פעוט בן שנה ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה ושלושה חודשים
    בוביק
    04/08/2011

בני מסרב לאכול שום מזון פרט לבקבוק עם דייסה. בתחילת הדרך הוא אכל היטב אך עם הזמן ההאכלות הפכו לאיטיות יותר ונדרשה יותר אנרגיה להאכילו.
    זה נראה התנהגותי ולכן רופא הילדים יעץ לנו להאכיל אותו רק בבקבוק ולא לנסות להאכיל במזון אחר כשבוע כדי שישכח מה"אנטי".
    בינתיים כחודש הוא צרך רק בקבוק (כשלושה שבועות שהוא פשוט סרב לאכול ועוד שבוע שלא הצענו).
    השאלה שלי היא האם נדרש לתת לו איזשהו תוסף כדוגמת פדיאשור או ויטמינים?
    האם בכלל אפשר להחזיק ילד על בקבוקי תחליף חלב עם דייסת מטרנה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ושלושה חודשים - תגובה

מיכל וינברגר
    05/08/2011

שלום!
    כל עוד המצב זמני- אני לא רואה סיבה לדאגה, הבעיה היא ברכישת הרגלי אכילה לאורך זמן.
    שימי לב גם לנתוני המשקל והגובה- האם הם בנורמה, האם היה שינוי בזמן האחרון?

בדומה לפדיאשור, גם בדייסה יש ויטמינים, אך הדייסה עדיין לא מספקת תזונה מלאה ובלעדית בגיל שנה ושלושה חודשים. הפדיאשור יכול לשמש כתזונה בלעדית, ומכיל יותר קלוריות וחלבון, אך לדעתי הדגש כאן הוא הטיפול בעניין ההתנהגותי. ולא הייתי עדיין מתחילה עם פדישאור כל עוד המשקל והגובה תקינים.
    האם הילד נמצא בגן? אולי בגן כאשר יראה את כולם יתחיל גם לאכול כמו כולם?
    ניתן לעבוד על האכילה בהדרגה , להתחיל לאט לאט, מניסיון אחד של פעם ביום אכילה סביב שולחן, בלי מתחים, בלי הפצרות של ההורים, פשוט להציע אוכל מגוון וטעים, ולאכול בעצמכם- (דוגמא אישית) בסופו של דבר הוא ירצה לנסות. בייחוד אם לא ירגיש לחץ סביב הנושא, והאוירה סביב השולחן תהיה נעימה. אולי אפשר להתחיל דווקא לא בבית- ששם הזיכרון הוא לא נעים, ולאכול במסעדה/משפחה וכ'..אם עדיין אין שיפור, יש מקום להתייעץ ולפנות למרפאת הפרעות אכילה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו