מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בגן ילדיםהדס31/08/2011
שלום,
בני בן 3.5 מתחיל מחר גן עירייה. הגן מיועד לילדים בני 3 עד 4.
בגן הילדים שבני הולך אליו יש "הזנה" - כלומר הגן מספק לילדים גם ארוחת בוקר.
ארוחת הבוקר מוגשת בין השעות 9:30 ל10:30
וכוללת פרוסות לחם עם ממרחים (גבינה, קוטג' וחומוס) וירקות. הארוחה מוגשת בצורת בופה (כלומר ילד רעב לוקח לבד לאכול מה וכמה שהוא רוצה.)
בשעה 12:00 מחלקים פרי
ארוחת צהריים מוגשת בצהרון רק בשעה 14:30
השעות בהם ישהה בני בגן הן 7:30 עד 16:30
שאלתי - האם זה לא מעט אוכל לילד כ"כ קטן? האם זה בריא שילד כ"כ קטן יאכל בשעה כזו מאוחרת ארוחת צהריים? זה בריא שיש הפרש כ"כ גדול בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים?
ועוד מה המלצותייך לארוחת בוקר בבית - שתהיה מזינה אבל לא מאוד משביעה מידי כדי שהילד יאכל את הארוחת הבוקר בגן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגן ילדים - תגובה
מיכל מסר בן שלום02/09/2011הדס,
את נוגעת בנקודה רגישה, אכן החלת האופק החדש על הגנים ללא מתן ארוחת צהרים הינו בעיה, ואכל אכילה רק בשעה 14:30 בצהרים היא דיי מאוחרת.
הצעתי, מכיוון שאנו צריכים בכל זאת להתמודד:
בבוקר בבית- כוס שתיה + קורנפלקס עם חלב או גביע מעדן או חצי כריך + ממרח כגון אבוקדו חומוס או גבינה בתוספת ירק
גן-930-1030- ע"פ מה שציינת כמובן שכאשר יש בופה מי שאוהב לאכול יאכל יותר יותר ומי שלא יאכל פחות. אם את יודעת שבנך אינו אכלן גדול צייני זאת בפני הגננת או הסייעת ובקשי שישימו לב בשעת הארוחה, וגם להפך.
12-1230- פרי + הייתי מציעה כי תתארגנו כהורים ותבקשו (או תביאו כקולקטיב) מהגן תוספת מזון לדוגמא כריך נוסף/ חצי כריך עם חומוס ופסטרמה או טונה או גבינה בתוספת ירקות, או לחלופין מגוון ירקות ופירות חתוכים כבופה ושוב שלילדים תהיה גשיה לפירות והירקות במשך כשעה לפחות כלומר מ-12-13
14-1430- ארוחת הצהרים הניתנת בצהרונית
17-1730- פרי או מעדן או חטיף (אם אתם נוהגים לתת)
1830-19 ארוחת ערב- סלט גבינה ביצה או טונה טוסט
בהצלחה
אשמח שתעדכני אותי על ההתקדמות
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תזנה בגן ילדים
הדס03/09/2011תודה על התשובה,
הבן שלי הוא ילד שאוכל המון,
כבר הסברתי את זה לגננת והתעמתי איתה , היא בשום פנים ואופן לא מסכימה שאני אביא לו אוכל מהבית ל12:00 ו/או שיוגש לילדים מזון נוסף ב12:00 (גם אם זה על חשבון ההורים). בסופו של דבר סיכמתי איתה שלבן שלי היא תציע כריך גם בשעה 12:00 כשמחלקים את הפרי, ואז הבעיה היא שהילד אוכל כריכים כל היום :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תזנה בגן ילדים - תגובה
מיכל מסר בן שלום04/09/2011הדס,
במידה ובנך אוכל כריך בעשר וב-12 הדבר לא כ"כ נורא.
דאגי שאת מגוונת לו את המזון כשאת יכולה.
כלומר בבוקר, אחה"צ ובערב אל תציעי לו לחם אלא תחליפים פחמימתיים אחרים
שנת לימודים מוצלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורם לי לחשוב שוב על האוכל בגן
לילי15/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)