פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

זה המקום ללמוד על תזונה נכונה המותאמת לילדים. הפורום עוסק בנושאים כמו תזונת תינוקות, הקניית הרגלי אכילה נכונים לילדים, אוכל בריא לילדים, תזונה לילדים עם עודף משקל, דיאטה בגיל צעיר, סרבני אוכל, הפרעות אכילה אצל ילדים ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות פירות מומלצת לילדים
    נילי
    16/12/2021

שלום
    הבת שלי בת שנתיים מאוד אוהבת פירות.
    בבוקר היא שותה שייק שיש בו 2 פירות, ובגן מביאים לה פרי נוסף (אחר מהפירות בבוקר). מדובר כבר על 3 פירות ביום. לפעמים אחהצ היא רוצה גם פרי.
    האם יש מגבלה על כמות הפירות לילדים ביום- מבחינת כמות הסוכר?
    האם 3 או 4 פירות ביום זה כבר יותר מדי?
    לאחרונה אני שמה חצי מכמות הפירות בשייק (לדוג' שמה חצי בננה במקום שלמה) כי נראה לי שזה יותר מדי אך אני לא יודעת.
    אשמח לדעת מה נכון.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות פירות מומלצת לילדים

הוספת תגובה

תמונה

• פירות הן מזון מותאם לפי הטבע

שבו שירלי
    18/12/2021

שלום. כיועצת בריאות ותזונה טבעית. לפי ההגיינה הטבעית ותורת הרמבם. אני חושבת שאת צריכה לשמוח ולהנות ולטפח את האהבה של בתך לפירות ולשמר את ההרגל הזה. פירות הן מזון מותאם מבחינת אורגנית וביוכימית לגוף האדם. מערכת העיכול שלנו אוהבת פירות (כל עוד נאכלים באופן הנכון ולא אכנס לזה כרגע) בל ילדה שפותחת את הבוקר בארוחת פירות כשייק זה נפלא. ועוד פירות פה ושם במהלך היום זה לא דבר רע. מה מפחיד אותך? כמות הסוכר? המיתוס ששטפו לנו את המוח איתו? זה לא מדויק לגבי פירות שנאכלים יחד עם המון מים וסיבים ומלא פיטוכימיקלים. מה גם שייכות של גיל שנתיים כל כך מהיר שאין זו בעיה כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תזונה ילדה בת 11 מתיחות סביב אוכל
    מאי
    26/02/2021

שלום. בבית אנחנו מקפידים לבשל את האוכל ופחות לאכול מזון מתועש. מקפידים על אכילת ירקות בכל ארוחת ערב. יש חוק של ממתק אחד ביום.
    בתי בת ה 11 "טורפת" במהירות את האוכל, נלחמת עם אחרים כדי שתקבל עוד חתיכה שטעימה לה, רוצה את החתיכות הגדולות.
    היום היא נלחמה עם בעלי על פרוסת חלה נוספת. הוא כבר לא יכל לעמוד בזה והרים עליה את הקול וצעק עליה שתפסיק עם הבליסות האלו. אחר כך אמר לי שהוא ממש רואה בעיה תזונתית אצלה. מרגישה שיש מתיחות מאוד גדולה סביב האוכל.
    אני מאוד מפחדת שמשפטים כאלו יצרו עוד יותר בעיה תזונתית אצלה, צריך כל כך הרבה רגישות סביב העניין הזה.
    האם יש לכם המלצה על ספר או מדריך שמדבר על הנושא הספציפי הזה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• אני מבננה

הילה
    28/02/2021

הי
    אני מזמינה אותך לקרוא את הספר ״אני מבננה״ שכתבתי. אני מאמינה שהוא יכול לעזור לך בנושא. יש דף באופן ספציפי שמדבר על אכילה רגשית, תוכלי אחרי או תוך כדי קריאה משותפת איתה, לזהות אם יש אכילה רגשית. זה יכול לעזור לכן לשוחח על זה.
    הספר מדבר גם על הקשבה לגוף ועל עוד מגוון דברים שקשורים לאכילה.
    יכול להיות שהגוף שלה פשוט צריך יותר אוכל, ושזה בסדר גמור שהיא תאכל יותר.
    לכל גוף צרכים שונים. והיא בשלב גדילה גם.
    זה מאוד יפה לראות כמה את רגישה אליה ומתנהלת בעדינות סביב הנושא. וכיף לשמוע שאוכלים בבית אוכל ביתי ופחות מעובד :-)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד נער בן 14 כושר רב
    נוי
    09/05/2017

