מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנתיים שאוכל הרבהענבל01/03/2013
הי,
בני בן השנתיים בחודשיים האחרונים נראה כי אוכל בצורה מוגזמת.
הדבר בא לידי ביטוי כאשר יושבים לאכול צהרים הוא מבקש תוספת ועוד תוספת ועוד תוספת, לציין כי במעון בו הוא נמצא המטפלת אף העירה את תשומת ליבי כי הוא היא נותנת לו 4 תוספות במהלך האורחת הבוקר והצהרים וזה אף ניראה לה כי הוא לא עושה זאת מתוך רעב.
בנוסף, כאשר הוא מגיע מהגן הוא ניגש ישר למטבח ומתחיל לבקש בננה, מעדן, עוגיה, במבה וכדומה והוא רוצה לאכול את הכל, כלומר הוא מסיים מעדן ומבקש בננה וכדומה. אם הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא מתחיל לבכות ולצרוח.
אני מאוד משתדלת כאשר הוא נמצא תחת חסותי, אחרי שעות הגן, לא לתת את כל מה שהוא מבקש ואני נותנת לו פרי או מעדן וכשהוא מתחיל לבכות כי לא קיבל מה שהוא רוצה אני מסבירה לו ומשקפת לו לו מה הוא אכל.פעמים רבות הוא ממשיך לבכות אך אם אני מציעה לו שנשחק ביחד משחק הוא שוכח מעניין האוכל. ( ארוחת ערב הוא אוכל את המנה שלו שזה בדרך כלל פרוסת לחם עם גבינה/חומוס עגבניה טונה והוא לא מבקש תוספת אחרי זה ).
חשוב לציין כי הוא ילד מאוד פעיל, נבון ויודע לדבר מצויין וכן הוא לא ילד שמן.
הנושא מאוד מלחיץ אותי כי איני רוצה שהוא יגדל להיות ילד שמן ואח"כ יצטרך להתמודד עם בעיית ההשמנה.
אשמח להסבר כיצד עלי להתמודד עם צורת אכילה שכזאת ואיך עלי ללמדו לאכול בתורה נכונה ונבונה.
בברכה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים שאוכל הרבה - תגובה
מיכל וינברגר04/03/2013שלום,
נתראה כי בנך מגלה כרגע משהו חדש, הוא נהנה ממויות של אוכל, ואף בוכה שלא מקבל את כל מה שרוצה, עם זאת, ציינת-שכשאר יש עיסוק אחר- הוא כבר שוכח מעיסוק האוכל.
נראה שאת כן מתומדדת בחכמה עם העניין, ואכן שמתחיל לבכות- מסבירה שזה יותר מדי בשבילו.
ציינת שהוא במשקל תקין, וזה עוד סימן טוב.
לפי התיאור- יתכן וזו רק תקופה זמנית- אולי בנלך בוקד כמה הוא יכול לאכול ומתנסה משהו חדש וזמני.
ממליצה לשים גבולות ולתת אוכל רק בזמן הארוחות- שמגיע מהגן לתת ארוחת ביניים קטנה- שכוללת למשל: פרי+כריך או פרי+יוגרט (להשתדל לא להציע דווקא חטיפים ומתוקים- אותם לשמור לימי הולדת, סופי שבוע, סבתות..) להצמד לאוכל בריא, אפשר גם ירקות חתוכים אם אוהב. ולאחר ארוחה זו, לצאת מאיזור האוכל, ולעשות משהו אחר- גן שעשועים, משחקים וכ'..בכלל יציאה מהבית היא מומלצת- הליכה ברגל, התרוצצות בגני שעשועים וכ'..
במידה ומבקש עוד, לשאול אם באמת רעב, להסביר שלא אוכלים כל היום , אלא רק בזמן האוכל. אפשר להציע מקסימום עוד פרי/'ירק אחד, ולהסביר שתהיה ארוחת ערב.
בארוחת הערב להציע -ירקות, גבינות, ביצה/טונה, לחם..ולתת לו להתחבר לבד לרעב ולשובע, גם אם מבקש תוספת לשאול אם באמת רעב, ולהסביר שלא צריך למלא כל כך את הבטן כדי שלא תכאב (אפשר לעשות השוואה לבלון).
בכל מקרה יש להקפיד גם לשתות בין הארוחות, לפעמים המוח מתרגם את הצמא לרעב.
גם בגן, ניתן להנחות את הצוות- להסברים כאלו, אך הייתי מקפידה על זה בעיקר בבית- שאת יכולה לשלוט על זה, ויתכן ויהיה שיפור בגן בכל מקרה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)