בת שש וחצי עם בעיית השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שש וחצי עם בעיית השמנה
    שני
    29/08/2011

שלום רב,

ביתי בת שש וחצי וממש מלאה.

אנחנו מאוד משתדלים בבית להנחיל הרגלי אכילה נכונים ובריאים, אין בבית חטיפים, אין שתיה ממותקת, יש הרבה פירות, ירקות, כל ארוחה מורכבת ממנה בשרית, פחממות והרבה ירקות, אנחנו אוכלים 3 ארוחות מסודרות...

בהתאם לכך, ביתי באמת לא אוכלת כמעט שטויות ביום יום.
    הבעיה היא שהיא אוכלת כמויות גדולות בזמן הארוחות- אני מגישה לה אוכל בצלחת (בדרך כלל המנה מורכבת ממנה בשרית, פחממות והרבה ירקות) , משתדלת לא להעמיס ואז היא מבקשת עוד...ועוד...ועוד.
    ובעיה נוספת היא כאשר אנחנו אוכלים בחוץ, אז ביתי מזמינה לה מנה ואוכלת בדרך כלל את כולה, ואף לוקחת קצת מהלחם...ומבקשת לטעום מהמנה שלי...ואז קצת מהמנה של אחיה...וגם מעט מאבא...ויוצא שהיא אוכלת ממש הרבה.

אני מאוד משתדלת לא להעיר לה על זה. לא להגביל אותה ולא לתת לה תחושה שאני מסתכלת לה בצלחת ובודקת כל מה שהניא אוכלת. אבל זה בהחלט מתסכל.

איך מתמודדים אם מצב כזה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שש וחצי עם בעיית השמנה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהילדה מאוד אנרגטית

שני
    29/08/2011

ופעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהילדה מאוד אנרגטית - תגובה

מיכל וינברגר
    30/08/2011

שלום,
    אני מבינה את התכסול, בייחוד שלפי מה שאת מציינת, נראה כי סה"כ יש מודעות בבית להרגלי אכילה נכונים. אך כראה יש משהו מעבר.
    יתכן וביתך אינה מספיק קשובה לתחושת הרעב והשובע, וגודל הקיבה גדול יותר- וממשיכה לצרוך כמויות גדלות יותר כי באמת רעבה יותר. (זה מעין מעגל) יתכן והיא לא תמיד אוכלת שהיא רעבה? יתכן וובאכיל עצמה היא אוכתל מהר מדי, ורק כאשר ממש מתפוצצת מסיימת לאכול?
    שימי לב לדברים האלו- וכדאי גם להסביר לה-
    גולד הקיבה הוא בגודל של אגרוף- ואם נאכל יותר מדי, הוא יתרחב והבטן תכאב, ואז נצתרך כמיות גדולות יותר של אוכל כדי להיות שבעים. כדאי להפסיק לאכול שיש עוד קצת מקום, ואז אחרי מספר רגעים נרגיש שבעים לגמרי.
    ניתן לשתות מים, לפני ואחרי הארוחה.
    מומלץ בייחוד באכילה חברתית וארוחות משפחתיות- להרחיק את כלי ההגשה מהשולחן- ולהניח על השיש- על מנת שכדי לקבל תוספת יהיה דרוש עוד "מאמץ".
    ניתן גם להנחות שהיא רוצה תוספת תתחיל מהירק- ואז שוב תחשוב אם באמת עוד רעבה.
    יש ללמד לאכול לאט יותר.
    יש להקפיד על אכילה רק במקומות האכילה- מטבח, פינת אוכל..לא מול מסכים.
    כמו כן, הייתי מאוד ממליצה ביייחוד בגלל שהיא אנרגתית- לדאוג שתעשה הרבה פעילות גופנית.
    וחשוב כמו שציינת, לא להתעסק בזה ליד הילדה, לא לשדר לה שיש בעיה (עד כמה שאפשר).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו