מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדות שמנות ולא ברור למהאמא23/10/2012
מתחבטת כבר הרבה זמן בסוגיה: שתי בנותי, 7.5 ו-5, סובלות מעודף משקל גבוה. ככל שאני קוראת יותר בנושא תזונת ילדים - כך אני פחות מבינה מדוע... הרגלי התזונה בבית שלנו טובים מאוד, אוכל ביתי מבושל כל יום, ירקות, פירות ואין ממתקים חוץ מבשבת. הקטנה גם פעילה מאוד פיזית (כל היום על האופניים, רוקדת ומשתוללת), נכון שהגדולה פחות (מעדיפה ציור ומשחקים שקטים), אבל לא באופן שמצדיק עודף משקל כ"כ גבוה. אין מצב של רביצה מול הטלויזיה כי אין לנו כזאת. אני רואה חברות שלהן בולסות חטיפים וסוכריות ונשארות רזות כמו שרוכים. אציין שגם אני וגם בעלי היינו ילדים שמנים ורזינו באופן טבעי בגיל ההתבגרות, אבל לא היינו כל כך שמנים כמו הבנות שלנו. זקוקה נואשות לקצה חוט שיוביל לתחילת השינוי. אני חרדה לעתידן ובריאותן...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדות שמנות ולא ברור למה - תגובה
מיכל וינברגר28/10/2012שלום,
אני שמחה לשמוע שהאוכל בבית מבושל, ויש ירקות ופירות. מה לגבי שתייה? האם שותים רק מים?
יתכן וכמו שאמרת שהיה אצלך ובעלך, עודף המשקל יתאזן עם הבגרות. בכל מקרה, גם אם את מרגישה שהרגלי האכילה בבית טובים, כדאי לבדוק מה בנותייך אוכלות לא רק בבית, אוכל בגנים/צהרונים, כדא לבדוק כמויות- יתכן ואוכלות כמויות גדולות יותר, ויש לטפל בעניין זה, לחבר לתחושות רעב ושובע, ללמוד לקחת ירקות כתוספת שרעבים במקום עוד פעם מהאוכל הרגיל..
פעילות גופנית היא מצויינת, ועלייך להמשייך לעודד את שתי בנות לכך. לא תמיד זה מספיק בשביל ירידה אלא מאוד עוזר לשמירה על משקל. בגיל של בנותייך הן לא ממש צריכות לרדת במשקל אלא לשמור עליו לתקופה מסויימת . בכל מקרה, אם הדברים לא ברורים לך, הייתי ממליצה לפנות לדיאטן ואנדוקלינולוג, כדי לבדוק יותר לעומק אם יש עוד סיבות לעודף המשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)