מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לילד קטן מאוד בן שנתייםנועה16/10/2011
הילדון שלי בן שנתיים וארבעה חודשים שוקל 11.2 קילו וגובהו 85 ס"מ. ילד קטן מאוד וכרגע באחוזון 5-8. הוא ירד באחוזונים בשנה האחרונה ( מאחוזון ה- 50 ) רופאים לא הצליחו למצוא את הסיבה וכרגע הוא נמצא במעקב.
אוכל בערך ככה-
בוקר בשעה 8 מקבל 180 מ"ל פורמולה. לא רוצה יותר.
בוקר בשעה 10 - ביצה אחת, פרוסה אחת עם גבינה וירקות.
אני לא מצליחה להשחיל לו עוד ארוחה לפני השינה, והוא לא מוכן לאכול לפני עשר.
צהריים שעה 14 אחרי השינה - תפוח ובננה טחונים, אוכל אותם בכפית.
אחר הצהריים שעה 16- חצי פרוסה עם טחינה או שוקולד.
ארוחת ערב שעה 19: מנה בשרית: שניצל או קציצה בסדר גודל של 60 50 גרם או פולקע שלם ממרק. פחממה - פסטה, קינואה או אורז. בסדר גודל של חצי כוס אורז (מבושל) או קצת יותר.
לפני השינה בסביבות שעה תשע, שותה כ- 120 מ"ל.
אכלן קשה מאוד, אוכל בלי חשק וצריך להפציר בו די הרבה.
נמצא יומיים וחצי בשבוע במסגרת וגם שם אוכל כמויות דומות.
האם הוא צורך מספיק קלוריות? האם יש מזונות שאני יכולה להוסיף לו?
ועוד שאלה קטנה
הוא מאוד אוהב חלבה ויכול לאכול אפילו 60 -70 גרם במכה אחת, האם יש סכנה בצריכה גדולה של חלבה?
ממש אשמח לתשובה. בהמצלת הרופא קבעתי תור מסודר ליעוץ תזונתי אולם הצלחתי להשיג תור רק לעוד חודשיים וחצי וחבל לי על הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לילד קטן מאוד בן שנתיים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/10/2011נועה שלום,
את מתמודדת עם אתגר תזונתי, שבהחלט יכול לדרוש ממך לא מעט כוחות נפש, אך מדבריך נראה כי את מתמודדת הייטב.
ראשית, נשמע כי בנך אוכל כמויות סבירות לגודלו וגילו .
אשמח אם תבהירי מדוע ירד באחוזונים? האם היה חולה במחלה ממושכת? האם הפסיק לאכול או שאכל פחות ממה שאוכל עכשיו?
שנית, האם במסגרת בו נמצא גם מפצירים בו לאכול או שאוכל לבד את הכמיות המדוברות? מה קורה אם לא מבקשים ממנו לאכול?
בגילו של בנך וגם לאור העובדה כי ירד מאוד העקומות אין מניעה לצרוך חלבה,גם בכמות שציינת.
כמו כן, את יכולה להמשיך ולעקוב אחר העליה במשקל של בנך במשקל ביתי. במידה ואינו עולה במשקל בחודש הקרוב, תוכלי להעשיר את מזונו ע"י הכנסת קלוריות למזון.
לדוגמא- להוסיף כף שמן קנולה לרסק התפוחים והבננה או להוסיף כף שקדים טחונים
להעלות את אחוזי השומן של הגבינה הניתנת ולטגן את הביצה...
אני חושבת שיעוץ ספציפי יטיב איתכם, וכן היתי ממליצה על תצפית האכלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - הבהרות
נועה18/10/2011הוא לא היה חולה בשום דבר רציני. יש לו נטייה קלה לשילשולים, אבל בגדול הרופאים לא הצליחו למצוא את הסיבה לירידה באחוזונים,הבדיקות שלו יוצאות תקינות. את הכמויות שציינתי הוא אוכל רק בעזרת הפצרות ושידולים, וכמובן נשק יום הדין- הסחת דעת ע"י צפייה בטלוויזיה. אם לא הייתי משדלת אני מניחה שלא היה מגיע לכמויות האלה. לעיתים נדירות הוא בא אלי ומבקש לאכול, ואני ממש מקפידה על מרחק ללא נשנושים בין ארוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)