מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזנה דרך גסטרוסטוםצפון11/04/2012
שלום
יש לי ילד בן 4.5 שנים שניזון דרך גאסטרוסטום עקב בעיה ניורולוגית, מקבל פורמולה PEDIASURE, ארוחות כל 3-4 שעות, ממוצע 6-7 ארוחות ביום, שכל ארוחה בסביבות 180CC, משקלו כעת 12 ק"ג, נראה רזה, אך בדיקות דם כולל הימוגלובין וחלבון, אלבומין בגדר הנורמה.
איך אני יכול לעזור לילד שיעלה במשקל, העשרת הפורמולה בקולוריות, מה אני יכול להוסיף על הפידיאשור בכדי לתת לו יותר קלוריות, פחמימות שיעלה במשקל
לקחת בחשבון איניי יכול לתת לו מנות גדולות של פדיאשור-יותר מ 180CC- כל ארוחה, אחרת הוא יקיא, מנסיון
מה אתם מציעים לי להעשרה ולעליה במשקל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה דרך גסטרוסטום - תגובה
מיכל וינברגר15/04/2012שלום,
לפני הכל, אני ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה- משום שקצת קשה לתת יעוץ בלי להכיר את כל התמונה. האם בנך נייד פעיל או רוב בזמן בכיסא/שכיבה? האם מקפידים על מתן טפטוף איטי- האם יש מכשיר קנגרו? ככל שמתן הפורמולה איטי כך יש פחות עומס על מערכת העיכול, גם אם אין מכשיר ניתן פשוט לתת את הפדיאשור בטפאטוף איטי- וכך הסיכוי להקאה יורד.
אכן 12 ק"ג לגיל 4.5 זה קצת מעט, אך השאלה מה הגובה, ושוב עד כמה הוא פעיל.
במידה והוא מרזה לאחרונה ניתן לחשוב על העשרת התזונה.
ניץן לצמצם מרווחים בשעות היום- לכל 3 שעות.
ניתן גם להוסיף אבקת קלוריות (ישנם חברות שונות) לתוך הפורמולה, ישנם גם פורמולות מרוכזות יותר אך מיועדת לגיל 4 ויותר- ולדעתי 4.5 זה עדיין גבולי ולא כדאי להעמיס. אך בשלב מתקדם יות אפשר בהדגה להכניס פורמולה כמו אנשור+ למשל- ומאוד מאוד בהדרגה.
כדאי לעשות זאת בצורה מסודרת ונכונה- אני מאוד ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)