מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לרדת דחוף במשקל.ליאון18/02/2008
מאז ומתמיד הייתי שמן,תמיד סבלתי מבעיות,צחוקים עליי וביטחון עצמי נמוך.
החלטתי שנמאס לי,ואני מוכן לעשות הכול כדי לרדת במשקל,מקווה שתוכלו לעזור לי.
קצת נתונים עליי:אני בן 13,גובה:171,משקל:71/72.
הנה תפריט ממצוע שאני אוכל מידי יום,
בבוקר,קונפלקס. בביה''ס סנדביץ עם חומוס ופסטרמה.בצהריים בד''כ סטייק עם ציפס.
ובביניים עוד קונפלקס,ובערב טוסט/חביתה.(בד''כ אני גם משלב קלמנטינות ותפוחים באמצע).
אני כמעט בטוח שזה תפריט ממש לא טוב.
אני ממש אשמח עם תעזרו לי,הנה כמה מאכלים שאני אוהב.(מקווה שתוכלו לשלב לי אותם לתפריט בריא) יש לציין שעם ספורט אין לי כל כך בעיה כי אני עושה,מה שחשוב זה התפריט.
הנה כמה מאכלים:
קונפלקס,חביתה,חומוס,כל הגבינות למיניהם,לא אוהב טונה,אוהב את כל סוגי הפירות,אוהב מלפפונים עגבניות וכאלה. אפשר להגיד שכל מה שתגידו לי לאכול אני יוכל(אני אוהב כמעט הכול).
אני לא רוצה ללכת לדיאנטנית בשלב זה,ואשמח עם תעזרו לי,תודה רבה רבה לכם:).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לליאון
ענת אשכול19/02/2008ליאון שלום,
אני שמחה לשמוע שאתה רוצה לעשות שינוי. חשוב מאוד לעשות תפריט מאוזן הכולל את כל אבות המזון וכן בשילוב פעילות גופנית היות ואתה נמצא בתקופה שבה אתה מתבגר וגדל לגובה ותפריט קיצוני עלול לפגוע בצמיחתך והתפתחותך ובנוסף אינו מביא לתוצאות הרצויות.
תפריט מאוזן שעליו אני ממליצה בשבילך:
ארוחת בוקר:
כוס קורנפלקס לא ממותק (כגון: פיטנס/ ברנפלקס/ ספשייל K )
+ כוס חלב 1% שומן מועשר בסידן
או 1-2 פרוסות לחם מדגנים מלאים +3 כפות גבינה וירק
ארוחת ביניים(בבי"ס):
סנדוויץ מ2 פרוסות לחם דגנים מלאים + שכבה דקה של חומוס ופסטרמה דלת שומן או גבינה מכל סוג עד 5% שומן + 5-7 זיתים
+ מנת פרי (תפוח/ תפוז/ 2 קלמנטינות קטנות/ אגס/ כוס תותים/ חצי פומלה)
+ירקות בשקית או בקופסא
+בקבוק מים
ארוחת צהריים:
מנת בשר כגון עוף ללא עור או חזה עוף או קציצות ברוטב או דג לא מטוגן או תבשיל בקר (מומלץ להמנע ממוצרי בשר שמנים כגון המבורגר, קבב, נקניקיות ואיברים פנימיים. שניצל ניתן לשלב פעם בשבוע.)
+פחמימות- כוס פחמימה לאחר בישול- אורז/ פסטה/ פתיתים/ קוסקוס או 1 יח' תפוח אדמה אפוי (לא מטוגן...) או 2 פרוסות לחם
+ ירקות- סלט ירקות טריים או ירקות מבושלים או מרק ירקות ( לשים לב כי כל מכל הירקות ניתן לאכול חופשי למעט: תפו"א, בטטה, אפונה, תירס ושאר הקיטניות שצריכתם מוגבלות כמו הפחמימות)
+2 כוסות מים
ארוחת ביניים:
חצי כוס קורנפלקס לא ממותק +כוס חלב 1% שומן
או מעדן 0% שומן + מנת פרי או חטיף אנרגיה (של עד 60 קלוריות)
או כוס חלב 1% שומן + 2 יח' פתי בר
או פרוסת לחם עם גבינה 5% שומן+ ירק
ארוחת ערב:
סלט ירקות או ירקות חתוכים + כפית שמן או 5-7 זיתים
+ ביצה (אם זו חביתה אז על 1/2 כפית שמן) או 3 פרוסות פסטרמה דלת שומן
+ 2 פרוסות לחם
+3 כפות גבינה 5% שומן או פרוסת גבינ"צ לייט 9% שומן (ניתן לעשות איתה טוסט עם שכבת קטשופ דקה)
+מים
הנחיות נוספות:
1- יש להמנע משתיה מתוקה (קולה, ספרייט, מים בטעמים, פטל, ויטמינציק, מיצי פירות וכו') במקומם יש לשתות מים או משקאות דיאטטים (במידה)
2- יש לשלב פעילות גופנית יומיומית כגון הליכה/ כדורגל/ כדורסל וכו'
3- אין לדלג על ארוחת
4- יש להמנע ממזונות כגון בורקסים, ג'חנון, מלאווח, פיצות ציפס וכו' ממתקים וחטיפים יש לשלב במידה (מעט)
שיהיה המון בהצלחה אשמח לשמוע עידכונים!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ליאון19/02/2008תודה רבה לך.
אנסה להתמיד במאכלים אלה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)