מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומות שלא אוכלות הרבהשירן29/07/2012
היי, יש לי תאומות מקסימות בנות שנה ושלוש.
אחת מהן רוב הזמן אוכלת יפה, גם במעון אומרים שהיא אוכלת יפה וגם בבית לרוב היא משתפת פעולה.
הבעיה היא שלאחרונה הן רוצות לאכול הכול לבד ולכן ברור שיש ירידה בכמות, אני מקבלת את זה שכן אני מבינה שזה שלב לעצמאות שלה.
אך מדאיג אותי המשקל שלה- היא שוקלת בערך 9 ק"ג היא 72-73 ס"מ כשהייתה קטנה יותר הייתה באחוזונים גבוהים יותר ומזה זמן רב די תקועה במשקל.
בנוסף הצואה שלה רוב הזמן רכה ונמרחת.
התאומה השניה-
איתה הסיפור הוא קשה יותר.
היא מאוד אוהבת בקבוקי חלב ועדיין שותה אחד בלילה (אני מאפשרת לה בגלל שהיא לא אוכלת במהלך היום).
שותה בקבוק לפני השינה
בקבוק במהלך הלילה
ובקבוק בבוקר בדרך כלל אני מכינה לה קטן יותר 120 כדי שיהיה לה תאבון להמשך היום.
בגן טוענים שהיא לא אוכלת הרבה בכלל, לא תמיד רוצה לאכול וכשאוכלת אוכלת מעט.
גם בבית הבעיה דומה, היא על הרבה דברים עושה פרצוף של לא טעים ולא רוצה להכניס לפה.
ירקות אין מה לדבר...
פירות גם לא ממש משתפת פעולה
נדיר שהיא אוכלת ארוחה אחת כמו שצריך.
היא שוקלת 9.6 וגובה 77 בערך.
אני מנסה לחשוב האם הבעיה אצלי?
בשיטת האכלה שלהן?
במגוון?
אני מאוד מאוד משתדלת לא לעשות סיפור מהאוכל, וכשהיא לא רוצה אני לא נלחמת ומנגד זה כבר זמן רב שאני מחכה שזה יסתדר מתישהו וזה נשאר כך.
מיותר להגיד שכאמא זה מדאיג, אני חוששת שמה היא לא מקבלת את הויטמינים שהיא זקוקה להם.
שכחתי לציין שהיא הייתה עם ריפלוקס עד גיל 8 חודשים בערך וטופלה עם זנטק ואינפמיל.
אובחנה רק בגיל 4 חודשים בגלל שהרופאים שלחו אותי הביתה בטענה שמדובר בגזים ואני אמא חרדתית וזה אחרי שהילדה החלה בשביתות רעב וצרחה כשרק ראתה בקבוק.
אולי זה קשור?
(בסוף בוצעה בדיקת אבחנה!).
אשמח לקבל קצת מידע לגבי סדר יום מומלץ לאכילה מבחינת ארוחות, בנוסף איך אפשר לטפל בנושא?
איך פונים לדיאטנית? דרך קופת חולים?
נראה לי שלתאומה השניה בהחלט יש סוג של הפרעת אכילה.
התאומה הראשונה לדעתי מדובר בבעיה רפואית כלשהי (אינסטינקט שלי, מחר בדיקות דם ונראה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות שלא אוכלות הרבה - תגובה
מיכל מסר בן שלום05/08/2012שירן שלום
נראה כי הבעיה מורכבת יותר מיעוץ שנוכל לספק לך במדיה זו
לאור החששות שלך אכן מומלץ לפנות לדיאטנית בקופ"ח המתמחה בתזונת תינוקות וילדים (עם בדיקות הדם)
ןלהתחיל במעקב תזונה משקל וגובה עבור שתי הבנות
בכדי להגיע לדיאטנית בקופות החולים יש להצטייד בדר"כ בהפניה של רופא מטפל (רופא ילדים) ולפנות למוקדים השונים לקביעת תור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירן05/08/2012אני אבקש מחר מרופא הילדים הפניה לדיאטנית בצורה מסודרת כי זה לא יכול להמשיך כך.
אני חולמת על היום שהן יאכלו את כל מה שאני שמה בצלחת ולא רק חתיכה אחת :-(
מצד אחד אסור לעשות מלחמות, ומצד שני יש תסכול רב כהורה שאתה יודע שהילד שלך חי על כלום ומטרנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)