שלום רב
    בני בן 14 גובה 176 משקל 51.5
    נכנס לו שיגעון של כושר עושה אימוני בטן על בסיס יומי
    ומרים משקולות עד 4 קילו ועושה מתח
    הכל בבית ולא בחדר כושר
    אוכל בבוקר פתי בר 4 פתי בר ושותה תה
    בבית ספר. לחמנית קשר עם.שוקולד
    צהרים 2 שניצלים ופסטה
    רחהצ תפוח עץ
    ערב 4 טוסטים משולשים עם גבינה צהובה וקטשופ
    וקצת מלפפון לא תמיד
    לא אוהב ירקות
    גם מידי פעם לוקח שוקולד
    שותה 1.5 ליטר מים

הפחד שלי שהוא מוציא יותר משהו מכניס לגוף
    ופוחדת שיקרה מזה משהו
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נער בן 14 כושר רב

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה - נער בן 14 - כושר רב

יעל יגיל דיאטנית קלינית
    23/07/2017

כמה זמן "שיגעון הכושר"? , התזונה שלו השתנתה מאז?
    בבקיקה נקודתית BMI תקין אך אם יש דאגה חשוב לעקוב ולראות ששומר על העקומה שלו. כמובן שמומלצת תזונה יותר מאוזנת עשירה יותר בחלבון, שומן מסוג בריא וסיבים. אך יש להבים יותר לעומק את הדינמיקה שלו ולהתחבר אליו. מאבק ולחץ לא יעזרו. מומליצה להציע לו לגשת לתזונאי על מנת למקסם את האפקטיביות של האימון לבנית שריר - זה ידבר אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן 3 וחצי חודשים עם רגישות לחלב
    זרין
    20/11/2016

שלום
    תינוק בן 3 וחצי חודשים הוא רגיש ככל הנראה לחלב והוא בהנקה בלבד. כמובן כבר מעל חודשיים הפסקתי לאכול בכלל דברי חלב לפי ההוראה מגסטרו ילדים עקב דימומים שהיו נראים כמו פסים בצואה, אך עדיין אני רואה שיש לו דם סמוי בצואה ממש כמו נקודות קטנות של דם.
    וגם בבדיקת צואה רואים דם סמוי.
    הגסטרו הציע לי להביא לו נוטרימוגן או להמשיך להניק, הבעיה שאני מניקה בלבד מכיוון שהוא סרבן בקבוקים.
    מה עליי לעשות מאיזה מאכלים זה יכול להיות הדם סמוי אני נורא מודאגת אולי לעשות איזשהם בדיקות מיוחדת?
    איך ניתן לבדוק אם יש לו רגישות לעוד משהו?
    אפילו הפסקתי לאכול בוטנים,טחינה וביצים.
    ועוד שאלה האם יכול להיות רגישות לגלוטן בגיל כזה מוקדם? כי רוב האוכל שאני אוכלת כמו לחם מכיל גלוטן.
    ועוד מעט יהיה שלב הטעימות שם אני ממש פוחדת להביא לו משהו
    אשמח להמלצות ולייעוץ איזה בדיקות מומלץ לעשות.
    וגם מחר הוא עושה ספירת דם האם אפשר לאבחן משם משהו לגבי הדם הסמוי בצואה?

הוספת תגובה

תמונה

• רגישות לחלב

מיכל וינברגר
    21/11/2016

שלום, נשמע שיש צורך ביעוץ של רופא גסטרו וטוב עשית שהתייעצת. אכן ההמלצות הן לתת פורמולה מפורקת או הנקה ובמקרים נדירים גם האם צריכה להמנע ממאכלים מסוימים. בשלב הטעימות רצוי להתחיל עם ירקות/פירות כך שאין גלוטן ואין חלב עדיין. בכל מקרה הייתי ממשיכה להמנע בעצמך ממוצרי חלב ולהתייעץ שוה עם הרופא. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן 3 וחצי חודשים עם רגישות לחלב

זרין
    21/11/2016

מודה לך על המענה :)
    והיום הייתי שוב אצל הרופאה ילדים והיא אמרה הכל בסדר.
    הא זה באמת בסדר שימשיך להיות לו דם סמוי בצואה...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכול
    viki
    15/04/2012

שלום,
    הבן שלי בן ארבעה חודשים עוד שבוע.
    מזה מספר שבועות חלה ירידה בתאבון שלו. בעבר היה תינוק אכלן מאוד. ובשבוע האחרון חלה ירידה דרסטית בתאבון שלו. הוא מסרב לאכול בכל תוקף ושרואה בקבוק כבר מתחיל לבכוד ולהזיז ראש לצדדים (בורח מהפיטמה).
    יש לציין כי היתה לו פטריה בפה שביניים החלים ממנו. עשינו בדיקות דם ושתן היה תקין. לכאורה אין סיבה בראותית לסירוב של אוכל.
    אנחנו ממש אובדי עצות, מאחר והוא מש ירד בכמויות של אוכל. לפעמים אוכל 40 גרם וגם זה בקושי. לפעמים אוכל 100 גרם וכך כל היום סביב האכלה שלו. יש לציין שהוא עושה הפרשים גדולים בין האכלות. מעל 4 שעות. היום בבוקר בקושי אכל 90 גרם אחרי שלא אכל 9 שעות.
    מה יכול להיות הסיבה ?

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכול - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    15/04/2012

שלום רב,
    הפטריה שמננה סבל והקושי באכילה שנבע בעקבותיה בהחלט יכולים לגרום לבנך להמנע מאכילה.
    חשוב לבדוק כמה דברים:
    1. האם ממשיך לעלות במשקל? האם שומר על האחוזון שלו או לא?
    2. לנסות ולהחליף בקבוק לסוג אחר או להאכיל בצור שונה- לא בבקבוק אלא בכוס (שתיה ולא מציצה)
    מכיוון שבנך בעוד שבוע בן 4 חודשים אפשר החל מעוד שבוע להסמיך לו את המזון למרקם דייסתי ולהאכיל אותו בכפית
    כמו כן, לרוב בגלאים הללו רוב יום הוא סביב האכלה והחלפה, נשמו עמוק זה משתפר בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך בבקשה מחכה למענה

viki
    16/04/2012

שלום,
    בעיית האכילה של בני נמשכת. אתמול בלילה אחרי שאכל ב12 בלילה קם לאכול (התעורר בבכי) סביבות 4 לפנות בוקר. ברגע ששמנו לו בקבוק בפה הוא סירב לאכול והתחיל לבכות. עזבנו הרדמנו אותו חזרה. שוב קם בחמש לפנות בוקר (ניראה שמרעב) ואותו דבר בכה ברגע ששמנו לו בקבוק.
    לא אכל עד 9:30 בבוקר וגם אז 100 גרם בלבד.
    האלה שלי האם אני יכולה להוסיף בבוקר קצת דייסת אורז ובלילה קונפלור? (האם אפשר אחד בוקר והשני בלילה)?
    מאחר ורק עוד 10 ימים יש לי טיפת חלבהאם אני יכולה בינתייים להתחיל איתו עם פירות כמו בננה ותפוח עץ?
    מרק ירקות עם גזר או בטטה עם תפוח אדמה וקישואים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך בבקשה מחכה למענה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/04/2012

שלום רב,
    אינני ממליצה להתחיל בהצגת מזונות לפני השבוע ה- 17 לחיו של בנך כלומר 4 חודשים מלאים.
    בנוסף הצגת המזונות היא רק הצגה ולא ארוחה כלומר לא מצופה ממנו שיאכל מנה מלאה של ירקות או פירות בשלב הראשון
    כפי שאמרתי ניתן להסמיך את התמ"ל ע"י דייסת סולת או אורז ולנסות להאכילו בכפית או בכוס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ועוד שאלה

viki
    16/04/2012

האם בגיל 4 חודשים כדאי לקחת את התינוק שלי למרכז שניידר ומומחה להפרעות אכילה? (ביקשתי מרופא מטפל הפנייה אבל אני לא שלמה עםזה עד הסוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ועוד שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/04/2012

ושוב שלום,
    התייעצות עם מומחה היא הבחלט אופציונאלית ויכולה להאיר ולעזור לכם בטיפול בבנכם. אך כמובן לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בת בת 4 חודש מסרבת לאכול

בלה
    22/07/2015

שלום לכם
    יש לי אותו סיפור כמו שלך
    אני כבר לא יודעת מה לעשות, ניסיתי הכל
    האם הבעיה שלך הסתדרה? אולי יש לך עצה לתת לי...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת
    חנה
    20/02/2015

שלום רב,
    הכנתי עוף למרק עוף והמים התחממו אך לאחר כמה דקות כיבתי את האש והשארתי את העוף במים החמים לכמה דקות בסיר סגור. כשחזרתי כעבור כמה דקות פתחתי את הסיר - החלק התחתון של העוף היה חם וחלקו העליון קר. האם אפשר להשתמש בו למרק או שבדקות ששהה במים החמים הוא פיתח חיידקים ומוטב להימנע. הסיר היה סגור במהלך אותן דקות עד שפתחתי לבדוק וגיליתי . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת - תגובה

מיכל וינברגר
    21/02/2015

שלום,
    אמנם חיידקים אוהבים סביבה מימית, ורצוי לא להשאיר תבשיל זמן רב ללא קירור, אך אני לא רואה בעיה עם השארת התבשיל עם העוף בסיר למספר דקות. בכל מקרה, אם יש לך ספק את תמיד יכולה להרתיח שוב לכמה דקות , רוב החיידקים לא שורדים בחום של 100 מעלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תזונה נכונה לילד בן 10
    מתי
    31/01/2015

שלום לך.
    בני בן 10 משקל וגובה תקינים קצת רזה.
    ב 3 חודשים אחרונים גילינו סוכר גבולי 92 והומוגלובין סוכרתי 5.6 גם גבול עליון.
    רצינו לשמור על מזון בריא ולנסות להוריד את רמות הסוכר.
    האם עלינו להגביל את הילד ? תפריט שלו הוא,
    בוקר לפני בית ספר : שקדים 8 יחידות או חביתיות קטנות.
    בשעה 10 כריך או טונה או חביתה בעבר נתנו נוטלה אך הורדנו זאת.
    בצהריים מגיע הביתה לארוחה חמה כמו קציצות ביתיות , שניצל, אורז , פתיתים וכדומה.
    בשעה 16 קצת תותים ובננה עם 3 בסקויטים פתי בר רוצה קצת מתוק.
    בשעות הערב אוכל ארוחת ערב יכול להיות טוסט או חביתה או טונה או משהו חם תלוי מה אכל בצהריים.
    לקראת השינה הוא מבקש משהו כמומקצת בייגלה או פופקורן .
    האם התפריט תקין ? הורדנו את המתוקים. משתדלים לתת לו כריך עם לחמניה מחיטה מלאה, פתיתים 30 אחוז חיטה מלאה, אורז רגיל לא אוהב מלא.
    האם אכן קינמון מוריד סוכר ? במידה וכן כיצד ניתן לשלבו באיזה סוג של אוכל.
    האם יש קורנפלקס קינמון עם מעט סוכר שיכול לסייע ?
    תודה על תשובתכם.
    מתי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה לילד בן 10

הוספת תגובה

תמונה

• תזונה נכונה לילד בן 10 - תגובה

מיכל וינברגר
    05/02/2015

שלום,
    ממליצה להפחית (אבל לא להגביל- כי הגבלה תגרום לו לרצות מתוק איפלו יותר..) כמה שאפשר מזונות תעשיתיים עם סוכר כמו עוגיות, קורנלקס (גם הצהוב מכיל סוכר..) לשמור את המתוקים בעיקר שיש ארועים חברתיים כמו ימי הולדת, חברים וכ'..
    טוב עשית שהורדת את הנוטלה-עדיף לגוון הממרחים אחרים ואת הנוטלה להחשיב כממתק.מאוד ממליצה לשותו מים בלבד ללא שתייה מתוקה.
    כמו כן, לשלב דגנים מלאים- כמו שהתחלת- אפשר להוסיף שיבולת שועל (דייסה/למרק..) .
    בצהריים ובערב חשוב להוסיף ירק- בכל צורה- מרק/חם/חי...
    יש מחקרים המראים שיש תועלת בקינמון להורדת סוכר, אבל אין המלצה רשמית. לא הייתי ממליצה לקנות קורנפלקס עי קינמון אלא פשוט להוסיף את האבקה- לדייסה/אורז/יוגרט+פרי וכ'..גם בתור ארוחת ביניים במקום הפטיבר אפשר להכין מוזלי בריא: יוגרט לבן+פרי+שיבולת שועל+קינמון..
    בכל מקרה- ממליצה גם להתייעץ עם דיאטן/נית באופן מסודר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם וכיצד להגביל מתוקים וחטיפים
    גלי
    26/01/2015

