התאומים(כך הרגשתי) כשהלכתי לישון.
    קמתי ניערתי תרגליים ולאחר חצי שעה זה עבר.הצלחתי להרדם.

חשוב לציין שבאופן כללי למעט הרגשות ה"ריחוף" ועייפות,במהלך היום אני מתפקד רגיל לגמרי.והתופעות מופיעות יותר בבוקר/מנוחה/כשאני הולך לישון.

ניגשתי למיון(סורוקה) יום למחרת הרדמות הרגליים,בדקו אותי(אימי היתה חולת ALS,ולכן הם רצו לשלול אופציות),בדיקות דם תקינות.
    חוסר בויטמין D.
    אין שקיעת דם.
    בדיקה ניורולוגית כללית תקינה.
    עשו CT מוח.
    הניאורולוג שבדק אותי רשם "RIO MS" - חשד ל MS?
    בכל מקרה החליטו לאשפז אותי ולבדוק אם יש צורך לעשות MRI או ניכור מותני.

במהלך היומיים של האישפוז שלי שם,הרגשתי די טוב,ללא תופעות נימול ברגליים וידיים.
    רק מעט חולשה בידיים בבוקר.
    הרגשת הריחוף שתיארתי לפני כן המשיכה.

לאחר מספר שיחות עם כמה רופאים במחלקה הניאורולוגית,הם טוענים כי אין לי שום מחלה ניאורולוגית,וכי מדובר בתוגבות של גוף וכי הרבה נובע מחרדה וייתכן ואני חולה בחרדה.
    במקרה הגרוע טוענים כי אולי קיים עצב מסוים שעובר "דלקת" מסוימת קלה,וכי הכל יעבור לבד.
    החליטו שלא לעשות MRI ולא לעשות ניכור מותני כי אין טעם.
    ניתן להגיד שהם היו די בטוחים בעצמם והרשגתי די "מיותר" שם במחלקה.
    נתנו לי טריבמין-אמרו לשתות לפחות חודש.(B12,B1,B6).
    המליצו בכל מקרה להמשיך מעקב מול רופא מטפל בקופת חולים כשהם ממליצים:
    - EMG
    -MRI עמוד שדרה צוורי.

העניין הוא שאחרי שהשתחררתי,עברו יומיים בהם הרגשתי די בסדר.
    אבל היום אני שוב חש בנימולים ברגליים.
    ויד נרדמה לי כשישנתי.
    הרגשות הריחוף גם ממשיכות.
    אני לוקח את הטריבמין כבר 3 ימים.
    גם ויטמין D.

אני נלחץ מאוד מהר,ומפחד שמדובר בכל מקרה בסיבוך ניאורולוגי כזה או אחר.

אשמח לקבל חוות דעת מכם,
    ומה הייתם ממליצים?

להרגע והמשיך לבדוק את מה שהוסבר לי?
    EMG וMRI עמוד שטרה צווארי.

או האם יש סיבה לדאגה?
    אני מפחד שההמתנה לMRI תיהיה ארוכה מדי.וזה גם ככה פוגע בי מבחינת הריכוז בלימודים ובכלל ביום יום.

תודה מראש!
    רומן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נימולים ידיים+רגליים לסירוגין - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    29/05/2011

שלום,
    לפי התיאורים שלך קשה להיות בטוחים על מה מדובר. האמת היא שלפעמים, אפילו אם אין שום ממצאים בבדיקה נוירולוגית פורמאלית, אנחנו (הרופאים) עדיין ממליצים על הרחבת הבירור כדי לשלול מיני דברים. כנראה זה מה שקורה במצבך. אני מסכים עם הגישה שלהם אבל בכל זאת הייתי חושב ש- MRI מוח (בשאלה של טרשת נפוצה) גם כדאי. אני ממליץ גם לעשות את ה- MRI של עמוד שדרה צווארי וגם את ה- EMG. לגבי MRI מוח, כדי להתיעץ עם עוד נוירולוגי לדעתי. קרוב לוודאי אין לך MS אבל בלי MRI מוח קשה להגיד את זה ב- 100%.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,עוד שאלה

סטודנט מוטרד
    29/05/2011

תודה רבה על המענה ד"ר.
    אכן אני מחר מגיע לניאורולוגית שלי ואתייעץ איתה בקשר לMRI מוח+עמוד שדרה צווארי.
    כמובן גם נעשה EMG.
    מה שכן התופעות האלה מאוד מאוד מציקות ומוציאות אותי מפוקוס לפרקים ארוכים של היום.קשה לי ללמוד ככה ולהתרכז.בעיקר בגלל הרגשות ה"ריחוף" שנמשכות שעה-שעתיים לפחות כל יום.
    האם יש משהו שהיית ממליץ במקרה הנ"ל?אולי איזו שהיא תרופה?
    פשוט מטריד שבמידה והתופעות לא יעברו לבד,אצטרך להסתובב ככה עד לביצוע בדיקות MRI,שאני מנחש יקח לפחות 3-4 שבועות לחכות בתור.

תודה,
    רומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,עוד שאלה - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    31/05/2011

קשה ככה לתת לך מענה לצערי. "ריחוף" הוא סימפטום לא ספציפי בכלל וקשה לי להגיד בדיוק מעין זה נובע. מאוד לא סביר שמדובר באיזה בעיה כלשהי נוירולוגית - היות העדר סימפטומים נלווים - כגון כפילות ראיה, בחילה, הקאות וכדומה.
    מצד שני "ריחוף" עם עייפות במהלך היום יכול להעיד על מחלה נוירולוגית אבל מכיוון שזה לא ספציפי ויחסית לא נדיר אצל אנשים "בריאים" אני לא רואה סימן לדאגה יותר מדי. גם אני לא ממליץ תרופות בשלב זה אם אפשר בלי - עדיף לקבל אבחנה קודם כל. בכל מקרה לכל תרופה יש תופעות לוואי, אז עדיף לא למהר לטפל בסימפטומים אם אנחנו עדיין נמצאים בשלבים המוקדמים של בירור.
    כן הייתי מציין שדברים "לא נוירולוגיים" יכולים לגרום לעייפות וריחוף. אולי כדאי להתיעץ עם רופא משפחה שלך ולשקול בדיקות כדלקמן: (בדיקות דם: כולל ספירת דם, כימיה שגרתית, תפקוד בלוטת התריס, שקיעת דם. ומדידות ל"ד בשכיבה ועמידה).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו