בת שנה וחצי שהפסיקה לאכול לפתע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה וחצי שהפסיקה לאכול לפתע
    אבי
    28/08/2012

אהלן,
    בתי בת שנה וחצי ושוקלת 12.8 ק"ג (אחוזון גבוה מאז הלידה)
    בשבוע וחצי האחרון היא לא מוכנה לאכול שום דבר בארוחת צהריים. גם בבוקר זה מלווה בבכי שלאחריו היא אוכלת קצת קוטג'
    האם צריך לשקול לתת לה ברזל או תוספים? ניסינו המון טריקים אפילו להאכיל אותה בכוח ללא הצלחה.
    אשמח לעזרה
    בברכה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי שהפסיקה לאכול לפתע - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    29/08/2012

אבי שלום
    מכיוון שמדובר על תקופה קצרה ביותר יש לבדוק כמה דברים:
    1. האם חולה
    2. האם בוקעות כמה שינים במקביל?
    3. פטריה או גוירוי בחלל הפה שיכולים להפריע ולהכאיב במהלך האכילה?
    במידה ואין בעיה בריאותית
    האם היה איזשהו שינוי משמעותי בתקופה של השבועיים שלושה האחרונים? מעבר דירה? הולדת אח? כניסה לגן חדש?
    בכל מקרה צריך להקפיד ששותה מספיק נוזלים ביום לפחות כ-ליטר נוזלים.
    אנא עדכן אותנו
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

אבי
    29/08/2012

אהלן מיכל,
    תודה על התשובה המהירה. יש לה שיניים שצומחות (2).
    אני לא יודע אם זה קשור אבל בערך באותו הזמן היא נגמלה מחיתול - ראינו שהיא מבקשת כל הזמן ותוך יום אחד הוציאה את החיתול (מאז כל פעם מבקשת ללכת לשירותים)
    אני אשמח אם תוכלי לענות על השאלות הבאות:
    1. איך יודעים שזה פטריה? הרופא אפילו לא הסכים לבדוק אותה, טען שחם ובגלל זה היא לא אוכלת.
    2. זה לא מפריע לה לאכול שטויות במהלך הצהריים (עוגיות שדורשות לעיסה, בייגלה, אפילו מטרנה) אלא רק ארוחת צהריים. ניסינו מנות שהיא אוהבת במיוחד.... יכול להיות שזה פשוט עיניין של גיל לנסות עד שהיא מצליחה (אגב יומיים היא הייתה רעבה מ 9:00 עד 18:00 ועדיין לא עזר במאום)

תודה מראש
    בברכה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    29/08/2012

אבי שלום
    לאור כל מה שכתבת:
    1. מכיוון שאוכלת שטיות אני לא חושבת שזה משהו פטרייתי יחד עם זאת פטרייה נראית כמו שיכבה לבנה על הלשון או החך
    2. נראה לי שהת שלכם קצת עושה עליכם מניפולציות כדי לאכול מה שהיא רוצה ממתקים חטיפים ובקבוק מטרנה
    3. ממליצה לא לתת לה חטיפים גם אם היא מאוד רעבה ולהמשיך ולהציע לה את ארוחת הצהרים או הבוקר
    4. אפשר להציע לה כריך במקום ארוחה או קצת קורנפלקס וחלב או מעדן ופרי אבל נסו לא לתת חטיפים במקום ארוחה
    5. מכיוון שכן אוכלת מטרנה קשה לי האמין שיש לה כרגע איזשהו מחסור בויטמינים, אך במידה ומצב זה ימשיך יותר מכמה שבועות אני ממליצה לפנות שוב לאיש מקצוע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אבי
    29/08/2012

כן, השטויות זה המחיר שהם נמצאים עם הסבתאות...
    תודה על העצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו