מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 7 חוד' סרבן ירקות ועוףליאת19/02/2008
שלום רב,
יש לי תינוק בן 7 חוד'. בהתחלה אכל מוצקים יפה אך לאחר שבועיים בערך התחיל לסרב לאכילת ירקות ועוף. הוא אוהב רק מתוקים, גם מים הסכים לשתות רק עם מעט המתקה וכך זה עד היום.
כשאני מגישה עוף/ירקות יש צרחות ואגרופים. ניסיתי לגוון הגשתי כל מיני ירקות ומרקמים (לי בא לאכול את זה אפילו...) והוא לא מעוניין. שאלתי היא: מה לעשות? האם להתעקש? (לא אוהבת להאכיל בבכי!)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
ליאת19/02/2008יתכן שהבעיה נובעת מצפיפות ארוחות (כל שעתיים וחצי) כי הוא קם מאוחר בין 8:00-9:00?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן בן 7 חודשים- תשובה
ענת אשכול19/02/2008שלום שני,
את בהחלט צודקת שאת לא אוהבת להאכיל בבכי!!! חסכי את זה מעצמך ומבנך!
האכלה בכח אינה יעילה ורק תחמיר את ההתנגדות של בנך למזונות חדשים ולאוכל בכלל.
אני מציעה לך להמשיך ולהציע מגוון מזונות ומרקמים כפי שאת עושה, ולאפשר לו לבחור אם הוא מעוניין בהם או לא, או שאולי ירצה רק לגעת בהם ואולי קצת להכניס לפה ולירוק- גם זה בסדר. תאפשרי לו להתיידד עם האוכל.
בכל מקרה אין ספק שאכילה כל שעתיים -שעתיים וחצי + שתיה ממותקת אינם תורמים ואני מציעה לך להגיש לו לשתות מים בלבד ולא שתיה ממותקת (עוד לא מאוחר לשנות את ההרגל).
בנוסף, רווחי בין הארוחות (לפחות 3 שעות...), כולל ארוחות חלב. וכמובן בין הארוחות הימנעי מלתת לו נישנושים למיניהם אם קיימים כאלו (כגון ביסקוויטים וכו').
בכל מקרה אם אינך רגועה ואת מרגישה שהסרבנות נמשכת ומחמירה ו/או בנך אינו עולה במשקל אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי שמכיר את הפעוט כמו רופא הילדים או אחות טיפת חלב ולהתייעץ עמם.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!
ליאת19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)