מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן חמשליאת08/12/2011
שלום, בני בן החמש לא שמן, אבל אני מרגישה שהוא מתחיל להשמין ושאוכל הרבה. לפני חודשיים במדידה אצל הרופא: 103 סמ' (נמוך לגילו), שוקל 17 ק"ג. יש לו לחיים שמנמנות והתחילה להיות לו בטן קטנה, מעין כרס. הוא אוכל הרבה ואוהב לאכול. הוא אוכל ארוחת בוקר של לחם מטוגן בביצה, או לחם מלא עם אבוקדו או קורנפלקס (רגיל של קלוגס בלי סוכר) עם חלב.
בארוחת עשר אני שולחת אותו לגן עם ירקות חיים(חצי גמבה, חצי מלפפון, גזר - הוא אוכל הכל), ואיזה פרי (תפוח או תפוז - לרוב אוכל את הפרי).
בצהרים הוא אוכל מה שיש בגן ותמיד אומרים לי שביקש לפחות תוספת אחת, הם גם נותנים להם לצערי כוס מיץ תפוחים בצהרים בגן.
בגן נותנים להם ביסקוויטים וקרקרים למן ארוחת ביניים כזו ואין לי ספק שהוא אוכל כמה שהוא יכול.
יש לנו בבית מנהג של "ארוחת פירות" כל יום אחה"צ בה אוכלים שניים שלושה סוגי פירות.
בערב אוכל מה שאני מכינה: פסטות, קינואה, בורגול עוף ובשר - אך הכל בכמות גדולה, לטעמי גדולה מדי. אתמול למשל, אכל שלוש מנות של פסטה כהה (חיטה מלאה) עם רוטב בולונז. לקינוח אכל שטרודל שהכנתי ליומולדת של אביו - שלוש חתיכות הוא ביקש. זה חריג, לרוב אין לנו שום "קינוח" לארוחות שלנו. יום קודם אכל חביתה תירס ולחם וסלט לארוחת ערב. לעתים אני מכינה מרק וזו ארוחת הערב (מרק עוף, מרק אפונה, מרק עדשים). הרבה מוגש סלט והוא אוכל ממנו, לא הרבה, צלוחית קטנה.
אין בבית שתייה ממותקת, אך יש לי מסחטת מיץ ופעם בכמה ימים אני סוחטת לילדי מיץ תפוזים בבוקר, טרי.
.תמיד שהולכים לימי הולדת ומפגשים הוא ממש "מתנפל" על החטיפים. זה כי בבית אין חטיפים בכלל ולא ממתקים. יחד עם זאת לא מעט פעמים הוא מבקש ומקבל איזה קרטיב אחרי הגן, משתדלת לקנות את הקרטיבים שמבוססים על פרי, ולא נניח גלידות. לא מעט הוא הולך לחברים ומכבדים אותו ותמיד הוא אוכל המון כיבוד. וכמובן המון ימי הולדת שמקבל שקיות ממתקים. אז אני לוקחת את השקית ומותר לו לאכול ממנה כל יום ממתק אחד, וזה כדי שלא יירד על השקית כולה מה שנראה לי לא בריא.
אודה לייעוץ תזונתי. אני מרגישה שבני מתחיל להשמין וגם לפתח הרגלי אכילה גרועים שכחלקם הוא פשוט מתנפל על אוכל לא בריא כמו מתוקים וחטיפים, וגם אוכל יותר מדי מאוכל רגיל, פשוט הכמויות ממש גדולות לגילו. אני לפעמים עוצרת אותו אך יש לי הרגשה שאז הוא עושה לי דווקא ו"חוטף" כאילוו בלי שאראה, אני מרגישה שאולי עדיף לא להעיר בכלל. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה" פעילות גופנית
ליאת08/12/2011ראיתי שאת מתייחסת לנושא, אז אומר שבני לא מאוד פעיל גופנית. הוא לא רואה הרבה טלויזיה (מוגבל ל-40 דקות ביום) אבל הוא ילד שאוהב לעשות עבודות הרכבה, לכתוב אותיות, תרגילי חשבון. אני לא צוחקת, בני ממש מתעניין בפעילות קוגניטיבית וממש לא מתעניין בפעילות ספורטיבית. ניסיוני לקחת אותו לחוג כדורגל נכשל, הוא אמר שלא מענין אותו לרוץ אחרי הכדור. אין לנו פה עוד אפשרויות. אין בריכה באזור ואני עם עוד ילדים לא יכולה לרוץ איתו רחוק. בכל זאת לעתים נוסעים ביישוב באופניים (כעת מחשיך מוקדם וקר מאוד ביישוב שלנו אז לא כ"כ), לעתים משחקים תופסת בבית או בחוץ, בחודשים שבהם יש מזג אוויר טוב הוא נורא אוהב לטייל ברגל ויש מסביבנו הרבה מסלולים, בחודשים נעימים עושה לפחות מסלול אחד של שעתיים בכל שבוע, לפעמים יותר מזה. המסלולים קשים, עליות תלולות וכולי, הוא נהנה נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה" פעילות גופנית - תגובה
עדי מגד08/12/2011היי,
יופי שהוא צופה בטלויזיה מעט יחסית, ניתן לשלב קיקבוסקינג(איגרוף) בבית ביחוד בחורף, כמו כן אולי בהמשך יתאים לו חוגים נוספים כמו גודו ,
עדיף שיתרכז במה שאוהב ככה הוא יוכל להתמיד בכך
אופניים או הליכה מהירה מצוין עבורו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן חמש - תגובה
עדי מגד08/12/2011היי לי,
בנך לא בעודף משקל נמצא בין אחוזון 50 ל 75 ככה שכרגע זה תקין ,
כמה כללים:
1. מומלץ להרגיל את בנך לשתות מים ולא מיץ
2. אני לא מאמין בחוקים נוקשים מדי ולכן ניתן להגביל אותו למנת ממתק קטנה ביום כדי שלא ירגיש חסכים.
3. קורנפלקס משמין ולכן מומלץ שיאכל יותר לחם בבוקר אלא אם כן זה קורנפלקס מחיטה מלאה ללא סוכר. גם הקורנפלקס הרגיל מכיל סוכר.
4. צריך לאבחן למה באמת בנך מתנפל על האוכל, על רקע רעב או אכילה רגשית, אולי מומלץ סנדויץ מקמח מלא אחהצ כדי שיתנפל פחות בערב, מיצים לא תורם לתחושת שובע כמו סנדויץ, פירות תורמים לתחושת שובע אבל לא כמו סנדויץ
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)