הזנה דרך גסטרוסטום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזנה דרך גסטרוסטום
    צפון
    11/04/2012

שלום
    יש לי ילד בן 4.5 שנים שניזון דרך גאסטרוסטום עקב בעיה ניורולוגית, מקבל פורמולה PEDIASURE, ארוחות כל 3-4 שעות, ממוצע 6-7 ארוחות ביום, שכל ארוחה בסביבות 180CC, משקלו כעת 12 ק"ג, נראה רזה, אך בדיקות דם כולל הימוגלובין וחלבון, אלבומין בגדר הנורמה.
    איך אני יכול לעזור לילד שיעלה במשקל, העשרת הפורמולה בקולוריות, מה אני יכול להוסיף על הפידיאשור בכדי לתת לו יותר קלוריות, פחמימות שיעלה במשקל
    לקחת בחשבון איניי יכול לתת לו מנות גדולות של פדיאשור-יותר מ 180CC- כל ארוחה, אחרת הוא יקיא, מנסיון
    מה אתם מציעים לי להעשרה ולעליה במשקל
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזנה דרך גסטרוסטום

הוספת תגובה

• הזנה דרך גסטרוסטום - תגובה

מיכל וינברגר
    15/04/2012

שלום,
    לפני הכל, אני ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה- משום שקצת קשה לתת יעוץ בלי להכיר את כל התמונה. האם בנך נייד פעיל או רוב בזמן בכיסא/שכיבה? האם מקפידים על מתן טפטוף איטי- האם יש מכשיר קנגרו? ככל שמתן הפורמולה איטי כך יש פחות עומס על מערכת העיכול, גם אם אין מכשיר ניתן פשוט לתת את הפדיאשור בטפאטוף איטי- וכך הסיכוי להקאה יורד.
    אכן 12 ק"ג לגיל 4.5 זה קצת מעט, אך השאלה מה הגובה, ושוב עד כמה הוא פעיל.
    במידה והוא מרזה לאחרונה ניתן לחשוב על העשרת התזונה.
    ניץן לצמצם מרווחים בשעות היום- לכל 3 שעות.
    ניתן גם להוסיף אבקת קלוריות (ישנם חברות שונות) לתוך הפורמולה, ישנם גם פורמולות מרוכזות יותר אך מיועדת לגיל 4 ויותר- ולדעתי 4.5 זה עדיין גבולי ולא כדאי להעמיס. אך בשלב מתקדם יות אפשר בהדגה להכניס פורמולה כמו אנשור+ למשל- ומאוד מאוד בהדרגה.
    כדאי לעשות זאת בצורה מסודרת ונכונה- אני מאוד ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו