מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפיצה בעקומות בפרק זמן קצרשרי15/08/2011
שלום, ילדתי בת 4 וכיום שוקלת 15.4 ק"ג ובגובה היא 96.4 ס"מ
נולדה במשקל תקין של 3.5 ק"ג ובגיל שנה היא התחילה לשלשל במשך תקופה מאד ארוכה וירדה במשקל/ לא עלתה. תכלס מגיל שנה עד גיל שנתיים בסופו של תהליך היא נשארה על 9 ק"ג כשבגיל שנה הגובה שלה היה 73 ובגיל שנתיים 81 ס"מ ואז היא יצאה מזה והתחילה לאכול רגיל עם מעט עליות וירידות עד גיל שנתיים וחצי. אבל בגלל הטראומה כנראה שהייתה לה עקב כך שהיה אסור לה לאכול כלום חוץ מאורז ועוף, זה הרגיש כאילו היא באטרף על האוכל כל הזמן רוצה לאכול וכל הזמן היה מריבות סביב האוכל. עד גיל 3.5 היא עלתה בסדר במשקל ז"א בגיל 3 שקלה 12 ק"ג וגובה 88 ס"מ ובגיל 3.5 שקלה 13.3 ק"ג בגובה 92 ס"מ בתכלס היום בגיל 4 כמו שרשמתי בהתחלה את המשקל והגובה ובדקתי גם בגרף של BMI יש פשוט קפיצה שאותי מלחיצה מאחוזונים 10,25 למעל אחוזון 75. מה גם שהיא כבר לא כ"כ אוכלת הרבה, אז למה היא עולה ככה?.היא נראית קצת גוצה וכל מי שראה אותה לאחרונה אמר לי וואי איך היא השמינה (כביכול לטובה בגלל מה שעברה, אבל אותי זה מלחיץ) אני מאד מקפידה בבית על אוכל בריא, קמח מלא, סוכר חום כמעט בלי ממתקים, אך אני מפחדת להגביל יותר מידי בגלל הטראומה שהיה אסור לה כלום. בגן איל לי שליטה על ממתקים שהם מקבלים אבל את הלחם אני מביאה לה.
כמו כן הילדה לא ממש מרבה בפעילות ספורטיבית אין לה כמעט כח ללכת היא מתעייפת מאד מהר ורוצה שירימו אותה. מה שנשאר זה רק בגן במתקנים. אין להם חוג ג'ימבורי ולא התעמלות.
האם זה מדאיג העליה הזאת בעקומות?
מה אני אמורה לעשות אם בכלל?
האם מותר לה לעשות הליכה בהליכון? כי בזה היא כן מוכנה ללכת אבל אמרו לי שזה אולי מסוכן לעמוד השדרה או משהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה בעקומות בפרק זמן קצר - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/08/2011שרי שלום
נשמע שהסיפור התזונתי של ביתך מורכב
אומנם היא באחוזון 75 של הBMI אך אם נפרק זאת היא באחוזון 50-75 במשקל ו-10 בגובה.
ייתכן כי היא צוברת משקל בכדי לתת זינוק בגובה, ועל כן הייתי ממשיכה לעקוב בשלב הזה למשך כמה חודשים אחר השינויים הללו.
בנוסף נסי לעודד אותה לבצע פעילות גופנית , ולא, אינני ממליצה על הליכון בגיל כזה צעיר, אלא יציאה לגינה או לגימבורי בילוי בבריכה או בים, רכיבה על אופנים, ריצה או הליכה בפארק וכו'.
כמו כן ועקב הסיפור המורכב של ביתך אני ממליצה בחום להגיע ליעוץ ספציפי אצל דיאנית ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)