תזונה נכונה לגדילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה נכונה לגדילה
    גל
    02/05/2013

שלום!
    אני בן 16 מתאמן כבר שנה בחר כושר קצת ריצות ושומר תזונה.
    רציתי לדעת איזה מאכלים כדי לי לאכול בשביל לספק לגוף שלי את כל מה שהוא צריך בשביל לגדול ולגבוהה.(אני רוצה להיות גבוה בערך 180 ס''מ).

תודה לעוזרים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה לגדילה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה לגדילה - תגובה

מיכל וינברגר
    20/05/2013

שלום!
    הגובה הסופי תלוי בעיקר במרכיב הגנטי- כלומר מה שקבלנו מהורינו. גם לתזונה יש תפקיד שיכול לעוזר לנצל את מלוא הפוטנציאל של הגובה שקבלנו- זאת אומרת שאם אוכלים מעט מדי והתזונה לא מספקת את כל צרכי הגדילה בגיל הגדילה- הגוף עלול להפסיד גובה.
    בהנחה שאתה אוכל מסודר מכל אבות המזון- ובכמות מספקת המתאימה גם לאימונים לא צריכה להיות בעיה.
    לגבי עבודה בחדר כושר על מכשירים בגיל גדילה- יש בעניין חילוקי דעות- ואני הייתי ממליצה להיוועץ עם רופא ספורט. (אין בעיה עם תרגילים אירובים כמו ריצה/הליכה/אופניים..)
    לגבי תזונה- חשוב לאכול מכל אבות המזון בפיזור על כל פני היום- פחמימות, חלבונים, ירקות, פירות, שומנים.
    לפני אימון- רצוי לאכל 3 שעות לפני- ארוחה מלאה המכילה פחמימות מורכבות וחלבונים- אם אין 3 שעות ניתן לאכול משהו קטן לפני- פרי+יוגרט, פרוסה..
    ומאוד חשוב להחזיר את האנרגיה לאחר האימון (תוך שעה מסיום האימון)- ולאכול שילוב של פחמימה וחלבון- שיכולים להיות בצורת ארוחה מלאה בשרית או חלבית (תלוי מה שעת האימון). למשל: עוף+תפ"א+ירק או חביתה+גבינה+לחם+סלט.
    ממליצה להיוועץ בדיאטן/נית כדי שיתנו לך תוכנית מלאה ומתאימה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו