תינוק בן 7 חוד' סרבן ירקות ועוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 7 חוד' סרבן ירקות ועוף
    ליאת
    19/02/2008

שלום רב,

יש לי תינוק בן 7 חוד'. בהתחלה אכל מוצקים יפה אך לאחר שבועיים בערך התחיל לסרב לאכילת ירקות ועוף. הוא אוהב רק מתוקים, גם מים הסכים לשתות רק עם מעט המתקה וכך זה עד היום.
    כשאני מגישה עוף/ירקות יש צרחות ואגרופים. ניסיתי לגוון הגשתי כל מיני ירקות ומרקמים (לי בא לאכול את זה אפילו...) והוא לא מעוניין. שאלתי היא: מה לעשות? האם להתעקש? (לא אוהבת להאכיל בבכי!)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרט נוסף

ליאת
    19/02/2008

יתכן שהבעיה נובעת מצפיפות ארוחות (כל שעתיים וחצי) כי הוא קם מאוחר בין 8:00-9:00?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן בן 7 חודשים- תשובה

ענת אשכול
    19/02/2008

שלום שני,
    את בהחלט צודקת שאת לא אוהבת להאכיל בבכי!!! חסכי את זה מעצמך ומבנך!
    האכלה בכח אינה יעילה ורק תחמיר את ההתנגדות של בנך למזונות חדשים ולאוכל בכלל.
    אני מציעה לך להמשיך ולהציע מגוון מזונות ומרקמים כפי שאת עושה, ולאפשר לו לבחור אם הוא מעוניין בהם או לא, או שאולי ירצה רק לגעת בהם ואולי קצת להכניס לפה ולירוק- גם זה בסדר. תאפשרי לו להתיידד עם האוכל.
    בכל מקרה אין ספק שאכילה כל שעתיים -שעתיים וחצי + שתיה ממותקת אינם תורמים ואני מציעה לך להגיש לו לשתות מים בלבד ולא שתיה ממותקת (עוד לא מאוחר לשנות את ההרגל).
    בנוסף, רווחי בין הארוחות (לפחות 3 שעות...), כולל ארוחות חלב. וכמובן בין הארוחות הימנעי מלתת לו נישנושים למיניהם אם קיימים כאלו (כגון ביסקוויטים וכו').
    בכל מקרה אם אינך רגועה ואת מרגישה שהסרבנות נמשכת ומחמירה ו/או בנך אינו עולה במשקל אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי שמכיר את הפעוט כמו רופא הילדים או אחות טיפת חלב ולהתייעץ עמם.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה!

ליאת
    19/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו