כמה שאלות דחופות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות דחופות.
    איילה
    17/02/2008

ערב טוב,
    אני בת 18 1.70 ושוקלת 55 ,
    שאלתי כמה קלוריות אלי להכניס לגוף ביממה תוך
    כדי שמירה על משקל זה למשך שארית חיי.?

אני צמחונית האם יש מאכלים מסוימים שאתם ממליצים לי לאכול כתחליף לבשר?.
    אני נוהגת לאכול רק שניצלי טבעול, ודי נימאס לי.

בתודה ,
    איילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות דחופות.

הוספת תגובה

• תשובות לאיילה

ענת אשכול
    18/02/2008

שלום איילה,
    1- לגבי כמות הקלוריות אותן את צריכה לצרוך על מנת לשמור על משקלך- לשאלה זו אין תשובה אחת חד משמעית כמות הקלוריות שעלייך לצרוך תלויה בגורמים רבים כגון קצב חילוף החומרים הבסיסי שלך (קצב מטבולי), אורח חייך (פעיל או יושבני), כמות הפעילות הגופנית אותה את מבצעת ועוד. בנוסף במהלך החיים חלים שינויים רבים המשפיעים על המאזן הקלורי בגוף.
    בגדול על מנת לשמור על משקל גופך אני מציעה לך לא לנסות לספור קלוריות אלא לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת (אכילה מגוונת, בשעות קבועות ומסודרות, המעטה בממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה,שתיית מים, המנעות ממזונות עשירים בשומנים) וכמובן הרבה פעילות גופנית!
    2- תחליפים לבשר- הבשר משמש מקור לחלבון איכותי (לחלבון הבשר הרכב חומצות אמינו המתאים מאוד לשימוש גוף האדם) וכן לויטמינים ומינרלים שהבולטים מבינהם הם ברזל, אבץ ו-B12.
    על מנת לספק לגוף חלבון איכותי מומלץ לאכול ביצים, גבינות וכן מאכלים המשלבים דגנים עם קיטניות כגון מג'דרה, קינואה עם חומוס וכו'
    על מנת להעשיר את תפריטך בברזל: דגני בוקר מועשרים, גרעיני פשתן, טמפה (סוג של גרעיני סויה מונבטים) , טחינה ועדשים.
    על מנת להעשיר את תפריטך באבץ: גרגרי חומוס, זרעי חמניות, צנוברים, טחינה, מוצרי חיטה מלאה, אגוזים .
    על מנת להעשיר את תפריטך בB12: גבינות, חלב ודגני בוקר מועשרים.
    חשוב לציין שחלק מהויטמינים והמינרלים (במיוחד B12) מאוד מאוד קשה להשלים ממזונות צמחיים ועל כן מומלץ לבצע בדיקת דם ולוודא שאינם בחוסר, ובמידה וכן לקחת תוספים ע"פ המלצת רופא/דיאטנית.
    מקווה שהצלחתי לעזור...
    בהצלחה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו