השמנה בטנית בבת 8 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה בטנית בבת 8 וחצי
    עמליה
    03/08/2011

שלום,
    לבתי בת ה8 וחצי, ילדה בריאה ופעילה בד"כ, יש כרס עגלגלה. היא שוקלת 34 ק"ג, והגובה שלה הוא 140 ס"מ. מה שמדאיג אותי זה שאם היא משמינה זה רק בבטן העליונה והתחתונה. הכרס עגולה ומתחילה אצלה ממש מתחת לחזה ( כמו בטן הריונית).
    רציתי לדעת ממה זה נובע ואם שווה לבדוק רמת קורטיזול בדם, כי נראה לי שמשהו לא תקין.
    התזונה שלנו בבית יחסית בריאה בלי ג'אנק, וממתק אחד ביום. עליי לציין שהיא לא אוכלת הרבה, ועדיין יש לה נטייה להשמנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בטנית בבת 8 וחצי

הוספת תגובה

• השמנה בטנית בבת 8 וחצי - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    03/08/2011

עמליה שלום רב,
    ע"פ הנתונים שנתת ביתך נמצאת בין האחוזון ה-50 ל-75 בעקומת ה- BMI (יחס משקל לגובה), כך שמשקלה ביחס לגובה תקין
    מבנה גופם של ילדים שונה ממבנה גופם של מבוגרים ועתיד להשתנות עם הגדילה והגביה.
    לפני שאת מרחיקה לכת ובודקת רמות קורטיזול בדם, הייתי בודקת כיצד את נראית בגילה? כיצד אבא שלה נראה בגילה/ אחיותיו ? אם אין תמונות אפשר לשאול את ההורים שלכם.
    נשמע כי אין הגזמנה באוכל וכי אתם מקפידים על ממתק אחד ביום, יחד עם זאת, ובמיוחד כי הילדים של היום לא מספיק פעילים, חשוב מאוד שתהיה בפעילות מידי יום.
    פעילות כגון שחיה בבריכה, רכיבה על אופניים, הליכה איתך, חוג ריקוד/טניס/ מכשירים
    יש להקפיד (ובמיוחד עכשיו במהלך החופש הגדול) על לפחות שעה אחת של פעילות גופנית יומית.
    במידה ואת עדין מוטרדת, מומלץ להגיע לדיאטנית לשם הערכה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אותי זה מעניין

לילי
    15/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו