מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות אכילה.ללין30/09/2011
שלום,
בתי בת השנה ו10 חודשים שוקלת 9 קילו (בקושי). מהיום שהיא נולדה היא לא הייתה אכלנית כל כך אבל בכל זאת היא הייתה אוכלת כמות שמספיקה לגוף הקטן שלה.
לאחרונה היא לא אוכלת ארוחות טובות בכלל, היא מוכנה לאכול רק סימילאק.
במעון אומרים לי שהיא אוכלת ממש יפה אך בבית אני חווה אותה אחרת לגמרי. ארוחת צהריים לאחר השקעה רבה היא אוכלת שלוש כפיות של אורז או כל תוספת שהיא ובקושי נוגעת בבשר.ארוחת ערב הכוללת ביצה, אבוקדו ,קוטג' ,עגבניה ,תירס דברים שהיא מאוד מאוד אוהבת 4 כפיות ונמאס לה.היא מאוד אוהבת לאכול מתוק.
אני כל כך מתסוכלת! היא לא גדלה, היא ממש קטנה.(היא שוקלת 9 קילו והגובה שלה הוא 80 ס"מ).
הרופא משפחה שלח אותנו לגסטרו ילדים בקפלן אך אני מאוד חוששת לקחת אותה לשם שמה יעשו לה דברים לא נעימים.אני חושבת שהבעיה שלה זו העובדה שהיא לא אוכלת טוב.
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה. - תגובה
מיכל וינברגר03/10/2011שלום,
מבינה בהחלט את תסכולך, ילד שלא אוכל זה בהחלט מתסכל, אבל צריך להסתכל על כל התמונה. למרות שהאחוזונים נמוכים- האם ביתך, כן עולה באחוזון שלה? אם כן, יש פחות סיבה לדאגה. האם גם ההורים לא גדולים במיוחד?
צרי לזכור שהקיבה בגיל הזה קטנה- ויכול להיות שקיבתה קטנה במיוחד ושפשוט מספיקה לה כמות קטנה יותר. כמו כן, אם בגן אוכלת טוב- זה גם סימן טוב. הרבה פעמיםם בבית- הילדים מרשים לעצמם לעשות "יותר בעיות"..
הסימלאק ממלא ומשביע- פעמים רבות בא על חשבון אוכל רגיל. יש מקום לקצץ אותו בהדרגה, ולהשאיר רק פעמיים ביום- בבוקר ולפני השינה, וגם זה לא חובה לדעתי. בהתחלה היא עלולה לא לאכול ולחכות לסימלאק, ויכול להיות שיום יומיים לא תאכל בכלל, אך אם תהיי עיקבית, ולא תותרי, היא תתחיל לאכול.
בזמן הארוחה, יכול להיות שמבחינה בדאגה שלך ומנצלת את זה ולכן הכי חשוב לא להתעקש בשלב זה בזמן האוכל- אלא פשוט להציע את הכל על השולחן. נסי לשתף את ביתך בהכנת הארוחות והמזונות.
הכינו דברים שהיא אוהבת.
הקפידי לא לתת שתייה לפני האוכל.
הקפידי על מרווחי אכילה של 3-3.5 שעות ללא נשנושים באמצע כדי שתהיה רעבה לארוחות.
כדאי כמובן לשלול מחלות כמו צליאק ולבצע בדיקות. הבדיקות החודרניות נעשות בהרדמה, כך שאין לך מה לחשוש..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה - האם לתת שומן ללא הגבלה?
מירי שרון16/10/2011מיכל שלום,
בתי במצב דומה - בגיל שנה וחודשיים שוקלת 7.6 ק"ג וגובהה 75 ס"מ. היא הייתה באופן קבוע (עד גיל 8 חודשים) על האחוזון ה-20 במשקל אך לאחרונה ירדה מתחת ל-0 גם בגובה הייתה ירידה בעקומה. אין לה תיאבון גדול והיא בררנית באוכל. מצד שני היא מאד פעילה וסקרנית.
עשינו בדיקות דם ששללו צליאק (אך לא ביופסיה). הרופא המליץ גם לנו לנסות להפחית במטרנה ולתת ארוחות. במשך החודש וחצי האחרונים לא עלתה במשקל בכלל. אציין כי גם חלתה מספר פעמים בוירוסים של שלשולים והקאות שגרמו לתקופות ארוכות של תיאבון מופחת.
גילינו בזמן האחרון שהיא אוהבת חמאה ולכן אנחנו נותנים לה לאכול ממנה בתקוה שכך תעלה במשקל. אנחנו מוסיפים לה גם מדי פעם חלב שקדים למטרנה.
שאלתי היא האם צריך להגביל את הכמות היומית של צריכת החמאה והשומן בכלל? על אלו כמויות מדובר?
מה צריך להיות היחס בין שומן/פחמימות/חלבונים?
מצד אחד אנחנו רוצים שתעלה במשקל, ומצד שני לא רוצים שתפתח הרגלי אכילה לקויים. כיצד אפשר להתמודד?
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה - האם לתת שומן ללא הגבלה? - תגובה
מיכל וינברגר16/10/2011שלום מירי,
אני נתקלת לא מעט בירידות בעקומות המשקל, בייחוד על רקע מחלות כמו שלשולים והקאות, מעברי גנים וכ'..חשוב לשים לב שאין ממש ירידה גם בגובה, לכן במקרה שלך רצוי לעקוב ולשים לב- שעקומת הגובה פחות או יותר נשמרת (לא רצוי למדוד בבית- אלא תמיד באותו מקום.) במידה וגם בגובה יש ירידה משמעותית- רצוי לשלול ולברר עוד לגבי הורמון גדילה.
לגבי צליאק- בד"כ בדיקת הנוגדנים אמינה גם ללא ביופסיה.
לגבי מתן שומנים במזון- היחס בגיל זה יכול להגיע ל-50% שומנים ו50% השאר- ובייחוד לאור הירידה במשקל- הייתי ממליצה אכן להוסיף יותר שומנים- היתרון שלהם הוא שבנפח קטן יחסית נותנים הרבה קלוריות.
ממליצה דווקא להוסיף יותר שמן מחמאה- מכיוון שאיכות השומן גבוהה יותר, אמנם כיום יש גם מחקרים המראים כי החמאה כבר לא כ"כ מזיקה, אך עדיין השמן עדיף- נסי לשלב גם וגם. (שמן זית קנולה, אבוקדו). במקום חלב שקדים- הוסיפי את השקדייה עצמה (בלי לדלל)- היא הרבה יותר סמיכה ושומנית . ניתן להוסיף גם טחינה גולמית. אבוקדו, שקדים ואגוזים טחונים דק.
הרגלי אכילה טובים לא נהרסים מתוספות שומן. אתם ההורים הם אלו שמכתיבים את הרגלי האכילה בבית- ואם אתם תדאגו לארוחות מסודרות ובריאות- אני לא רואה סיבה לחשוש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מירי שרון16/10/2011תודה מיכל, על ההמלצות.
נפעל בהתאם.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)