מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיבות מנה בשרית לילדמרינה23/04/2012
שלום, אני אם לילד בן שנתיים וחצי. החלטתי לפנות לאיכם להתייעצות מאחר ולאחרונה התחלתי להיות מודאגת לגבי תפריט תזונה יומית של בני. הילד שלי הולך לגן פרטי ונשאר שם עד השעה 18:00 בערב. כאשר הוא מגיע לארוחת ערב ביתית רק בשעה 19:00-19:30 (עד שאנחנו מגיעים הביתה). בשעה מאוחרת שכזו אני מעדיפה לתת לו ארוחה קלה (לא בשרית), אך חמתי טוענת שחשוב מאוד שילד יוכל כל יום מנה בשרית בשביל ההתפתחות שלו ובגלל שאנו לא יודעים האם הילד אכל בגן מספיק בשר (אם בכלל), אז חשוב מאוד לתת לו לאכול מנה בשרית (הכוונה היא לעוף) גם בארוחת ערב. אני מבינה את הדאגה של חמתי, אך יחד עם זאת אינני מרגישה שלמה עם עצמי לתת לילד ארוחה בשרית לפני השינה (למרות שהילד נרדם אצלי רק בשעה 22:00 בגלל שאנו חוזרים הביתה מאוחר). לכן הייתי רוצה לקבל את דעתכם בנדון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות מנה בשרית לילד - תגובה
עדי מגד24/04/2012הי מרינה,
אני מבין את המחלוקת וכדי לראות האם יש כאן בעיה תזונתית צריך לראות האם בנך מתפתח באופן תקין , קודם כל, האם גובה ומשקל תקינים לגילו או יש האטה בקצב גדילה ( את יכולה להוריד טבלאות גדילה מהאינטרנט ולבדוק, דבר נוסף אפשר לשאול את הגננת האם הוא אוכל מנה בשרית וכמה ?
לא חובה לתת לו כל יום מנה בשרית - ניתן לתת לו כתחליף גם חלבון איכותי הנמצא בביצה, חביתה, טונה ומוצרי חלב.
האם אוכל סדיר בכל שאר הארוחות ? ולא מדלג על ארוחות ?
לסיכום, צריך לראות את כל התמונה ורק לאחר מכן להחליט.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)