מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 5 כמעט, בררן מאד מאד באוכלשרון29/08/2012
שלום,
מאז ומעולם בני לא היה אכלן מצטיין, אך עד לפני שנה הגענו לתפריט סביר פחות או יותר. במהלך השנה החולפת חלה ירידה במגוון המאכלים אותם מוכן לאכול, למשל פעם היה משוגע על בננות וכיום לא מוכן בשום אופן לאכול בננה. אותו הדבר עם גבינה צהובה. מה שכן, מאד אוהב פחמימות: פסטה, פתיתים, אורז וכו' (אני לא דואגת מבחינת משקל) מדאיג אותי ההרכב התזונתי שלו. אמנם בגן הוא לרוב אוכל יפה בצהריים, אך את הכריך של הבוקר מוכן לאכול אך ורק עם חמאה ומבחינת ירקות/פירות רק פלפל או גזר. זהו. כמובן שמאד אוהב מתוקים וחטיפים ואני נותנת לו בגבול הסביר (עם עדיפות כמובן לבייגלה על דובונים/ביסלי וחבריהם שלא נכנסים בכלל הביתה).
לאחרונה ערכנו לו בדיקות דם וחסר לו ברזל (לא אנמי, פריטין נמוך בצורה קיצונית) ומקבל השלמות בטיפות כל יום.
ברור לי שהבעיה התנהגותית, מעבר לזה, ילד מאד חכם, פעיל ושמח.
איך אפשר לשכנע אותו לטעום מזונות חדשים? אנחנו מציעים לו כמעט כל יום משהו חדש והוא מתעצבן וצועק שהוא לא אוהב את זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 כמעט, בררן מאד מאד באוכל - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012שרון שלום
מילת המפתח היא התמדה לא הפסיק להציע מזונות חדשים, ישנים, מזונות שאכל בעבר ועכשיו לא אוכל...
בנוסף ולמרות שזה מקובל היום לחשוב ולהתנהג כך, תזונת הילדים אינה דמוקרטיה...
הם אומנם יכולים לבחור מה יאכלו וכמה מתוך הצלחת אותה את מגישה להם, אך את הרכב הצלחת/ארוחה את קובעת
שימי על הצלחת את האוכל שאת רוצה שיאכל, בהחלט יכול להיות שבהתחלה לא יאכל בכלל/ יסרב לגעת בצלחת... זה השלב שבו את צריכה לעמוד על דעתך, בעדינות כמובן
הסבירי לו שזו הארוחה שכל המשפחה אוכלת והוא מוזמן לאכול מתוך הצלחת את מה שיחפוץ
אל תמהרי להציע לו מזונות אחרים, תני לו להתמודד כפי שמתמודד בגן (שם אין אפשרות אחרת)
בנוגע לכריך, אני מציעה שתבחרו מראש 2-3 אופציות לכריכים בתוספת ירקות ותגוונו בינהם, כמו כן אפשר לשלוח דברים נוספים ולא בהכרח כריך... פשטידה, ביצה קשה וכו'
בהצלחה
עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בררן, המשך
שרון29/08/2012תודה על המענה!
הלוואי שזה היה פשוט כל כך, כבר עכשיו אם אני שמה לו בצלחת מזון שהוא אוהב ולא רוצה לאכול באותה ארוחה,כשהו מגלה שזה בצלחת שלו הוא קודם מכריז שהוא לא רוצה ואחר כך הוא מוציא את זה מהצלחת...
לגבי הכריכים - אין שום ממרח שהוא מוכן לאכול (בתחילת השנה שעברה זה היה גבינה צהובה כל יום עד שנמאס לו) הייתה תקופה של חומוס ואז הכריכים היו חוזרים וגם הגננות אמרו שהוא לא אוכל ושהוא כועס שנותנים לו משהו שהוא לא אוהב...
ביצים, ירקות, פירות, לחם מחיטה מלאה, גבינות ובטח ובטח פשטידות - לא מוכן בשום פנים לאכול. הייתה תקופה שכל ערב הכנתי לו ביצה, לחם וגזר/בצל (כשאהב בצל) וגבינה צהובה. היה אוכל את הלחם, קצת מהירקות ובביצה מעולם לא נגע... לדוגמה - באותה תקופה הלחם היה מחיטה מלאה. לאט לאט הינו צריכים להוציא לו את הגרעינים ובסוף הוא הפסיק לאכול לחם. עד שקנינו אחיד.
הוא מאד דעתן וגם אי אפשר "לסבן" אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בררן, המשך - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012היי שרון,
אני מבינה שבנך מאוד בררן ואני מבינה שזה מקשה מאוד על ההתנהלות של האכילה בבית...
אינני חושבת שזה פשוט, שינוי בהרגלי האיכלה וחשיפה למזונות חדשים וגיוון דורשים הרבה אורך רוח מההורים...
את צריכה לבחור מה חשוב לך יותר
יכול להיות שבתחילה לא הייתי משנה את הכריך בגן מכיוון שאת לא נמצאת שם
אך בהחלט הייתי ממליצה לך לעמוד על עקרונותייך בכל הקשור לאכילה בבית
זה בסדר שבנך שיבחר לא לאכול דבר מה שמוגש לו, אך יחד עם זאת זה אומר שיתכן ונשאר רעב
את הארומה הבאה יקבל רק במועד הקבוע בבית
לדוגמא: אם לא אכל חלק נכבד מארוחת הצהרים יאכל רק בארוחת הערב , אל תנסי לתת לו דברים שאוהב כדי שלא יהיה רעב כך הוא מרוויח פעמיים
גם אוכל את מה שן מוכן לאכול וגם כבר לא יהיה רעב בארוחה הבאה ושוב את
שארי מתוסכלת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)