מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עודף משקל בת שנה וחצי?יעל03/07/2011
שלום,
יש לי בת בגיל שנה וחצי והיא מהחודשים הראשונים באחוזון 95-97 במשקל וגם בגובה.
היא גדולה ולא נראית שמנה כל כך אבל לפי האחוזונים כנראה שכן. העניין הוא שהיא אוכלת אוכל בריא שאני מכינה לה - היא איתי בבית והיא לא אוכלת כמעט ממתקים. אני נותנת לה מעט כשהבן שלי מגיע מהגן ומקבל חטיף, אני משתדלת שגם לא אותה כמות. היא פשוט אוהבת לאכול. ואוכלת הכל. מבחינה משפחתית - כולם רזים משני הצדדים וגם בעלי גבוה (1.86) והמשפחה שלו גבוהים אז לא דאגתי עד עכשיו , היא נראית דומה להם. אני נמוכה יותר ורזה(1.63 ובד"כ 53 קילו) והבן שלי תמיד היה נורא רזה. הוא בן כמעט 4 באחוזון 30 במשקל ואחוזון 80 בגובה. בקיצור הנתונים המשפחתיים לא מעידים על סיכוי גדול לילדה שמנה אבל אני רוצה להקנות לה הרגלי אכילה נכונים ועושה מאמצים שתאכל מסודר ולא יודעת מה עלי לעשות עוד ובכלל מה אתם חושבים על הסיטואציה וממליצים בגיל הזה. אני לא אעשה לה דיאטה בשום אופן בגיל הזה אבל אשמח לקבל המלצות,רעניות ובכלל דיעה על המצב.
האם יכול להיות שהיא תהיה שמנה למרות שאין נטיה משפחתית והיא אוכלת מסודר בד"כ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתנוים שלה
יעל03/07/2011שמתי לב שלא רשמתי את הנתונים אז זה לא מדוייק אך הנה:
גיל שנה וחצי
משקל כ-14 קילו
גובה- כ- 89ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף משקל בת שנה וחצי
מיכל וינברגר03/07/2011שלום יעל,
לפי עקומות הגדילה, ביתך נמצאת מעל לאחוזון 97 גם במשקל וגם בגובה , כך שאני מניחה שעיקר העודף המשקל שרואים על העקומות נובע מזה שביתך גבוהה, ולכן גם במראית עין לא נראית שמנה. שיש פער בין עקומת המשקל וגובה אז ניתן להגדיר עודף משקל או השמנה. כמו כן, חשוב גם להסתמך על מראית עין.
הרגלי אכילה נכונים חשובים כבר מגיל מוקדם ללא קשר לגנטיקה ונטייה משפחתית. לפי מה שאת מספרת, אין סיבה גנטית הנראית לעין שיהיו לכם ילדים עם עודף משקל, אבל הכל יכול להיות וראיתי לא פעם משפחות עם שני הורים רזים וילדים שמנמנים. ולכן מאוד חשוב אם את רואה מעט נטייה , להיות מודעת ופשוט להקפיד על הרגלים נכונים בבית. חשוב מצד שני שגם לא תקריני לביתך את הדאגה שלך למשקלה, כדי שהנושא לא יגרום למתחיים מיותרים על רקע האכילה.
אם היא אכן אוכלת אוכל בריא ורק ממתק אחד קטן ביום כפי שציינת אז את פועלת נכון. הקפידי לא להחזיק בבית שתייה מתוקה. הקפידי שגם בחוץ, לא לחרוג ממתק אחד קטן ביום, יש להצטייד בפירות חתכים במקום. הבעיה שילד שני נחשף הרבה יותר מהר למתוקים מאשר הילד הראשון משום שהוא רואה זאת מאחיו, ולכן יש להקפיד לחשוף כמה שפחות אם אפשר ואם כבר יש אז שתקבל כמו כולם.- אני מאמינה בשוויון אצל כל האחים ללא קשר למשקל. אם אחד האחרים מרגיש שונה ומקופח זה מתכון ל"גניבות" אוכל בהמשך...
יש להקפיד על הליכה מרובה ברגל, ג'מבורי, בריכה פעילות גופנית חשובה מאוד כבר מהגיל הזה!. בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה וגם
יעל04/07/2011תודה על התשובה המפורטת. אני מסכימה לגמרי וכמובן לא משדרת לה שום דבר, מבחינתנו היא יפייפיה והיא גם אוכלת נורא יפה לבד מגיל נורא מוקדם אז זה קצת שינוי מרענן, יחסית לבן שלי שעד היום כל ארוחה נמשכת שעה..
לגבי ההבדל בממתק, התכוונתי שאם הוא מקבל שלגון שהוא גדול, אז הייתי נותנת לה גם אבל זה פשוט יותר מידי לגילה בלי קשר למשקל.אז אני נותנת לה אבל קטן יותר. בגילה לא הייתי נותנת לו חצי מהדברים שהיא אוכלת אבל כמו שאמרת עם הילד השני אין ברירה ואני מקפידה לתת להם אותו הדבר אבל לפעמים זה פשוט נראה לי יותר מידי. אם למשל הוא מקבל צלוחית עם סוכריות גומי אז היא מקבלת 2 . וכל עוד היא מרוצה אז זה נראה לי בסדר. עוגה למשל- הוא אוכל יותר ממנה אבל גם מה שאני נותנת לא תמיד היא מסיימת.
ג'ימבורי וכו קצת בעיה, אנו לא גרים בארץ וכמעט ואין נגישות למקומות כאלו.
מה דעתך? נראה לך בסדר? הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לייצר קנאה ביניהם על ממתק...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
מיכל וינברגר04/07/2011
שלום יעל,
שמחה לשמוע שאת לא משדרת לביתך שום דבר, הם הרי קולטים הכל וזה חשוב לשדר לה- שהיא יפיפה כמו שציינת! לגבי הגדלים בממתקים, מן הסתם , ככל שהילד קטן יותר גם המנות אמורות להיות קטנות ויותר, וככל שגדלים, הויסות העצמי- של לדעת כמה אני צריך מתקלקל..לכן שציינת שהיא לא תמיד מסיימת את העוגה זה סימן טוב. בס"ה נראה כי האינטואיציה שלך נכונה, ושמי לב ששכל שהיא גדלה וכבר שמה לב יותר להקפיד על שוויון. אם זה לא עושים מהדבר "עניין" אז היא תמשיך לא לסיים בהכרח את המנות ותאכל רק אם באמת רעבה.
לגבי פעילות, גם אם אין ג'מבורי נסי לשלב פשוט הליכה ברגל, גני שעשועים, בתוך הרגל, כמה שאפשר.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה.
יעל04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מרובה של מים
דפנה12/07/2011שלום רב,
בני, בן שנה וחצי- שותה נוזלים בכמויות.. בערך 2 ליטר ליום ואולי אף יותר. חלק מזה -בקבוקי מים בלבד, לפעמים- מים בתוספת מיזערית של ויטמנצ'יק תפוחים וחלק סימילאק (רק לפני השינה) רציתי לדעת האם זה בסדר הכמויות האלו? בפעם האחרונה שנשקל (לפני חודש) הוא שקל 13 קילו (לא זוכרת מה גובהו). אין לנו היסטוריה של סכרת נעורים במשפחה, רק סוכרת סוג 2. בשעות הערב- הוא כמעט ואינו אוכל (נראה שלא רעב, רק משחק עם האוכל) אלא רק שותה.
אשמח לדעת מה דעתכם.
תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מרובה
דפנה13/07/2011תודה על התגובה-
כן, הוא נותן המון שתן!! ברובו שקוף או צהבהב שקוף.
הוא פעיל מאוד, ומזיע הרבה.. במיוחד עכשיו בקיץ.
הוא לא מתעורר בלילה בשביל לשתות.
המשקל שלו תמיד היה באחוזונים די גבוהים. (הוא שילש את משקל הלידה שלו ואף יותר. נולד 3,490 ק"ג) כיום, בגיל שנה וחצי הוא שוקל 13+ ק"ג.
מצד אחד- אני שמחה שהוא אוהב לשתות.. מצד שני- זה מרגיש לי יותר מידי.. במיוחד בערב. בגן אמרו לי שהוא מסיים בין 2 ל-3 בקבוקים מעבר למזון שהוא אוכל.
לפי מה שהבנתי - בגן הוא אוכל יפה מאוד ובכמויות מספקות.
הוא גם ישן טוב (555).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מרובה - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/07/2011דפנה,
כפי שציינתי קודם, זה נשמע תקין, אך מכיוון שהעלית את נושא הסוכרת,
אני ממליצה לך (וזאת כדי לשלול לחלוטין) להגיע לרופא הילדים לספר לו, ולבקש לבצע בדיקת דם לסוכר.
שוב, זהו מצב תקין, יחד עם זאת ובמיוחד למען הסר כל ספק כדאי.
בהצלחה
עדכני אותנו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מרובה של מים - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/07/2011הי דפנה,
האם הוא נותן גם הרבה שתן?
האם הוא מאוד פעיל? מזיע הרבה?
האם הוא שותה מתוך שינה? או מתעורר באמצע הלילה ומבקש לשתות?
באופן כללי את מתארת מצב הפוך ממה שקורה בדר"כ, אך טוב שאת עם האצבע על הדופק.
בעיקרון הואו צריך לצרוך לפחות 1200 מ"ל נוזלים ביום, אך בהחלט טוב ואף כדאי שיצרוך יותר (ובמיוחד בקיץ) 2 ליטר של נוזלים, במיוחד אם הם מים אינם מהווים בעיה.
ולגבי המשחק באוכל, יש לשים לב האם עולה באופן תקין במשקל, רפשר לעשות זאת אצל אחות טיפת חלב/ רופא ילדים או דיאטנית ילדים שיעמידו אותו על עקומות הגדילה.
עדכני אותנו
בברכה
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)