חוסר תאבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תאבון
    ינית
    02/01/2012

שלום רב,

בתי בת ארבעה חודשים וחצי , עד לפני שבועיים היתה אוכלת סימליק אדוונס 150 מ"ל כל 4 שעות, לפני שבוע וחצי החלפנו את האוכל לסימילאק אדוונס פלוס (זה מה שהיה בחנויות ואמרו שלא מביאים יותר את הישן), לאחר יום וחצי בערך התחילו לה כאבי בטן וגזים והיא היתה בוכה ולא רגועה (ממש כמו בגיל חודשיים),וכן היא ירדה בכמות האוכל, הייתי מכינה לה 120 מ" וגם לא היתה מסיימת,לאחר שהלכנו לרופא הרופא המליץ להחליף לה את האוכל, קניתי מטרנה אקסטרה קר ואחרי יום וחצי היא היתה פולטת ללא הפסקה ממש הקאה, אז שוב החלפתי לה למטרנה מהדרין וברוך ה' מיום שישי האחרון היא אוכלת ללא פליטות מיותרות, העניין הוא שהיא ירדה בכמות (מ- 150 ל- 120) אני מנסה לתת לה כל 3 שעות אבל היא לא תמיד מסיימת אז אני מחכה קצת יותר 3 וחצי - 4 שעות,
    אתמול לדוגמא היא אכלה ב- 07:45 - 120 מ"ל ב- 11:30 180 מ"ל , ואז לא רצתה לאכול, רק בשעה 17:00 היא אכלה שוב 180 מ"ל ואח"כ ב - 20:00 אכלה עוד 90 מ"ל

שאלתי היא האם זה בסדר שהיא ירדה בכמות האוכל ? האם זה בסדר ששעות האכלה הן לא עיקביות??? האם זה בסדר שכמויות האוכל שונות מארוחה לארוחה?
    יש לציין שהתחלתי לתת ברזל לפני שלושה ימים.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• למה לא עונים, בבקשה תענו

ינית
    04/01/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון - תגובה

מיכל וינברגר
    08/01/2012

שלום!
    התיאבון משתנה אצל תינוקות, בהתאם למה שהם מרגישים, גם לנו, המבוגרים יש ימים שאנחנו יותר ופחות רעבים בהם. יתכן והייתה לביתך קפיצת גדילה ולכן אכלה יותר, לעיתים תינוקות אוכלים מעט בגלל מחלות כמו נזלת, שלשולים וכ'..ואחכ' משלימים זאת באכילה מרובה יותר. מה שחשוב הוא שלאורך זמן אין ירידה בעקמת המשקל והגובה . בגיל הינקות התינוק יודע כמה אוכל הוא צריך והוא לא מרעיב את עצמו. יתכן שגם בגלל נפיחות וגאזים היתה פחות רעבה.
    ההמלצה היא לתת אוכל כל בערך שלוש שעות- גם אם זה כל שלוש וחצי שעות זה נשמע לי תקין, רצוי שהשעות יהיו עקביות, אך בפועל זה לא תמיד קורה..למשל אצל תינוקות יונקים קשה מאוד לשמור על עקביות וכמויות והם עדיין עולם במשקל.. אמנם הכמויות שביתך אוכלת לא תמיד גדולות, איך יתכן ואכן היא לא זקוקה ליותר. יתכן גם והברזל השפיע על התאבון- (לעיתים גורם לעצירות) ויש לעקוב.
    במידה ויש ירידה בעקומות הגילה רצוי להתייעץ עם דיאטנית ואולי יש מקום להסמיך מעט את הפורמולה (כפית ל-50 במקום 60 מ"ל). עדכני אתנו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו