מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה לאכול בשרשירי12/03/2013
שלום. בתי בת שנה וחצי, הולכת למעון (מגיל שנה) שבו לא מגישים ארוחות בשריות ולדברי המטפלות היא אוכלת בסדר גמור. למרות שאני כן מבשלת בבית ארוחות בשריות, הילדה לא רוצה לאכול ואפילו לא לטעום (יש לציין שלפני שנכנסה למעון, היא כן אכלה).בנוסף, שמתי לב שלאחרונה היא מבקשת לאכול מתוקים (ולא רק ממתק אחד ביום) וזה מדאיג אותי שכן הייתי שמחה אם הייתה אוכלת אוכל בריא... מה אפשר לעשות כדי לגרום לה להפחית עם המתוקים ולהתחיל לאכול מאכלים כמו בשר, דגים וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לאכול בשר - תגובה
מיכל וינברגר18/03/2013שלום,
על מנת למנוע אנמיה מחוסר ברזל, חשוב להקפיד על צריכת מזונות העשירים בברזל.
עם זאת, אי אשר להכריח לאכול בכוח. מה שאני מציעה קודם לכן זה לדאוג להציע תחליפי בשר- המכילים חלבון וברזל כמו לדוגמא: כל משפחת הקטניות: עדשים, אפונה, שעועית יבשה, שעועית מאש, גרגרי חומוס, פול- ניתן לשלב במרק בקציצות, באורז עם פתיתים וכ'..כמו כן, גם קינואה- הוא מזון מלא שמכיל ביחס לפחמימות אחרות יותר ברזל. ככל, נסי לשלב דגנים מלאים- שמלכתכילה הערך התוזנתי שלהם גבוה יותר.
לגבי בשר ממש המשיכי לנסות, אך לא ללחוץ, שלבי בארוחה עם בשר משהו מוכר שאוהבת,ואז נסי משהו חדש, נסי בצורות שונות, קציצות ברוטב, בטחינה, לזניית בשר, פשטידות עם בשר, ממלואים עם בשר- תפ"א, קישוא..אפילו בורקס בשר..שניצל, מוקפץ וכ'..
בכל מקרה, כדאי לבדוק את מצב מאגרי הברזל, יתכן והכל תקין וגם אם לא, ניתן לצרוך תוסף בהוראת הרופא.
לגבי המתוקים-נסי כמה שפחות לחשוף אם לא חייבים, ושכבר נחשפת- שימי גבול. במקום מתוקים- הציעי פירות, כריך עם ממרח מתוק- (דבש וטחינה, וחינה טתמרים..), יוגרט..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)