השמנת יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנת יתר
    ק.ש
    01/08/2012

יש לי ילד בן 10 ומשקלו 60 ק"ג וגובהו 1.42. הבן שלי מאוד שמן ומעבר לזה הוא לוקח אוכל מאחורי גבינו ואוכל בסתר. אני רוצה מאוד לעזור לו מאחר והביטחון שלו נמוך, הרבה ילדים צוחקים עליו וזה קורע אותי. איך אפשר לעזור לילד הוא אינו מוכן ללכת לדיאטנית.
    מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר

הוספת תגובה

• השמנת יתר - תגובה

מיכל וינברגר
    02/08/2012

שלום,
    בגיל של בנך, עיקר השינוי צריך לבוא מכם- ההורים, לכן גם אם לא מוכן ללכת לדיאטנית- אתם יכולים ללכת בלעדיו כדי לקבל הדרכה. חשוב בגדול- שיהיה שינוי כולל לכל הבית. חשוב מצד שני לא להקרין לילד את הדאגה שלך למשקלה, כדי שהנושא לא יגרום למתחים מיותרים על רקע האכילה. - וכנראה עצם העובדה שאינו מוכן ללכת לדיאטנית- גורם כבר מתח כלשהו- לכן יש להרפות מהנושא.
    חשוב להקפיד לא להחזיק בבית שתייה מתוקה. הקפידו שגם בחוץ וגם בבית, לא לחרוג ממתק אחד קטן ביום, יש להצטייד בפירות חתכים במקום. לכל האחים שווה בשווה , אני מאמינה בשוויון אצל כל האחים ללא קשר למשקל. אם אחד האחרים מרגיש שונה ומקופח זה מתכון ל"גניבות" אוכל בהמשך...
    יש להקפיד על הליכה מרובה ברגל, ג'מבורי, בריכה, משחקי כדור- כדאי לחשוב ביחד על חוג לשנה הבאה- משהו שידבר אליו. פעילות גופנית חשובה מאוד ויכולה לעזור גם להרגשה ולבטחון העצמי!
    יש להקפיד על ארוחות מסודרות- בוקר+צהריים+ערב. לשים לב על הכמוית ,להציע יותר ירקות במידה ויש כמויות גדולות ומבקש תוספת.
    תכנון נכון של ימי החופש גם מבחינת ארוחות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו