מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כנסו בבקשה. [[ :סיוון <:08/03/2008
אני בת 13.5 והמשקל שלי זה 74.2 והגובה שלי זה 1.60 .
אני הייתי אצל דיאנטנית והיא הביאה לי דיאטה :
בוקר : שוקו דיאט 0% או חלב 1%
ארוחת 10 + 12 : 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה + גבינה 5%.
צהריים: אורז [ 4 כפות ] הודו מבושל , וסלט .
בניים : פרי + מעדן דיאט .
ערב: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה + סלט .
יש לי כמה שאלות :
1. במה אפשר להחליף את ה-2 פרוסות לחם מלא ? אפשר בחצי פיתה לכל שעה [ אחת ל-10 ואחת ל-12 ] ?
2. איך אפשר להבין הודו לא מבושל אבל בריא לאכילה ?
3. סלט בריא זה יכול להיוץ גם רק מלפפון ופתיתי תירס , בלי עגבניה ?
4. יש כזה דבר פיתה מחיטה מלאה ?
זה בריא ?
5. איזהפירות מותר לאכול ?
סליחה שאני שואלת אותכן את כל זה פשוט הדיאטנית הזאת יצאה לאיזה חופשה , לא יודעת והיא תחזור רק עוד חצי שנה , ואני צריכה לבוא אליה אם תוצאות חחח D: .
מקווה שתענו ותעזרו לי , חסויה . [[ :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ***
סיוון <:08/03/2008
אני בת 13.5 והמשקל שלי זה 74.2 והגובה שלי זה 1.60 .
אני הייתי אצל דיאנטנית והיא הביאה לי דיאטה :
בוקר : שוקו דיאט 0% או חלב 1%
ארוחת 10 + 12 : 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה + גבינה 5%.
צהריים: אורז [ 4 כפות ] הודו מבושל , וסלט .
בניים : פרי + מעדן דיאט .
ערב: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה + סלט .
יש לי כמה שאלות :
1. במה אפשר להחליף את ה-2 פרוסות לחם מלא ? אפשר בחצי פיתה לכל שעה [ אחת ל-10 ואחת ל-12 ] ?
2. איך אפשר להכין הודו לא מבושל אבל בריא לאכילה ?
3. סלט בריא זה יכול להיוץ גם רק מלפפון ופתיתי תירס , בלי עגבניה ?
4. יש כזה דבר פיתה מחיטה מלאה ?
זה בריא ?
5. איזה פירות מותר לאכול ?
6. שחייה ? עוזרת להרזייה ? כמה פעמים בשבוע צריך לעשות את זה בערך ?
7. שתייה מתוקה או שוקולד , כמה פעמים בשבוע אפשר לאכול ? איזה סוג [ נגיד למשל , מקופלת ] .
סליחה שאני שואלת אותכן את כל זה פשוט הדיאטנית הזאת יצאה לאיזה חופשה , והיא תחזור רק עוד חצי שנה , ואני צריכה לבוא אליה אחרי חצי שנה אם תוצאות חחח D: .
מקווה שתענו ותעזרו לי , חסויה . [[ :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחסויה
ענת אשכול09/03/2008שלום,
1- אפשר להחליף את הלחם בחצי פיתה (חצי בכל ארוחה) אך בהחלט מומלץ יותר פיתה קלה או לחמניה קלה
2-לא הבנתי את השאלה...
3- סלט ממלפפון ותירס הוא סלט בריא אך הוא עשיר יותר בפחמימות (לעומת סלט ירקות "רגיל") ודל בויטמינם ועל כן אני ממליצה לך לאכול סלט ממלפפון, עגבניה ואפשר גם גזר, גמבה, פלפל, כרוב וכו' ולא לשלב בסלט פחמימות (כגון התירס)
4-יש דבר כזה פיתה מחיטה מלאה- טעים ובריא- בהחלט מומלץ אך לא לשכוח כי פיתה שווה מבחינה קלורית ל-4 פרוסות לחם
5- פירות- מותר לאכול מכל סוגי הפירות אך יש לזכור כי בנוסף לתכולת הויטמינים הגבוהה הם מכילים גם לא מעט סוכר כך שיש להגביל את כמותם ולא לצרוך יותר מ-3 מנות פרי (תפוח/אגס/5 תותים/תפוז/2 קלמנטינות/ חצי פומלה וכו')
6- שחייה כמו כל פעילות גופנית אחרת בהחלט עוזרת (ואף הכרחית) לירידה במשקל אני ממליצה לך לבצע פעילות גופנית כל יום (שחיה/ הליכה/ ריקוד/קפיצה על חבל וכו')
7- משתיה מתוקקה אני מציעה לך להמנע לחלוטין - זה מיותר ניתן לשתות במקום משקאות דיאטטים.
לגבי ממתקים- פעמיים עד שלוש בשבוע ממתק קטן כון מקופלת או במבה קטנה או בייגלה קטן
שיהייה בהצלחה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)