מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7 וחצי חודשים לא אוכלת מוצקים מרקרן24/10/2012
יש לי בת, בת 7 וחצי חודשים.
בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות, בהתחלה ירקות, אח"כ פירות ושילובים, כל מני סוגים.
הסכימה לאכול כפית או שניים, לא הראתה התלהבות ולא ביקשה עוד.
בגיל 6 חודשים כאשר ניסינו להחליף ארוחת חלב בארוחת מוצקים נכנסה לאנטי ומאז מסרבת לאכול.
לא פותחת את הפה אפילו לא לכפית אחת, מסובבת את הראש, יורקת, דוחפת את הכפית.
ניסינו גם דייסות, עוגיות, במבה, המון דברים..
כאשר ניסינו לחכות 4 שעות מארוחה אחרונה, היא היתה עצבנית וכשניסינו להאכיל במזון מרוסק מייד בכתה.
חלב היא אכלה בשמחה.
שאלתי היא האם להמשיך לנסות כל יום, האם לדחוף כפית או שתיים לפחות או האם לוותר לחלוטין לחודש חודשיים
למרות שלא ברור לי איך פתאום יום בהיר אחד היא תרצה לאכול כשהיא כרגע כ"כ באנטי.
היא ניזונה מחלב אם שאוב ששמור במקרר מספר שעות ומטרנה אחת או שתיים ביום.
גם חלב/תמל היא לא אוכלת כמויות גדולות, כ6 ארוחות ביום של 120 מל,
פחות לדעתי ממה שהיא אמורה,
אך ייתכן והחלב שלי שמן במיוחד כוון שהיא באחוזון 80 גם בגובה וגם במשקל.
היא שקלה 8.2 ק"ג לפני חודש וחצי.
האם בחלב/תמל יש את כל הערכים התזונתיים הדרושים או שיש לה חסרים לדעתך?
מה את ממליצה לעשות? לנסות כל יום להאכיל או לעזוב אותה לנפשה?
כרגע אני איתה בבית, היא לא בגן.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 וחצי חודשים לא אוכלת מוצקים מר - תגובה
מיכל וינברגר24/10/2012שלום,
אכן המלצות משרד הבריאות הן, מגיל חצי שנה כבר לשלב מוצקים ולא לאט להחליף ארוחות, אך בגיל 7 חודשים לא כל הילדים מוכנים לכך. יש תינוקות שרק לקראת גיל שנה מצליחם להחליף ארוחת פורמולה שלמה בארוחה מוצקה. סה"כ אם היא במשקל וגובה תקינים, אין מה להלחץ. תני לה את הזמן, אני הייתי עושה הפסקה למספר ימים, ורק אז הייתי שוב בהדרגה מתחילה שוב.
חשוב שתהיה לה חוויה נעימה מהאכילה, חשוב להקפיד על ישיבה בכיסא אוכל, רצוי בארחות משפחתיות , בלי גירויים כמו טלוזיה וצעצועים. אם היא סוגרת פה, או מסובבת ראש, לא לדחוף ולא להתעקש. עד לארוחה הבאה- בעוד 3 שעות. בסופו של דבר היא תאכל, חשוב לזכור: ילד בריא לא ירעיב את עצמו!. במידה והחלטת להוריד ארוחת פורמולה אחת בהמשך, אל תתני לה אותה עד לארוחה הבאה לאחר שלוש שעות.
יש להתאזר בסבלנות..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)