השמנת יתר אצל מתבגרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנת יתר אצל מתבגרים
    ויקי
    15/08/2011

יש לי ילד בן 15.5 וילדה בת 11 ושניהם קצת מלאים.
    בתקופה האחרונה שניהם השמינו והתעגלו מאוד.
    ברצוני לציין כי יש לי גם ילדה בת 18 והיא מאוד רזה (היא מנסה להשמין קצת לפני הצבא ולכן היא אוכלת המון חטיפים ודברים משמינים כמו פיתות ושוקולדים ועוד כאלה דברים).
    בעלי ואני רזים ושומרים על תזונה.
    גם בבית אני משתדלת לשמור על תזונה בריאה. אין חטיפים בארונות (מלבד שקית חטיפים של הילדה הגדולה בת ה-18 שהיא נמצאת אצלה בחדר ואינה מאפשרת לאחיה לגעת בהם).
    משתדלת שהילדים יאכלו אוכל בריא אבל יש להם תאבון גדול, הם כל הזמן חושבים על אוכל משמין ואוהבים לאכול והמון.
    ביתי הקטנה לא אוכלת בשר ולא עוף היא מעדיפה לאכול אוכל קל באמת אבל יש לה דחפים מאוד לאוכל מתוק.
    הבן שלי בן ה-15.5 אוהב לאכול והמון, הוא ממלא את הצלחת ויכול לאכול שתי מנות מלאות יותר ממני ומבעלי...
    אני במצוקה ולא יודעת האם להעיר לו כל הזמן או להבליג. בעלי כל הזמן מעיר לו וזה מרגיז את הילד עד שהוא זורק את האוכל מהצלחת.
    מה לעשות? האם עלי לפנות לדיאטנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר אצל מתבגרים

הוספת תגובה

• השמנת יתר אצל מתבגרים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/08/2011

ויקי שלים,
    נשמע כי המשקל של ילדכם המתבגרים מציק בעיקר לכם ההורים.
    יחד עם זאת אני בהחלט מבינה את דאגתך.
    הצעתי,
    שחחו עם הילדים בנשוא, שאלו אותם האם המשקל מפריע להם? האם היו רוצים לעשות משהו בנושא המשקל / אורח החיים שלהם?
    במידה ומעונינים לשנות, בידקו איתם מה היו רוצים לעשות? חוג ספורט/ מאמן כושר/ דיאטנית/ קבוצה לשינוי הרליה אכילה וכו'
    במידה והנושא אינו מפריע להם, הניחו להם לנפשם
    אפשר להמשיך ולהקפיד על תזונה נבונה בבית: פירות וירקות, דגנים מלאים, ארוחות מסודרות וכן על פעילות גופנית משפחתית כגון טיולים, יציאה לבריכה או לים וכו'

כמו כן במידה ואכן מעונינים לעשות שינוי חשוב לפנות לדיאטנית

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו