מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק במשקל נמוךג'ני27/12/2011
שלום רב,
התינוק שלי נולד IUGR , פיצי במשקל 2.44 בשבוע 39 (שבר אחוזונים סביב שבוע 30).
בהתחלה הוא עלה במשקל יפה מאוד וסביב גיל 5 חודשים היה באחוזון ה- 25 (בחלקו התחתון). אולי כי הייתי "רודפת" אחריו עם בקבוק.
אציין שהגובה שלו 67 ס"מ, והיקף ראשו 42.
בדרך גם גילו שיש לו ריפלוקס אז התזונה שלו הפכה להיות אנפמיל א.ר.
עכשיו הוא בן 8.5 חודשים והוא שוקל 6.6 ק"ג - כלומר הוא שבר אחוזונים דרסטית כלפי מטה. הוא שוקל כך כבר איזה חודש ולא עולה במשקל - עד שהוא כבר מתחיל לאכול אז הוא מתחיל לעשות קקי אחרי כל ארוחה או הוא חוטף איזה וירוס ושוב מעבד את התיאבון.
לדעתי הוא אוכל סביר +++ (בהשוואה לילדים אחרים אצלו בגן).
הכלכלה שלו:
06:30 - תמ"ל 150-180
09:00 - ארוחת פירות (בננה/תפוח/אגס/אבוקדו - תמיד עם טחינה או ביסקוויט)
11:30-12:00 - ארוחת ירקות (ערבוב של 4-3 ירקות שונים עם אורז ועדשים אדומות)
14:30 - תמ"ל 150-180
17:30 - תמ"ל 130-150
19:30 - תמ"ל עם 2 כפות דייסה של מטרנה - 150
מצד אחד אוכל טוב, מצד שני לא עולה במשקל!!!
אני חוששת שזה יגיע לתת תזונה ויפגע לו בהתפתחות.
אני נורא נורא מודאגת. האם יש לי ממה או שאני סתם היסטרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק במשקל נמוך - תגובה
מיכל וינברגר29/12/2011שלום,
ידוע שתינוקות הנולדים קטנים בשבוע תקין, (מתחת ל2.5 ק"ג בערך) לא תמיד מדבקים את כל הפער- לעיתי נשארים באחוזונים לא גבוהים.
שבירת עקומת גדילה כזו צריכה לעבור בירור כלשהו, האם שבר גם את עקומת הגובה?
לעיתים יש שבירת עקומת גדילה עקב מחלות/הקרות/שלשולים, ואז הגוף משלים וחוזרים לעקומה.
אני ממליצה לך בתור שלב ראשון- להעשיר יותר את התזונה- החל מהעשרת הפורמולה (פורמולה רגילה ניתן לרכז כפית ל-50 סיסי במקום 60. אנפמיל AR פחות מומלץ לרכז כי יש חשש לעצירות. מצד שני ניתן לנסות להוסיף מעט שמן לפורמולה.
לאוכל עצמו ניתן להוסיף שמן/שקדיה/טחינה גולמית- גם לדייסה, גם לצהריים וגם לפירות.
ישנם גם תכשירים מרוכזים המומלצים מעל גיל שנה.
ראיתי הרבה מקרים של שבירת עקומות – ובסופו של דבר הכל היה תקין, אבל אני בכל מקרה ממליצה לך לפנות לברור- לבדוק הורמון גדילה, צליאק וכ'..- כדי לשלול את כל הדברים ולפנות גם לדיאטנית .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)