מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנת יתר אצל ילד בן 7שאשה01/06/2012
בוקר טוב בנושא השמנת יתר בני אם נטייה להשמנה הוא לא אוהב לזוז הרבה לאחר נזיפה מהרופאת ילדים שהוא אם עודף משקל התחלנו לצעוד יחד פעמיים שלוש בשבוע , הבעיה העיקרית שלו שהוא עושה ספורט לא מאהבה למרות שהוא הולך בגלל שאנו דוחפים גם לחוג כדורסל הוא הולך ואחרי עכשיו שהשנה נגמרת הוא מתחיל להיות שותף במנשחק ועיקר הבעיה זה כשהוא אוכל אצל חברים אין לי שליטה אני מעדכנת את האמא שהוא יוכל שניצל אחד גג שתיים כך גם לגבי כל מזון אחר שמוגש הוא ילד מאוד ממולח ויש לו נטייה לנהל משא ומתן על כל דבר אז אתמול הוא ניהל משא ומתן אם אמא שהוא היה אצלהם והיא יצא עם שני טוסטים לארוחת ערב זאת למרות שאני נוהגת אם בא לו עוד משהו להציע לו פרי כי אני יודעת שמרגישה שזה יותר התשומת לב והעיסוק שבאוכל גם ברמת השיח וגם ברמת ההתעסקות בפה
, איך מתמודדים ?
אני לא כועסת על האמא אני לא מצפה שהיא תתמודד מולו אבל כשהוא אוכל הוא שוכח להפסיק והוא יכול לאכול 5 שניצלים בארוחה 6 נקנקיות כמויות לא הגיוניות
מה עושים למשל בימי הולדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר אצל ילד בן 7 - תגובה
עדי מגד11/06/2012נראה שיש לבן שלך עיניים גדולות כמו ילדים רבים אחרים,
לטעמי לא ניתן לשלוט עליו 24 שעות ולכן לפעמים מותר להעלים עין כל עוד במסגרת הבית ובאופן כללי יש הצבת גבולות שלא גורמת לו לתסכול רב-
למעשה הבן שלך מאותת לך שהוא פורץ את כל הגבולות כשהוא לא בבית. כנראה, הוא נמצא בשליטה ובפיקוח שמעצים את הבעיה ויש לתת על כך את הדעת , אולי הימנעות מצד אחד תגרום לפריצת גבולות במקום אחר, אני לא היתי מנסה להתערב אצל החברים. יש גבול עד לאן ניתן לשלוט על המצב.
יש צורך לחנך ולהעביר מסר בבית, וכן זה לוקח זמן ולא ניתן לראות תוצאות מידיות. כמו כן נשאלת השאלה האם יש כאן אכילה רגשית? האם יש אכילה שמקורה בתסכול ופריקת עול ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין את השאלה הזאת
שאשה11/06/2012לגבי אכילה רגשית התחלתי לשאול את עצמי לאחרונה אני מרגישה שכן אבל אני לא אשת מקצוע עשינו מבדק שנקרא BRC שמצביע על קושי בויסות עצמי וסף תסכול נמוך אימפולסיביות והומלץ על בקצרה השלמת התהליך האבחוני אצל רופא המתמחה בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
(עדיפות לפסיכיאטר בשל הקשיים הרגשיים שעלו) משפט הסיכום שמדבר על קושי רגשי גורם לי לחשוב שגם עניין האוכל הוא קושי רגשי איך בודקים זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין את השאלה הזאת - תגובה
עדי מגד12/06/2012נראה לי שקיבלת תשובה לשאלה, יש קשר הדוק בין עולם הרגשות לעולם התזונה והאכילה,
כמו ניתן להרגיש זאת ולראות מצבים של אכילה, מתי זה קורה ? האם יש מצבים רגשיים שלא יכולים לבוא לידי ביטוי ?
מומלץ ללכת להדרכת הורים בנושא וכמן כן מומלץ ללכת לדיאטן /נית ילדים המתמחה באכילה רגשית.
אני לא חושב שההתמקדות תהיה בהכרח על הילד שלך, אלא עליכם כהורים , כמסגרת תומכת, מה אתם משדרים לו- שהוא כישלון שוהא לא יכול להחליט מה טוב בשבילו?
הקפדה על תפריטים וגבולות יכולה לעשות בדיוק ההפך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שאשה12/06/2012אני אכן מרגישה כי אין לי את הארגז כלים המתאים להתמודד עם הקשייים הרגשיים שלו, אני אכן אגש לדיאטנית אני לא יודעת אם היא מטפלת באכילה רגשית האם אתה עובד עם הכללית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה - תגובה
עדי מגד12/06/2012אני עובד עם מכבי ובקליניקה פרטית ברמת אביב, ניתן גם לבצע פגישה דרך הטלפון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)