מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת שנהשרון22/10/2012
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי בתי בת השנה. מאז שנולדה ינקה (הנקה מלאה) ולאט לאט התווספו המוצקים והיא התגלתה כאכלנית לא רעה בכלל! אוכלת מסודר (ארוחות קבועות). עד תחילת החודש ינקה בוקר/ערב וכעת רק לפני השינה.
התפריט שלה כולל:
התעוררות - חלב שומשום (טחינה גולמית+סילאן מהול במים)
בוקר - פירות (טחון/חתוך)
צהריים - מנה גדולה של מרק טחון עם הודו, ירקות, עדשים אדומות
ערב - חביתה עם גבינה צהובה
לפני השינה - יונקת
בין לבין או תוספת לארוחות (ואם נמצאים בחוץ) היא אוכלת קצת בייבי ביס, צ'יריוס דגנים מלאים, לביבות, פנקייקים, פסטה והרבה פעמים טועמת מאכלים שרואה את אחד מבני המשפחה אוכל.
(עד לא מזמן אכלה גם גבינה לבנה כל ערב אבל סובלת מאד מנוזלים באזניים ואנחנו כרגע בהפסקה של מוצרי חלב)
השאלה שלי היא האם התפריט מספיק? אם אני רוצה להפסיק את ההנקה בערב, לתת משהו במקום? עד כה לא קיבלה תמ"ל מעולם והבנתי שאחרי גיל שנה אין צורך (במידה שאוכלים מספיק). כמו כן לגבי האוכל הטחון - אני מנסה לעבור בהדרגה רק למוצק, אבל יוצא שאוכלת פחות... (פירות טחונים יכולה לאכול 3 שלמים וחתוכים בערך 2).
עשינו בדיקות דם לפני שבועיים ויצאו תקינות. שוקלת סביב 9 קילו.
תודה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה - תגובה
מיכל מסר בן שלום26/10/2012שרון שלום
נראה כי ביתך אוכלת יפה
ראשית אל תשכחי שחלב אם מספק לה רכיבי מזון חשובים שבצורה נוזלית נמצאים בעיקר בתמ"ל ועל כן אם את מפסיקה להניק רצוי שתתני לה תמ"ל בערב וגם בבוקר במקום בסילאן והטחינה ( שאומר לך את האמת אינני מבינה מה הסיבה שאת נותנת לה את זה)
לגבי מוצרי חלב וליחה- לא נמצא קשר מובהק ביןליחה צינון נוזלים ומוצרי חלב
מנה של 2 פירות שלמים היא יפה מאוד והנה, כאן את יכולה להוסיף לה טחינה או חלבה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)

.jpg)


