ילד בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחצי
    שני
    04/12/2011

שלום, וסליחה על האורך..
    בני המקסים בן שנתיים וחצי. היום היינו בטיפת חלב והאחות אמרה שיש לו עודף משקל משמעותי. שוקל 15.2 וגובהו 91 סמ.
    מאוד התעצבתי לשמוע מאחר ואומנם הוא ילד שאוהב לאכול, אבל אני עושה ככל שביכולתי להקנות לו הרגלי אכילה בריאים כמה שאפשר. אפילו שהיה תינוק לא נתתי לו הנקה כניחום וגם היום אני מנתקת קשר בין אוכל לחוויה רגשית (לאחר חיסון קניתי לו בועות סבון ולא שוקולד, לדוגמה). לא רודפת אחריו עם אוכל ומכבדת כל אימת שאומר שלא רעב יותר בלי לשכנעו להמשיך.
    כמובן שפה ושם הוא מתפנק, אבל בגדול הייתי שמחה אם תעברו על התפריט שלו ותעירו לי מה ניתן לשנות.
    הוא מחרים: פירות, ביצה, ירקות טריים.

בוקר: אוכל שלושה ביסקוויטים (כן אני יודעת אבל זה החטא היחיד של היום).
    בגן אוכל סנדוויץ' ארוחת בוקר עם גבינה / חומוס / טונה (אוהב מאוד את שלושתם) וצהריים משתנה. אוכל כמות נכבדה...

אחהצ: מקבל בגן כריך עם ממרח תמרים, לא מת עליו, אם אני לוקחת אותו לפני אני נותנת כריך עם חומוס (יש לנו חומוסיה מתחת לבית ואני קונה שם חומוס טרי).

ביניים - בדרך כלל אני לא נותנת כלום עד ארוחת ערב.אם הולכים לחברים אני מבקשת שלא יהיו נשנושים, לרוב זה מצליח.

ערב: מאחר ולא אוכל ירקות טריים חשוב לי שיאכל ירקות. אוכל קציצות שעשיתי בתנור או של גזר+קישוא+תפ"א+ירק כתום כלשהו (בטטה / דלעת) + פירורי לחם / קמח, או קציצות של ברוקולי + טחינה גולמית + תפא + ביצה + פירורי לחם / קמח.
    מאוד אוהב את הקציצות האלו.
    מאוד אוהב פשטידת קישואים שהייתי עושה לעצמי של שומרי משקל...
    ואוכל את הקציצות עם תוספת של אורז / פתיתים שאני מבשלת עם עגבניות מרוסקות וגזר.

אופציה נוספת לפעמים זה ארוחת ערב של יוגורט ביו-פרוביוטי מתיקות עדינה עם קורנפלקס (אוהב דליפקאן), או ארוחה פשוטה של טונה, קוטג', לחם עם חומוס.

זהו..

אני ממש לא נותנת לו ממתקים על בסיס קבוע (כמעט ובכלל לא), שותה רק מים (והמון!) עושה קקי 1-2 ביום, קקי רך מממממממשששש. אוכלת איתו בארוחות ערב תמיד ירקות ומשתדלת לאכול לאט..

בשבת מתפנק אצל סבתא ואוכל יחסית מתוקים על חשבון ארוחת ביניים, השאר רגיל.

אוהב להיות מחוץ לבית ולהשתולל (כל עוד מזג האוויר מאפשר זאת)

אז מדוע?.... קיימת נטייה להשמנה במשפחה. אנחנו ההורים שמורים יחסית (אני גבוהי 1.62 ושוקלת 68 ואבא שלו 1.75 שוקל 70) אבל שני הסבים וכמה דודים בעלי עודף משקל.

אשמח לכל עצה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• השמנה בפעוטות

מיכל מסר בן שלום
    04/12/2011

שני שלום,
    אני בהחלט מבינה את התסכול שוודאי חשת היום נוכח לכל מה שאת עושה למען בריאותו ומשקלו התקין של בנך והתוצאות המישקליות.
    מכיוון שאין לי נתונים על יחס האורך למשקל של בנך בעבר אתייחס לנתונים שנתת.
    מבחינה קלינית בנך נמצא באחזון 95 לאורך משקל מה ששם אותו בקטרוגיה של השמנה. יחד עם זאת כל הדברים שציינת שאת עושה הם נפלאים, בנך נחשף לטעמים ומרקמים רבים, גיוון גדול של המזון, בחירת מזונות בריאים ומזונות מלאים, מיעוט הממתקים ושתיה מתוקה. כמו כן כפי שציינת הוא עוסק בפעילות גופנית עד כמה שניתן.
    בגיל בו נמצא בנך את עושה את כל מה את יכולה לעשות, את בוחרת מה הוא יאכל, המ תהיה איכות המזון וסוגו והוא בוחר את הכמות מהמזון שמוצע לו.
    חשוב להיות עם האצבע על הדופק אך אל לך להיות בהסטריה מהמצב.
    המשיכי לעודד אותו לבצע כמה שיותר פעילות /משחק, הקפידי שלא ישב שעות רבות מול הטלויזיה והמשיכי לתת לו מזון מגוון כפי שאת נותנת.
    חשוב שתדעי בגלאים הללו יש לידים קפיצות גדילה רבות , רבות הפעמים בהם הילדים מתעגלים(משמינים) ואז נותנים קפיצה לגבוה.
    ההמלצה שלי חזור על השקילה ומדידת הגובה בעוד 3-4 חודשים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו