מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט מאוזן יומי לבת שלושאילנה22/02/2008
שלום רב,
אשמח לדעת אילו סוגי מזון כדאי להכניס לתפריט היומי של בת השלוש. באילו "טריקים" ניתן להשתמש ע"מ להכניס ירקות מבושלים (זה סוג המזון שהיא מתעקשת לצערי לא לאכול כשבעבר היא אכלה יפה ירקות) וירקות חיים (פרט למלפפון ולפעמים עגבניה, היא לא מעוניינת לאכול). יש לציין שלדברי הגננת היא אוכלת יפה בגן, כולל ירקות, אבל איך אומרים, עד שלא רואים את זה בעיניים...ן.
היא אוהבת מאוד פירות (בננה, תפוז, אשכולית, תותים, תפוח, קלמנטינה וכו').
אודה לכם על עזרה בנושא הירקות.
יום טוב, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש- תשובה
ענת אשכול23/02/2008שלום אילנה,
תפריט של ילדה בת שלוש צריך לכלול בתוכו את כל אבות המזון: דגניים (פחמימות),מוצרי חלב, בשר ביצים וקטניות, שמנים, פרות וירקות.
מדברייך אני מבינה שבתך אוכלת בסה"כ טוב, והבעיה היחידה שמטרידה אותך היא שאינה אוכלת ירקות בבית (בגן אני מבינה שהיא אוכלת...). לכן, לא הייתי מציעה לך לנסות "טריקים" לשילוב של ירקות משתי סיבות: 1- היא אוכלת פרות ובנוסף אוכלת ירקות בגן ועל כן אין סיבה לדאגה- לא יחסרו לה ויטמנים ומינרלים 2- זה לא יעזור...
מה שאני ממליצה לך לעשות זה להמשיך להכין ירקות (חיים/ מבושלים- מכל מיני סוגים) , להמשיך להגישם ולהציעם, אך לא ללחוץ את ביתך ולא להיות עסוקה כל הזמן בנסיונות שיכנוע שלה,
שוב- זה לא יעזור וסביר להניח רק יחמיר את הסרוב שלה לאכול.
בנוסף, חשוב שתראה אותך ואת שאר בני הבית אוכלים מגוון ירקות ועל כן ממולץ מאוד שלפחות פעם ביום תערך בביתכם ארוחה משפחתית (בה כמובן יוגשו בין השאר ירקות).
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)