תפריט מאוזן יומי לבת שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט מאוזן יומי לבת שלוש
    אילנה
    22/02/2008

שלום רב,
    אשמח לדעת אילו סוגי מזון כדאי להכניס לתפריט היומי של בת השלוש. באילו "טריקים" ניתן להשתמש ע"מ להכניס ירקות מבושלים (זה סוג המזון שהיא מתעקשת לצערי לא לאכול כשבעבר היא אכלה יפה ירקות) וירקות חיים (פרט למלפפון ולפעמים עגבניה, היא לא מעוניינת לאכול). יש לציין שלדברי הגננת היא אוכלת יפה בגן, כולל ירקות, אבל איך אומרים, עד שלא רואים את זה בעיניים...ן.
    היא אוהבת מאוד פירות (בננה, תפוז, אשכולית, תותים, תפוח, קלמנטינה וכו').
    אודה לכם על עזרה בנושא הירקות.

יום טוב, אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מאוזן יומי לבת שלוש

הוספת תגובה

• בת שלוש- תשובה

ענת אשכול
    23/02/2008

שלום אילנה,
    תפריט של ילדה בת שלוש צריך לכלול בתוכו את כל אבות המזון: דגניים (פחמימות),מוצרי חלב, בשר ביצים וקטניות, שמנים, פרות וירקות.
    מדברייך אני מבינה שבתך אוכלת בסה"כ טוב, והבעיה היחידה שמטרידה אותך היא שאינה אוכלת ירקות בבית (בגן אני מבינה שהיא אוכלת...). לכן, לא הייתי מציעה לך לנסות "טריקים" לשילוב של ירקות משתי סיבות: 1- היא אוכלת פרות ובנוסף אוכלת ירקות בגן ועל כן אין סיבה לדאגה- לא יחסרו לה ויטמנים ומינרלים 2- זה לא יעזור...
    מה שאני ממליצה לך לעשות זה להמשיך להכין ירקות (חיים/ מבושלים- מכל מיני סוגים) , להמשיך להגישם ולהציעם, אך לא ללחוץ את ביתך ולא להיות עסוקה כל הזמן בנסיונות שיכנוע שלה,
    שוב- זה לא יעזור וסביר להניח רק יחמיר את הסרוב שלה לאכול.
    בנוסף, חשוב שתראה אותך ואת שאר בני הבית אוכלים מגוון ירקות ועל כן ממולץ מאוד שלפחות פעם ביום תערך בביתכם ארוחה משפחתית (בה כמובן יוגשו בין השאר ירקות).
    בהצלחה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו