השמנה אצל ילדה בת 8

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה אצל ילדה בת 8
    אנונימית
    20/02/2012

שלום !
    בתי בת ה8 שוקלת 40 וגובהה 1.35
    כל בוקר מתעוררת עם שוקו וחצי לחם לבן עם גבינה/ חמאה .
    בארוחת העשר היא אוכלת פרוסה בבית הספר ובצהריים קייטרינג של בית הספר.
    בין לבין אין לה סדר בארוחות.
    הבעיה היא שהיא לא אוכלת מרקים וירקות בכלל חוץ מסלט חיי של עגבניה ומלפפון , במיקרים מאוד נדירים היא אוכלת דג וקציצות מטוגנות.
    היא מאוד אוהבת פסטה בכל צורה שהיא , עם קטשופ או אפילו פסטה בלי כלום , ויש לה חולשה למתוק אוהבת מעדנים מתוקים יכולה לאכול אפילו 3 מעדנים ביום אוהבת קורנפלקס עם חלב , וכל דבר מתוק אחר .
    בבית אין חטיפים, ממתקים , עוגיות , או שתיה מתוקה ולכן כשהיא נחשפת לאחד מהם היא מאבדת שליטה ולא מסוגלת לרסן עצמה .
    לא אכפת לה שהיא שמנה ,או שילדים קוראים לה בשמות , מצד אחד זה טוב כי זה לא משפיע לה על הביטחון העצמי ומצד שני לא אכפת לה לאכול בכמויות גדולות.

בקשר לספורט , היא ילדה מאוד פעילה רצה קופצת ורוקדת פעמיים בשבוע כך שזאת לא לא הבעיה.

הייתי רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלה ולגרום לה לרדת במשקל אך אני לא יודעת איך ! מקווה שתעזרו לי .
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• השמנה אצל ילדה בת 8 - תגובה

מיכל וינברגר
    22/02/2012

שלום,
    שינוי הרגלי אכילה הינו תהליך משפחתי, ולכן כל הבית חייב להיות מעורב ומודע ומסכים לתהליך- כולל אחים ואחיות אם יש, סבתא- אם מעורבת באכילה ובבישול וכ'..
    לגבי הספורט- מצוין שעושה פעילות – אבל גם אם יש – גם כאן- יש מקום לנסות ולהגביר עוד- כי הגוף כבר רגיל לפעילות שעושה.
    מה שחשוב הוא פחות המשקל- (לא כדאי לשים עליו דגש) אלא עלמה שאוכל ושינוי ההרגלים. אני בד"כ לא ממליצה לרדת במשקל כל עוד יש עוד מה לגבוה- חשוב לא לעלות.
    את הבוקר למשל, מתחילה עם ממתק-שוקו נחשב ממתק- וכדאי להרגיל למשהו אחר- חלב, יוגורט לבן.
    סדר זה אחד הדברים חשובים ביותר בשמירה על משקל תקין ואת זה אתם מחליטים- מהטבח פתוח רק בארוחות –ואין טיילת בין לבין. חשוב להקפיד על 3 ארוחות עיקריות וכ-2-3 א. ביניים.
    גם מתוק ניתן לאכול אך מומלץ להגביל לפעם ביום.
    ממליצה לפנות בכל מקרה לייעוץ כדי לבנות תפריט מסודר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו