הפרעת אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה?
    רונית 34
    09/10/2012

שלום רב,
    ביתי בת שנה ועשרה חודשים כמעט ניזונה בעיקר ממטרנה,ולא מוכנ הלנסות מאכלים חדשים.ירקות היא בכלל לא אוכלת.
    היא אוכלת בבקור פורמלוה,א.בוקר בגן כלל לא נוגעת בכלום(רק עוגיה),צהריים טוענים שאוכלת (מדיי פעם לא אוכלת),אחהצ מעדן, באה הבייתה ובחמש רוצה בקבוק,ארוחת ערב מסרבת לאכול למעט חלב+קינמונים או מעדן ואז גם בקבוק במיטה. מתעוררת משינה מספר פעמים בלילה ובוכה ואוכלת בקבוק כפעם-פעמיים בלילה.
    בשבוע וחצי אחרונים אכלה רק מטרנה,סרבה לכל דבר אחר. בעבר היו לה פצעים בלשון אז חשבתי שזה שוב חזר,והרופאה אמרה שאיין פצעים ופשוט צריך לזרוק את הבקבוקים.
    הפסקנו לתת לה בקבוק כי היא יודעת שיש בקבוק ואז מתעקשת ובוכה ומסרבת לכל דבר אחר(ילדה מאוד דעתנית ועקשנית). מאז עשתה כיומיים מעין שביתת רעב למעט מעט במבה ומעט לחניה ומעדן,ביום השלישי אכלה שניצל וחצי+מעדן+שורת שוקולד+2 עודיות ורבע כוס חלב.
    היום אנחנו ביום הרביעי,ישנו שיפור כפי שמתואר כאן(הלילה היא בכתה המון,כנראה מרעב והרגל לאכול מהבקבוק).
    דברתי עם רופא אחר מהמפראה והוא אמר שהוא נגד כאסח וצריך לתת לה פעמיים ביום בקבוק.החשש שלי שבגלל שהיא ממש מכורה היא שוב תחזור למעגל הקודם.
    מצד שני אני מרגישה שאני מתעללת בה ושהיא רעבה(יצויין שהתנהגותית היא שמחה וחיונית,בעיקר כשהיא עייפה היא רוצה בקבוק,כנראה התרגלה להירדם איתו).
    מה עושים? ממשיכים בהפקסת בקבוקים לגמרי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה? - תגובה

מיכל וינברגר
    09/10/2012

שלום,
    נשתמע שאת בדרך הנכונה- העובדה שביתך חיונית ושמחה אומרת שהיא אינה רעבה - ואכן לאחר שהבינה שלא תקבל בקבוק- החלה לאכול. הגיוני שבכתה בלילה, כי קשה להפסיק הרגל כ"כ מהר, אך אני בטוחה שכמות הבכי בנתיים פחתה. יש כל מני דעות לגבי גמילה מבקבוק, אך מכיוון שכבר הורדת לגמרי בקבוק- נראה לי שלחזור חלקית כבר יהיה מיותר ורק יבלבל. אם החלטת להוריד אז המשיכי בהחלטתך. בכל מקרה, צריך להפסיק עם הבקבוקים מתשהו..
    ודאי שאוכלת מזונות מגוונים, הציעי תמיד בארוחות משפחתית מגוון של אוכל, ולאט לאט היא תתרגל לאכול מזונות חדשים. חשוב שהכל יהיה בסבלנות ובאוירה נעימה ולא מלחיצה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו