תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכול
    viki
    15/04/2012

שלום,
    הבן שלי בן ארבעה חודשים עוד שבוע.
    מזה מספר שבועות חלה ירידה בתאבון שלו. בעבר היה תינוק אכלן מאוד. ובשבוע האחרון חלה ירידה דרסטית בתאבון שלו. הוא מסרב לאכול בכל תוקף ושרואה בקבוק כבר מתחיל לבכוד ולהזיז ראש לצדדים (בורח מהפיטמה).
    יש לציין כי היתה לו פטריה בפה שביניים החלים ממנו. עשינו בדיקות דם ושתן היה תקין. לכאורה אין סיבה בראותית לסירוב של אוכל.
    אנחנו ממש אובדי עצות, מאחר והוא מש ירד בכמויות של אוכל. לפעמים אוכל 40 גרם וגם זה בקושי. לפעמים אוכל 100 גרם וכך כל היום סביב האכלה שלו. יש לציין שהוא עושה הפרשים גדולים בין האכלות. מעל 4 שעות. היום בבוקר בקושי אכל 90 גרם אחרי שלא אכל 9 שעות.
    מה יכול להיות הסיבה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכול - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    15/04/2012

שלום רב,
    הפטריה שמננה סבל והקושי באכילה שנבע בעקבותיה בהחלט יכולים לגרום לבנך להמנע מאכילה.
    חשוב לבדוק כמה דברים:
    1. האם ממשיך לעלות במשקל? האם שומר על האחוזון שלו או לא?
    2. לנסות ולהחליף בקבוק לסוג אחר או להאכיל בצור שונה- לא בבקבוק אלא בכוס (שתיה ולא מציצה)
    מכיוון שבנך בעוד שבוע בן 4 חודשים אפשר החל מעוד שבוע להסמיך לו את המזון למרקם דייסתי ולהאכיל אותו בכפית
    כמו כן, לרוב בגלאים הללו רוב יום הוא סביב האכלה והחלפה, נשמו עמוק זה משתפר בהמשך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה מחכה למענה

viki
    16/04/2012

שלום,
    בעיית האכילה של בני נמשכת. אתמול בלילה אחרי שאכל ב12 בלילה קם לאכול (התעורר בבכי) סביבות 4 לפנות בוקר. ברגע ששמנו לו בקבוק בפה הוא סירב לאכול והתחיל לבכות. עזבנו הרדמנו אותו חזרה. שוב קם בחמש לפנות בוקר (ניראה שמרעב) ואותו דבר בכה ברגע ששמנו לו בקבוק.
    לא אכל עד 9:30 בבוקר וגם אז 100 גרם בלבד.
    האלה שלי האם אני יכולה להוסיף בבוקר קצת דייסת אורז ובלילה קונפלור? (האם אפשר אחד בוקר והשני בלילה)?
    מאחר ורק עוד 10 ימים יש לי טיפת חלבהאם אני יכולה בינתייים להתחיל איתו עם פירות כמו בננה ותפוח עץ?
    מרק ירקות עם גזר או בטטה עם תפוח אדמה וקישואים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה מחכה למענה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/04/2012

שלום רב,
    אינני ממליצה להתחיל בהצגת מזונות לפני השבוע ה- 17 לחיו של בנך כלומר 4 חודשים מלאים.
    בנוסף הצגת המזונות היא רק הצגה ולא ארוחה כלומר לא מצופה ממנו שיאכל מנה מלאה של ירקות או פירות בשלב הראשון
    כפי שאמרתי ניתן להסמיך את התמ"ל ע"י דייסת סולת או אורז ולנסות להאכילו בכפית או בכוס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

viki
    16/04/2012

האם בגיל 4 חודשים כדאי לקחת את התינוק שלי למרכז שניידר ומומחה להפרעות אכילה? (ביקשתי מרופא מטפל הפנייה אבל אני לא שלמה עםזה עד הסוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/04/2012

ושוב שלום,
    התייעצות עם מומחה היא הבחלט אופציונאלית ויכולה להאיר ולעזור לכם בטיפול בבנכם. אך כמובן לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת בת 4 חודש מסרבת לאכול

בלה
    22/07/2015

שלום לכם
    יש לי אותו סיפור כמו שלך
    אני כבר לא יודעת מה לעשות, ניסיתי הכל
    האם הבעיה שלך הסתדרה? אולי יש לך עצה לתת לי...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו