מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת עזרה!!!מירי28/01/2008
אני בת 12 וחצי ובחודש האחרון התחילו לי התקפי בולמוסים ואני לא יודעת איך להתמודד איתם.אני כבר מפחדת להתחיל לאכול כי אני יודעת שאם אני אתחיל לאכול זה יתחיל, אם אני לא אוכלת אז אני לא אוכלת כל היום אבל זה רק לפעמים...חייבת עזרה!
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמוסים
רחל גרנות28/01/2008שלום מירי,
שימי לב לתיאור שלך. את פוחדת לאכול כי אז מתחילים הבולמוסים, אבל, הרי אין ברירה וצריך להתחיל לאכול באיזה שלב. מעניין היה לדעת מתי התחילו הבולמוסים ומדוע. האם יתכן שזה קשור לרצון לרדת במשקל והניסיון לאכול מעט מאד?
חשוב שתשני את החשיבה שלך. ארוחות מסודרות לא גורמות לבולמוסים. החשיבה "הנה, אכלתי ועכשיו מגיע הבולמוס" מביא להתקף. אם תשני את החשיבה ותאמרי "כן, אני אוכלת, אבל אני נהנית מהאוכל", התקף הבולמוס לא יגיע.
ומירי, זה הזמן לשמור על ארוחות מסודרות. לא לנסות להיות רעבה, חשוב לזכור שרעב (פיזיולוגי, מהבטן) הוא מעצים התקפי אכילה. וגם, אם ההתקפים לא יעברו לחלוטין, סלחי לעצמך והמשיכי באכילה הרגילה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
מירי28/01/2008תודה על תשובתך אני מקווה שזה יעזור=).וכן בזמן השביתה עשיתי דיאטת כסאח שבה שיתי רק תה בבוקר וב-2 אכלתי תפוח וכך ירדתי 6-7 ק"ג בחודש וחצי!אחרי שהרופא אמר לי להשמין התחלתי לאכול בכמויות עצומות,עד אפילו שלב שבו הייתי שבעה אבל המשכתי לאכול וכך התרחבה לי הקיבה והתחילו הבולמוסים.אני רוצה להתחיל עוד פעם בדיאטה אבל לא כסאח אלא דיאטה בריאה, אני 1.45 ושוקלת 33 וזה לא המשקל שבו אני אמורה להיות אבל אני לא מרגישה טוב עם עצמי בגלל שהירכיים שלי דיי מלאות ואני רוצה שהם יצטמצמו קצת.אין לי כל כך אפשרות לעשות ספורט למרות שהייתי רוצה פשוט אני חוזרת הבייתה ב-6 ואמי לא מרשה לי לצאת בשעות הערב בגלל שהיא מפחדת שאני אתקרר או משהו והיא מפחדת שאני אצא לבד להליכה.האם גם תוכלי לקבוע לי תפריט אני אכתוב לך בהמשך מה אני אוכלת בד"כ וגם האם תוכלי להביא לי תרגילים שאפשר לעשות אותם גם בבית, בעיקר לבטן ולירכיים.ושוב תודהעל עזרתך!ואפשר לדעת אם את עובדת איפשהוא כדיאטנית שאולי אני אבקש מאמי שתקבע לי פגישה.
מצפה לתשובה בקרוב!
מירי=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)