בתי בת 3 ומשקלה תקין, אני מקפידה על תזונה בריאה, ארוחות מסודרות עם הרבה ירקות
    ומגבילה חטיפים ומתוקים.
    משתדלת אחה"צ לתת פירות בעיקר.
    הבעיה היא שאחה"צ שאנחנו בגינה השכונתית הורים מגיעים עם ממתקים וחטיפים והיא תמיד מצטרפת והיא מבחינתה לא עוצרת.
    אני מנסה להגביל אותה ומציעה לה תחליפים אך היא תמיד מעדיפה ממתקים.
    האם להגביל אותה ?וכיצד לעשות זאת?
    היא מבינה שאני מעדיפה שלא תאכל ומתרחקת ממני כשהיא אוכלת כדי שלא אראה.
    אני לא יודעת אם אני עושה את הדבר הנכון ואיך עלי להגיב..

הוספת תגובה

תמונה

• האם וכיצד להגביל מתוקים וחטיפים - תגובה

מיכל וינברגר
    29/01/2015

הרבה פעמים דווקא שמגבילים ואוסרים- המזון האסור יהפוך ליותר נחשק.. נסי לא להפוך את עניין המתוק ל"אישו" יותר מדי. חשוב כן להעביר מסר שממתקים זה לא מזון בריאות..ורצוי להגביל, מצד שני כדי לא לעשות עניין- אפשר גם לתת מדי פעם לגן שעשועים ממתק שתראה שגם לה יש ולא צריכה לשנורר מאחרים..
    חשוב תמיד להמשיך ולהביא פירות/ירקות לגן- ויתכן ואיפלו גם ממנה ילדים ירצו להתכבד- גרגרי רימון, תותים, אפרסמון חתוך- יכולים להיות טעימים לא פחות!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם קסיליטול בטוח לילדים?
    שמרית
    21/12/2014

יצא לי לשמוע על נפלאות הקסיליטול (ממתיק טבעי), אך קראתי שאחת הבעיות שלו זה שהוא עלול לגרום לשלשולים במינונים מעל 30 ג"ר. האם נתון זה מצביע על כך שאפיה עם קסיליטול עלולה להיות לא בריאה לילדים?
    אשמח לתשובה מקצועית. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם קסיליטול בטוח לילדים?

הוספת תגובה

תמונה

• האם קסיליטול בטוח לילדים? - תגובה

מיכל וינברגר
    30/12/2014

שלום,
    כל הממתיקים עם סיומת :אול" נקראים ממתיקים כוהלים, (אינם מכילים אלכוהול) הם מכילים פחות קלוריות מסוכר, ספיגתם איטית יותר, אך הם עלולים לגרום לגזים ושלשולים. אני לא הייתי ממליצה לילדים. אם כבר ממליצה רק לסכרתיים- וגם בהגבלה- כי עדיין מכילים פחמימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שימוש בקסיליטול

O.Mor
    22/01/2015

שלום
    אני לא מתיימרת להיות מקצועית ורצוי לדבר גם עם נטורופתים וטבעונים. אבל אם אפשרי לשתף מנסיון אישי אז הנה.
    איני יודעת אם מדובר בסכרת כלשהי או רק בעניין או עקרון בריאותי. עם זאת אפשרי לאפות עם:
    סילאן (טהור)
    סירופ אגבה (מצויין ולא מעלה את הסוכר בדם)
    סטיביה
    ונסי גם סירופ סורגום ותמרים.
    רצוי לחפש מינונים באינטרנט.
    זהו
    נסי ואם בא לך ספרי.
    לגבי קסיליטול :
    קסיליטול טהור הוא חומר לבן וגבישי שנראה ונטעם כמו סוכר. בהתוויה שלו, קסיליטול מתוייג באופן כללי כפחמימה ובאופן מדויק כפוליאול, או סוכר אלכוהולי, כך או כך הקסיליטול נחשב כממתיק נטול סוכר.
    חלק מהמוצרים מבוססי הקסיליטול מכילים חומרי גלם או תוספים או ממתיקים שאינם טבעיים. מוצרים אלה אינם ממולצים לאלה הרוצים ליהנות מיתרונותיו של מוצר כמו קסיליטול. אם אתם סובלים מסכרת, חשוב מאוד בכל מקרה להתייעץ עם התזונאי או הרופא המטפל לפני שמוסיפים את הקסיליטול לתפריט היומי
    נכון להיום, אין בישראל מוצרים המכילים רק קסיליטול. קיימים מספר מוצרים שבהם יש כמות מסויימת של קסיליטול (מסטיקים וסוכריות ללא סוכר), אך מוצרים אלה מכילים גם ממתיקים מלאכותיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כולסטרול גבוה לילדה בת 5
    מאיה
    10/09/2014

שלום, בבדיקת דם עולה כי לביתי בת ה-5 כולסטרול 194 (כשטווח הנורמה הוא 75-170) ו-ldl 124 (כשהטווח הוא 50-110).
    יצוין כי משקלה נמוך מהממוצע- 15 קג בלבד..
    עד לתור לתזונאית שנקבע עוד חודש וחצי... אשמח להמלצותיכם איזה שינויים עלי לבצע בתפריט שלה להורדת הכולסטרול בינתיים.
    התפריט היומי שלה הוא בערך:
    קורנפלקס תירס עם חלב אורגני בבוקר, כריך בגן, א. צהריים מבושלת של הצהרון, חטיף/רוגלך אחהצ שמעתה יבוטלו.. ובמקומם יבוא פרי.
    בערב כריך/פיצה/בורקס/טוסט תמיד עם סלט שיש בו שמן זית. כ-4 פעמים בשבוע גם ביצה, שכעת כדאי להפחית?
    (האם בכלל מותר כעת גבינה צהובה?מאפים? ביצים?).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה לילדה בת 5

הוספת תגובה

תמונה

• מזון לתינוק הרגיש לחלב
    ב
    11/12/2014

שלום,
    התינוק שלנו משלשל את המטרנה. בברור עם הרופא מסתבר שככל הנראה הוא רגיש לחלב. הציעו לנו מזון הנקרא נוטרמיגן, העניין שמזון זה אינו כשר ואנחנו שומרים כשרות.
    האם ידוע לכם על מזון מפורק חלבונים עם כשרות?
    אודה לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לתינוק הרגיש לחלב

הוספת תגובה

תמונה

• יש כשרות לנוטרמיגן

sh_b
    15/12/2014

אמנם לא מוטבע על הפחית, אבל קיבלתי את התעודת כשרות דרך החברה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיאטה לבת 7.5
    פאני
    07/07/2014

בתי בת 7.5 שוקלת 34 קילו והיא 1.23 .
    היינו אצל דיאטנית שלא שינתה לי הרבה.
    הילדה אוכלת בבוקר ארוחת בוקר קונפלקס לפני היציאה מהבית בערך כוס וקצת
    בצהרים אוכלת 3 צלחות ולעיתים 2 של אוכל חם.
    לאחר שעתיים בערך שוב היא רעבה. לפעמים אני מכינה לה תירס מבושל, ארטישוק ולפעמים היא אוכלת שוב קונפלקס.
    בערב ארוחת ערב קלה אבל היא לא יורדת במשקל.
    היא שותה רק מים וכבר הורדנו את החטיפים מזמן מהבית
    מה עליי לעשות על מנת שהיא תרד במשקל? זה מפריע לה ולי .

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לבת 7.5

הוספת תגובה

תמונה

• המלצה חמה על התוכנית של דן+חמוטל

שרונה
    19/07/2014

מה שאת מספרת מאוד מוכר לי. ואני חייבת לפרגן לזוג מקסים אשר
    פיתחו תוכנית יוצאת דופן לעבודה עם ילדים בעלי עודף משקל.
    קוראים לתוכנית דן+חמוטל והם פשוט לימדו אותנו כמשפחה ובפרט את הבת שלי
    מה זה אורח חיים בריא ובעיקר מה זה אומר להיות שבע. למדנו מהי התנהלות נכונה,
    כיצד גורמים לילדה שלנו להיות באמת שבעה, כיצד לבצע פעילות גופנית ועוד ועוד... בקיצור....ממליצה בחום :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך אני מגיעה אליהם?

פאני
    20/07/2014

ואיך מגיעים אליהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי

שרונה
    22/07/2014

פשוט תרשמי בגוגל דן+חמוטל
    יש להם אתר מקסים.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיאטה לבת 7.5 - תגובה

מיכל וינברגר
    21/07/2014

שלום,
    מדברייך יש לא מעט קורנפלקס, כוס של קורנפלקס- שזה לא הרבה שווה לשתי פרוסות לחם- והרבה פחות משביע, נסי להוריד או להפחית את הכמויות, יש שם גם המון סוכר גם בצהוב וגם בחום..
    הקפידי על הרבה ירק בצהריים- רצוי ג חי וגם מבושל/בתנור אם אוהבת, וכך תתמלא גם מירקות.
    חשבי על פעילות גופנית שהיא אוהבת- בקיץ- ממליצה על ים, בריכה..אולי חוג שחיה?
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• למה הם עולים במשקל?
    כרמית
    17/06/2014

שלום,
    רציתי להתייעץ אתכם על בעייה כפולה שיש לי.
    1) לפני 6.5 חודשים ילדתי בן במשקל 2.9 ק"ג.
    תחילה הנקתי אותו בלבד, אח"כ הוספתי לו בקבוק סימילאק פעם ביום, והיום (נכנס לגן לפני חודש) הוא ניזון חצי הנקה חצי תמ"ל (180 מ"ל בכל האכלה)- סה"כ 6 פעמים ביממה. התחיל לקבל טעימות ולשתות מים.
    העלייה שלו במשקל היתה מאוד מהירה, והיום בגיל 6.5 חודשים הוא שוקל כבר 8600נמצא באחוזון 90-95 מבחינת משקל (לעומת הגובה שבאחוזון 50-75).
    מה עליי לעשות? איך מונעים את העלייה במשקל?
    2) ילדה בת שנתיים שגם היא מלאה. שוקלת בסביבות 16 ק"ג! היא אוכלת ארוחות יפות, אבל ממש לא מנשנשת בין הארוחות. עד היום לא נתתי לה מעדנים (רק יוגורט רגיל), וכמעט ולא מקבלת ממתקים ונשנושים (רק בגן), שותה רק מים. אין לי מאיפה להוריד לה אוכל. אוכלת ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב צנועה. בין לבין מקבלת פירות. בבית לא מקבלת ממתקים כלל, ובגן נותנים להם לעיתים ביסקוויטים/חטיפים אבל במידה. ממתקים היא מקבלת רק כשיש אירוע מיוחד כמו יום הולדת. בכל מקרה, היא ממש לא מקבלת הרבה מתוקים שאפשר להפיל על זה את המשקל שלה. מבחינת פעילות גופנית - מן הסתם בגן מוציאה הרבה אנרגיה. בבית קצת פחות.
    כיצד אתם מייעצים לי לפעול?
    יש לציין כי גם אני וגם בעלי רזים (וגם כולם במשפחות שלנו).
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    למה הם עולים במשקל?

הוספת תגובה

תמונה

• למה הם עולים במשקל? - תגובה

מיכל וינברגר
    21/07/2014

שלום,
    לגבי העלייה במשקל של בנך, לעיתים גם מפורמולה בלבד ואפילו הנקה יש עלייה גדולה במשקל בחודשי החיים הראשונים, אשר מתאזנת עם הזמן (יש לי ילד שבגיל חצי שנה יצא מעקמות הגדילה מהנקה בלבד..והתאזן לאט לאט לאחוזון חמישים בגיל שנה) בכל מקרה לא נשמע לפי דברייך שיש מה להוריד..אני מאמינה שעם הזמן יהיה יותר פעיל והאחוזונים יתאזנו.
    לגבי ביתך,גם נראה לפי דברייך שסה"כ אוכלת טוב, שימי לב שלפחות בבית- תקבל הרבה ירקות- חי, מבושל, מאודה..ארוחות מסודרות, כמה שפחות מתוקים ופינוקים- כי גם כך מקבלת אותם בגן..ממליצה ללכת הרבה ברגל, להפעיל אותה, בג'מבורי, בריכה וכ'.. ולהמשיך לעקוב, מניחה שגם יסתדר עם הזמן, וזכרי שבגילאים האלו- רוב מה שאוכלים זה בשליטת ההורים..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן חמש אוכל מצומצם
    טעות..שוב מור
    05/06/2014

