מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לפעוטהנגה11/09/2011
שלום, בתי בת שנה ו10 חודשים. מהרגע בו החלה לאכול את המוצקים, היא הייתה בררנית. יש לציין שהיא ילדה מאוד אינטלגנטית (גם לדברי הרופא והגננת), התפתחות טובה ומהירה. במשקל תקין, בדיקות דם תקינות (הבדיקה האחרונה לפני חודשים בודדים).
אז כמו שאמרתי התזונה שלה מסתכמת בכך- בקבוק בוקר וערב, קוטג' (היא יכולה לרדת על קופסא שלמה), חביתה/ביצה קשה(בעיקר הלבן), אורז, פתיתים, בננה, ענבים (לא תמיד), צ'יפס(לא תמיד), חטיפים(לא תמיד), חתיכת עוגה, לאחרונה היא יכולה לאכול חצי צנצנת גרבר (משהו שבינקות היא לא הסכימה).
אלה הדברים שהיא מוכנה לאכול. בשר אני יכולה לדחוף לה רק אם זו קציצה ואני מועכת אותה טוב ביחס לאורז/פתיתים, אבל גם לא תמיד.
אנחנו בבית אוכלים מגוון, תמיד מציעה לה מהכל, אני לא הטיפוס שרודף אחרי הילד שישב לאכול, אני לא דוחפת ולא דחפתי מעולם. אבל הילדה כאילו לא מוכנה לטעום כלום.
בשבועיים האחרונים היא התחילה לבקש 'בקבוק'- לפני השנ"צ, אחרי השנ"צ, אפילו באמצע הלילה!
מצד אחד אני טיפוס שדי זורם, ואם הילדה מבקשת והיא מספיק נבונה אולי היא יודעת שהיא צריכה את זה...מצד שני היא כבר ילדה גדולה ובתי הבכורה בגיל הזה כבר טרפה חצי מקרר...
אין לי בעיה להמשיך תמיד לדאוג שיהיה במקרר אורז/קוטג' וביצים...אבל השאלה היא האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפעוטה - תגובה
מיכל מסר בן שלום14/09/2011נגה שלום
ראשית טוב שאת לא דוחפת ייתר על המידה, כיוון שילדים לומדים מהר מאוד שיש להם כח בכל מה שקשור באוכל.
חשוב מאוד לשמור על אורך רוח, העדפות התזונתיות של פעוטות משתנות לעיתים קרובות, ותפקידנו כהורים להמשיך ולהציע/ להציג להם את המזונות הבריאים והמגוונים.
תני לביתך לשחק עם המזון, לעזור לך בהכנה, ליצור יצירות אומנות ממנו ולהתידד איתו לא רק כשהוא על צלחת, אולי כך תהיה מוכנה גם לטעום דבר מה
לדוגמא- אפשר להכין שרשראות מפסטה או חתיכות ירקות ופירות
אפשר להכין פרצופים מפירות ופירות יבשים, לצייר על הצלחת בעזרת ירקות חתוכים ועוד.
מכיוון שביתך גדולה מספיק כדי להבין מה שמדברים אליה, וכן מסוגלת לבטא את עצמה, היתי מבררת איתה האם היא רעבה לפני השינה ואחריה או אולי היא צמאה? אם היא רעבה, תפקידך לשקף לה זאת ולהציע לה לאכול לפני השינה, אם היא צמאה אפשר כמובן לתת לה מים.
עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)