תאומים בני 11 חודש. הבן בתת משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני 11 חודש. הבן בתת משקל
    יהושע
    18/09/2011

הבת בגרף התחתון. הבן שוקל 6.5 ק"ג למרות שאוכל טוב. עכשיו אפילו ירד במשקל בגלל שהוא עם חום כבר 9 יום. הברזל שלהם 0 למרות 15 טיפות כל יום של ברזל.
    הרופאה אמרה לי שהמשקל שלו זאת סכנת חיים.אני אובד עצות.
    הברזל שלו אפס מוחלט והוא אנמי.
    לי יש טלסימיה ואני עצמי 157 ס"מ שוקל 47 ק"ג
    IRON <10 ( 40.00- 100.00)
    CRP 6.70 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
    IGE 38.94 IU/ML ( 0.00- 37.00) (.........)*
    MCV 61.80 FL ( 72.00- 90.00)*(.........)
    MCH 20.00 PG ( 23.00- 30.00)*(.........)
    RDW 18.90 % ( 11.00- 17.50) (.........)*

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים בני 11 חודש. הבן בתת משקל - תגובה

מיכל וינברגר
    20/09/2011

שלום,
    הרבה פעמים יש תת משקל, אך הילדים חיוניים , ליעיתים גם ויש צורך בד"כ לבדוק הלאה. איך הגובה של ילדך? האם גם בגובה בינך מתחת לעקומות? האם היה חיתוך של עקומת הגדילה במשקל? (כלומר- חוסר עלייה זמן רב שמתבטא בשבירת עקומת שקל וגובה או אחד מהם?)
    חשוב גם לקחת בחשבון את מבנה הגוף של הורים- הרבה פעמים ילדים להורים רזים- גם יהיו רזים..
    אני בכל מקרה, מציעה לבקש מהרפוא לשלול הכל- כי אולי ש בעיות שונות הקשורות לחוסר ספיגה (צליאק למשל) ושווה לבדוק.
    חשוב גם להעשיר את המזון לדאוג למרווחי אכילה של 3 שעות. אם הם אוכלים פורמולה- ניתן להעשיר אותה על ידי הסמכתה- כפית ל-50 סיסי במקום ל-60 סיסי.
    להוסיף מאכילם עשירים בקלוריות כמו- אבוקדו, טחינה, שקדיה, שמן זית למזון עצמו.
    יש גם תכשירים שניתן לתת- אך ראשית הייתי מתץחילה ללא תכישרים- ופשוט מששירה במזון עצמו.
    לגבי האנמיה- חשוב להקפיד על מתן בשר בוקר והודו אדום לפחות 4 פעמים בשבוע. שווה לבדוק עם הרפוא אם להגדיל את מינון הברזל- וגם לבדוק את מאגרי הברזל בדם (פריטין).
    אני בכל מקרה, ממליצה גם לקבל הפניה לדיאטנית ילדים- שתתן לך תפריט מסודר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו