מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכת מלחציביה26/12/2012
שלום,
בני בן 3 וחצי. לאחרונה התפתחה אצלו אהבה מיוחדת למלח - כל פעם שהוא רואה מלח על השולחן הוא מבקש אותו וממליח לעצמו את האוכל או שפשוט מפזר על השולחן וטובל בו את הלחם. לפעמים הוא אפילו מנסה ללקק את המלחיה. אם אנחנו לא עוצרים אותו- הוא יכול הלמשיך ככה ולאכול המון מלח.
השאלה שלי היא איפה לעצור אותו? אני יודעת בגילאים קטנים כאלה, כאשר הילד רוצה איזשהו רכיב באוכל בצורה קיצונית (שהוא לא ממתק כמובן...) זה יכול להצביע על חוסר של ויטמין / מינרל כלשהו שקיים באותו רכיב ואז הגוף מפתח אליו חשק מיוחד. מצד שני אני יודעת שמלח זה מאוד רע בכמויות גדולות וממילא ילדים צורכים אותו מעבר למנה המומלצת גם מבלי שממליחים את האוכל.
אשמח לתשובתכם,
ציביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת מלח - תגובה
מיכל מסר בן שלום02/01/2013שלום רב,
טעם מלוח הינו טעם נרכש, ככל שאנו נחשפים למזון מלוח יותר, גודל הגירוי בחשיפה הבאה בכדי לקבל את אותה מליחות יצטרך להיות גדול יותר.
אני הייתי מגבילה את בנך בצריכת המלח.
כמו שכתבת כמות המלח בתזונה המערבית היא גדולה מאוד, ובמיוחד בחטיפים.
מלח נמצא בכל מזון שאנו אוכלים: לחםן, גבינות, בשר, חטיפים ומוצרים מעובדים אחרים
המזונות שאינם מכילים מלח באופן טבעי הם פירות וירקות
אם את מוצאת שהאוכל הוא מלוח מספיק לטעם המשפחתי, אל תאפשרי לבנך להתשמש במלחיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)