מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד טבעוני בגןכלנית29/09/2011
שלום,
אני גננת בגן לילדים בני שנתיים עד שלוש.
יש לי אמא אחת בגן שהיא טבעונית והיא דורשת מצוות הגן לאסור לתת לילד שלה לאכול ביצים, כל מוצרי החלב, בשר ודגים.
חשוב לי לציין שהילד אינו לאלרגי לכל אחד ממרכיבי המזון - הוא לא אוכל אוכל אותם כי אימו לא מרשה לו.
אימו מביאה לו לגן אוכל והוא אינו אוהב את האוכל הזה. אנחנו נותנות לו מה שיש בגן - פסטה, ירקות, תירס, אפונה וכל מה שאפשר - הוא תמיד מאוד רעב ואוכל המון.
שאלתי:
מה רמת הפגיעה הבריאותית בילד זה? עוד לא מלאו לו שנתיים וניכר שיש לו בעיות רגשיות רבות.
האם קיימים סיכונים בצורת האכלה שכזו לילד כו צעיר והאם יהיו לזה השלכות בריאותיות בעתיד?
אשמח לכל פיסת מידע שכדי שאוכל לכוון את אימו בנושא זה ולוודא שאינה פוגעת בו בריאותית.
תודה רבה,
כלנית.
אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד טבעוני בגן - תגובה
מיכל מסר בן שלום02/10/2011כלנית שלום
תזונה טבעונית יכולה לספק לילד את צרכיו במידה ונעשית בצורה מתאימה, כלומר הילד מקבל תחליפים לחלבונים מן החי (שאנו מוצאים במוצרי חלב בשר וביצים) מחלבונים מן הצומח.
במידה והילד אינו אוכל תחליפים למנות החלבוניות, ו/או מקבל תוספי מזון בכדי למנוע חסרי תזונתיים (בעיקר חסרים של ברזל B12 ויטמין D וח. אמיניות שאנו מקבלים מחלבונים מן החי) הוא עלול לסבול מחסרים תזונתיים שבהחלט עלולים לפגוע בהתפתחותו.
אני מבינה את דאגתך וגם את הקושי שאת חווה מול האם, וממליצה לך להפנות אותה לאיש מקצוע שיבדוק את טיב תזונתו של הילד ויראה אם אכן יש חסרים או שהילד מקבל את כל מה שצריך בשעות שנמצא בבית.
בהצלחה
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)