שלום רב,
    בני האמצעי בן החמש אוכל מגוון מאוד מצומצם של מאכלים.
    יש לו רגישות יתר באיזור הפה ואפילו שניסה לטעום בלינצס עם גבינה מתוקה בחג התעורר אצלו רפלקס ההקאה בעקבות כך.
    הוא מוכן לאכול רק :
    כריך עם חביתה
    אורז לבן
    מרק כתום עם עדשים טחון(הדבר הכי בריא שמוכן לאכול)
    טוסט (הכוונה עם קשטופ וצהובה)
    קונפלקס עם חלב
    בננה
    מתוקים כמו עוגת שוקולד וגלידה תמיד מסכים לאכול.
    אני מנסה כל הזמן כל מיני מאכלים,אנחנו אוכלים בבית מאוד בריא ומגוון ויש לי עוד 2 ילדים שאין להם בעיה,.
    שאלתי היא :
    בני לא מוכן לגעת בירקות חיים ולא במבושלים..
    האם עלול להיגרם לו נזק מכך?
    שאלה נוספת: כל ערב מבקש טוסט או פיצה לארוחת ערב.האם זה מסוכן לתת לו גבינה צהובה בכל יום? תודה מקרב לב,מור

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמש אוכל מצומצם

הוספת תגובה

תמונה

• בן חמש אוכל מצומצם - תגובה

מיכל וינברגר
    21/07/2014

שלום,
    הרבה פעמים בררנות באוכל היא התנהגותית, רצון לשליטה, רצון לקבל בו תשומת לב- (ההורים מתעסקים עם זה..) ולכן ככל שנתעסק שבזה עוד- הבררנות רק תגבר.
    הגישה שלי- היא "לזרום" עם בנך, אך להמשיך להציע על השולחן מזונות חשובים- כמו ירקות, פירות, בשר, קטניות, לנסות כמובן לשתף את בנך- אם ירצה בהכנת מזונות חדשים ובריאים- אולי ההכנה תיתן לו חשק לטעום ולנסות דברים חדשים. רצוי שזה יבוא ממנו.
    למשל- להכין ביחד שייק פירות בבלנדר, להכין סלט יחד (או לעשות פרצוף מירקות) להכין ביחד פשטידה, לזניה,..אפשר גם ללכת יחד לסופר ולשתף אותו בבחירה שלך מזונות חשובים ובריאים לכל המשפחה.
    כמו כן, אם הדבר נמשך זמן רב, הייתי ממליצה לצרוך מולטיויטמין לילדים לתקופה, עד שהאכילה תשתפר.
    אני לא רואה בעיה עם גבינה צהובה כל יום- מכילה הרבה סידן, והפחות בריא- נתרן..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בת 12 צמחונית
    הילה
    08/07/2014

שלום רב, ביתי בת ה-12 החליטה כי היא לא רוצה לאכול בשר - היא אוכלת ביצים , הרבה ירקות, פחמימות ומעט דגים. חוץ מזה מגוון קפואים של טבעול. אשמח לקבל תשובה האם זה תקין? האם זה לא יפגע בה באיזו שהיא צורה? והאם זה לא יכול לפגוע בקבלת וסת (עדיין לא התחילה לקבל וסת).
    אשמח לתשובה מהירה - תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 12 צמחונית

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לקבל תשובה...

הילה
    21/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בת 12 צמחונית - תגובה

מיכל וינברגר
    21/07/2014

שלום הילה,
    צמחונות לא אמורה לפגוע - בתנאי שהתזונה מאוזנת.
    על ביתך לקבל מהמזון: פחמימות, חלבונים, ירקות, פירות, שומנים. יש לשים לב שמכיוון שאין בשר- יש חלבון אחר במקום, ביצים ומוצרי חלב יהוו חלופה טובה לחלבון מהחי, ועם זאת, יש גם לצרוך חלבון צמחי - כמו קטניות (עדשים, חומוס, פול, שעועית,אפונה..), מוצרי סויה למניהם- פולי סויה, טופו, אדממה, שניצל צמחי, סייטן (חלבון חיטה דומה לטופו) יש גם דגנים עשירים בחלבון כמו כוסמת , קינואה.
    יש לשים לב שכל ארוחה של ביתך היא מאוזנת-כלומר- מכילה פחמימה+חלבון +ירק. בכל מקרה, מכיוון שהתזונה בגיל הזה קריטית- ואכן עשויה גם להשפיע על מחזור- רצוי לחשוב ביחד ולתכנן את החלופות לבשר שיהיו בארוחות. יש המון מתכונים ברשת- והמון רעיונות (חביתת חומוס, קציצות טופו, עדשים המבורגר שעועית וכ'..) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה