מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4 וחצי , לא אוכל ירקות בכללהדר15/03/2012
שלום רב,
בני בן 4 וחצי ולא אוהב לאכול ירקות , (פירות הוא אוכל תפוח. בקיץ גם אבטיח ,אגס . מבחינת שאר התזונה הוא אוכל בגן ארוחת בוקר וצהריים ( כמובן ללא ירקות טריים או מבושלים), הוא לא אכלן כזה גדול אז אני לא יודעת בדיוק כמה אכל בגן . אחרי הגן אני נותנת לו תפוח או כריך קטן עם שוקולד לבקשתו ושוקו בשקית עד ארוחת הערב, ארוחת ערב או חביתה או אטריות עם שניצל של מאמא עוף (הוא מעדיף רוב הזמן את השניצל הזה ),למרות שאני מכינה בבית עוף או שניצלים אך הוא ממש לא רוצה בטענה שהוא לא אוהב עוף והוא רוצה רק שניצל דינוזאור.ואני רוצה שהוא יאכל מהאוכל שאני הכנתי. מה לעשות לגבי זה? ומה היית מציעה לי לעשות בכדיי שיאכל קצת ירקות , אני תמיד מציעה לו והוא לא רוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי , לא אוכל ירקות בכלל - תגובה
מיכל וינברגר25/03/2012שלום הדר,
לעיתים קרובות הילדים מעדיפים את האוכל בגן, ואת השניצלים המןכנים, הבעיה מוכרת..בד"כ מזון הצעשייתי טעימים חזקים יותר, וכמ כן, בד"כ הם מורגלים לכך מהגנים. המטרה היא כןם להרגיל לאכול יותר בבית ולאט לאט גם את האוכל הבייתי.
הרבה פעמים בררנות באוכל היא התנהגותית, רצון לשליטה, רצון לקבל בו תשומת לב- (ההורים מתעסקים עם זה..) ולכן ככל שנתעסק שבזה עוד- הבררנות רק תגבר.
הגישה שלי- היא "לזרום" עם בנך, אך להמשיך להציע על השולחן מזונות חשובים- כמו ירקות, פירות, בשר, קטניות, לנסות כמובן לשתף את בנך- אם ירצה בהכנת מזונות חדשים ובריאים- אולי ההכנה תיתן לו חשק לטעום ולנסות דברים חדשים. רצוי שזה יבוא ממנו.
למשל- להכין ביחד שייק פירות בבלנדר, להכין סלט יחד (או לעשות פרצוף מירקות) להכין ביחד פשטידה, לזניה אפילו שניצל ביייתי- במקום הקנוי,..אפשר גם ללכת יחד לסופר ולשתף אותו בבחירה שלך מזונות חשובים ובריאים לכל המשפחה.
כמו כן, אם הדבר נמשך זמן רב, הייתי ממליצה לצרוך מולטיויטמין לילדים לתקופה (אם אין בכלל ירקות ), עד שהאכילה תשתפר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)