מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית עצירות אצל תינוק בן שנה וחציאולגה09/03/2008
שלום,
אני אמא לתינוק בן שנה וחצי. בזמן האחרון הוא התחיל לסבול מעצירות.
אני התחלתי לתת לו סירופ אל-צירות וזה לא ממש פותר את הבעיה. בכל מקרה, לא הייתי רוצה לאורך זמן רב לתת לו את הסירופ, צריך לפתור את הבעיה בדרך אחרת.
מה אני יכולה לשנות בתזונה שלו על מנת לפתור את הבעיה?
הוא לא אכלן גדול, מאוד רזה (שוקל פחות מ-9.5 קילו). כמעט ולא אוכל פירות, מעדיף גרבר. האם זה מגביר את הבעיה?
תודה,
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עצירות
ענת אשכול16/03/2008עצירות בפעוטות הינה בעיה נפוצה. על מנת לנסות ולפתור את הבעיה אני מציעה לך לשלב ככל שניתן ירקות ופירות במהלך היום (גרבר אינו בעיה אך יש לשים לב שאינו מכיל בננות ותפוחים). כמו כן יש להקפיד על שתית מים מרובה ו ארוחות מסודרות במרווחים קבועים.
בנוסף מציעה לך לנסות כמה טריקים נוספים: 1- סלק- מאוד יעיל בטיפול בעצירות 2- שזיפים מיובשים- נסי להשרותם במים חמים במשך הלילה ולתת לבנך לאכול אותם (כמובן ללא החרצנים) ולשתות את המים בהם הושרו (ניתן להכין מהם את המטרנה/ סימילאק אם עדיין שותה) 3- נסי לתת לו מיץ פירות הדר סחוט (שאת סוחטת) 4- נסי להציע לו עגבניה מרוסקת עם כפית שמן זית (אולי לערבב עם גבינה לבנה
בנוסף הימנעי ממתן בננות, אורז, תפוחים, קקאו ושוקולד.
שיהייה בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)