מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות - מה לעשות?אמא של מאיה04/11/2011
שלום,
מאיה שלי בת 7 חודשים. אוכלת ממש מהשבוע הראשון גם תמ"ל. בשלושה חודשים הראשונים אכלה גם חלב אם ככל שהיה.
בתחילת הדרך אכלה מטרנה שקיבלנו בבית החולים. חודש וחצי היא היתה עם גודש באף, מחרחרת מעט, המון כאבי בטן, גזים, ובכיינית מאוד, היא גם כמעט ולא עשתה קקי, בערך פעם בשלושה ימים. היציאות שלה היו לרוב קשות ורק לפעמים תקינות.
החלטנו שאולי ננסה להחליף לה את התמ"ל ועברנו לסימילק 1. הילדה נרגעה. ללא גודש באף, ללא חירחורים. היתה שבעה, ופתאום גילינו ילדה ממש ממש שקטה ונוחה. ככל שהיא גדלה היציאות שלה הלכו ונעשו יותר תכופות, למצב של פעם ביום יומיים.
בגיל חצי שנה הגיעה הזמן לעבור לסימילק 2. איך שעברנו הילדה התחילה לשלשל. אולי לא בגלל הסימילק. בהתחלה חשבנו שהיא פשוט חטפה איזה וירוס, היה לה יום אחד עם חום והקאות (פעם ראשונה ואחרונה שהיה לה חום) ואחריו התחילה לשלשל עם פריחה חמורה בטוסיק. היתה עושה 1-3 פעמים ביום, אבל ממש נוזלי. הרופאה אמרה שנמתין, כי זה יעבור. אבל זה לא עבר. שלושה שבועות הילדה שלשלה. כל תרביות הצואה יצאו תקינות. גם בדיקות הדם.
התיעצתי עם המוקד של סימילק. הם המליצו לי על הדל לקטוז. ניסינו אותו והוא מעט עזר. היציאות הפכו למעיין משחה ולא שלשול אבל הם היו בצבע... שחור. אז עברנו לתמ"ל צמחי. כשמאיה אוכלת צמחי היא עושה קקי פעם ביום, בצבע ובמרקם תקין. הבעיה שכולם אומרים לי שצמחי למאיה זה ממש בעייתי. היא גם ככה תינוקת באחוזון 90 של גובה, באחוזון 95 של משקל, יש לה ניצנים קטנים של ציצי, ואומרים לי שהתמל הצמחי יכול להאיץ לה את ההתפתחות המינית.
ניסינו לחזור למטרנה. היא אומנם מייצרת יציאות בצבע תקין, ויציאות טיפה יותר סמיכות, אבל הילדה שוב עם גודש באף ומחרחרת ומשתעלת מהליחה.
אני ממש אובדת עצות. כל החודש האחרון הילדה שפן נסיונות. מחליפים לה פורמולות כל שבוע. שום פורמולה לא נראת שנותנת תוצאות תקינות וטובות, ולי לא היה מספיק חלב אם כבר מההתחלה. אני אשמח לרעיונות, עצות, למי לפנות, מה לעשות. תודה רבה, אמא של מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - מה לעשות? - תגובה
מיכל מסר בן שלום04/11/2011שלום לך,
אני בהחלט מבינה את המצב בו את נמצאת, ואת תחושתייך להפוך את ביתך לשפן ניסיונות אך הרשי לי לציין כמה דברים:
ראשית- לתינוקות הניזונים מתמ"ל יכולות להיות כמה וכמה יציאות במהלך היום לפעמים אפילו עם כל ארוחה. היציאות בדר"כ נוזליות או רכות מאוד וצבעם משתנה.
צבע שחור של הצואה הוא תוצאה במרבית המקרים של תוסף ברזל שלא נספג כהלכה.
שנית- לפי מה שאת מספרת בהחלט יכול להיות כי ביתך סובלת מאי סבילות ללאקטוז (סוכר החלב) אך יש לאבחן זאת- פני לרופא הילדים.
מכיוון שמאיה כבר בת 7 חודשים אני ממליצה להתחיל וחשוף אותה למזון רגיל, כלומר פירות ירקות, דגנים , בשר קיטניות וכו' ובמקביל לתת לה מס' ארוחות של תמ"ל צמחי או דל לאקטוז עד סיום הבירורים.
בנוסף אני ממליצה לפנות גם לדיאטנית שתעריך את התפתחותה וגדילתה של ביתך, וכן תתרשם מאכילתה ומהמגוון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)

.jpg)

