מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת יתר ילדה בת 5.5אייל29/06/2011
בתי בת ה- 5.5 אוכלת הרבה.
בזמן ארוחת צהריים היא אוכלת מנות גדולות ומבקשת תוספות כל הזמן.
בשנה האחרונה היא שמנה.
אני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה מאחר ואני מפחדת שכבר עשינו מספיק טעויות כאשר דיברנו איתה על הנושא
ניסיתי לא לדבר, להתעלם
-כי פחדתי שאם אדבר היא תרצה לאכול יותר.- אך ללא הועיל.
ניסיתי לדבר איתה היא מבינה שזה לא בריא, ובבגדים זה לא יפה היא מבינה וכשרואה ילד מאוד שמן היא אומרת כנראה אכל הרבה- כלומר מבינה את העובדה.
אבל כאשר רואה או מריחה אוכל - רוצה מייד לאכול.
היא משתתפת בחוג תנועה אך עדיין לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת יתר ילדה בת 5.5 - תגובה
מיכל וינברגר29/06/2011שלום אייל, אני מבינה את המצוקה והדאגה לביתך. אשמח לקבל נתונים על משקל וגובה כדי שאוכל לבדוק את מיקומה בעקומות הגדילה ואז נוכל לדעת אם אכן היא נמצאת בעודף משקל ובאיזו דרגה.
אכן הדיבור על הנושא מביא עוד מתחים מיותרים,, ובמצב שלך הייתי אכן נמנעת מלהזכיר ולדבר בכלל על הנושא. זה יכול לעשות בדיוק תגובה הפוכה.
מה שכן , יש לדאוג שבבית, בסביבה הכי מוכרת לביתך, יהיו התנאים האופטמליים להצליח לאכול נכון ולשלוט באכילה, זה מתחיל עם ארוחות מסודרות, יש לקבוע שעות בהן אוכלים, מקומות קבועים- מטבח/פינת אוכל ולא שום מקום אחר. זמני ארוחה קבועים וקצובים- לא למרוח את הארוחה מעבר ל20-30 דקות. לנסות בתקופה הזו לאכול פחות בחוץ, וגם אם כן, בצורה מחושבת ומתוכננת- (הרי אני נכנסים לקיץ ולחופש ואי אפשר בכלל בלי...)
חשוב להציע בארוחות מזונות מגוונים- ירקות, טריים מבושלים (שתמיד יהיה מרכיב של ירק בארוחה) חלבונים, פחמימות, להשתדל שלא יהיו יותר מדי טיגונים וכמה שפחות אוכל תעשייתי ומאפים. אפשר להגיע לאוכל טעים מאוד גם עם הדברים הפשוטים- ביצה, גבינות, סלט, לחם, עוף, תפ"א, תירס, קטניות וכ'..
לדאוג שבבית יהיו רק מים ולא פיתויים אחרים של שתייה מתוקה, וגם לגבי ממתקים להקציב עד אחד יום. חשוב לא להעלים אותם לגמרי ולא לאסור אותם כי אז היא תרצה אותם אף יותר...אבל גם בחוץ וגם בבית שהחשיפה אליהם לא תהיה גדולה מדי. זה לא פשוט אך אפשרי אם כל הבית נרתם למשימה. כרגע התפקיד הוא של ההורים לעשות שינוי שישפיע על ביתך, האחריות היא אצלכם, ואין מה להטריד אותה בעניין. לגבי הספורט- מצויין שרשמת אותה לחוג תנסי גם לדרבן אותה ללכת ברגל, איתך, לסידורים, לגן טיולים משפחתיים- אולי גם בריכה וכ'..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)