מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעונות וילדיםנעמה31/05/2013
שלום, בעלי התחיל להתעניין בטבעונות. אין לי בעיה להכין גם טבעוני אבל אני אישית ממש לא בכיוון, וגם הוא לא היה עד כה אם כי אנחנו מקפידים על לאכול בריא אולי קצת יותר מהממוצע: לא מכניסים הרבה ממתקים, כמעט ולא נותנים שתייה ממותקת או מעדנים, אין בכלל ממרחי שוקולד ודברים כאלה. יש לנו ילדה בת קרוב ל-3 ועוד אחד בדרך. בעלי רוצה שבהדרגה נרגיל אותה לאכול כמה שיותר טבעוני. כרגע הילדה בררנית מאד: כמעט לא אוכלת ירקות ופירות, אוהבת מאד בשר גבינות וביצים וגם טחינה. אוכלת בגן מסודר או כך הם אומרים - במעון התזונה על בסיס צמחוני דגים, ובבית בערב בד"כ או אורז עם קציצות / עוף או משהו כזה, או חביתה עם גבינות ועוד כל מיני. אנחנו משתדלים גם היום לתת לה תזונה טובה ככל האפשר ללא קשר לטבעונות, לשים ירקות בתבשילים למשל וכו', ולתת אבוקדו או זיתים או דברים שהיא כן אוהבת. בקיצור, מה שמטריד אותי זה בעיקר העניין הבא: ילדה שגם כך בררנית, להתחיל להגביל אותה גם בדברים שהיא כן אוכלת - אני חוששת מכמה דברים: ריבוי מלחמות על אוכל, מצב שנגיע לתזונה לא מאוזנת עבורה, וגם מכך שמרוב הגבלות היא רק תפתח רצון חזק יותר לאכול מה שאין בבית. אשמח לעצות איך כדאי לגשת לעניין ואין כדאי להתגבר על המחלוקות הרבות שסביר שיהיו בינינו (רק אציין שזה שאני בהריון, ממש לא מוסיף לשקט הנפשי שלי לגבי זה ולגבי הכל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות וילדים - תגובה
מיכל וינברגר13/06/2013שלום,
אין בעיה לותר מדי פעם על בשר, אך יש לקחת בחשבון שיש לצרוך חלבון צמחוני אחר- כמו קטניות, סויה, סייטן, ביצה וכ' במקום. לבשר יתרונות רבים- ודווקא בגיל של ביתך חשוב להקפיד על ברזל, אבץ, B12- ולכן לא הייתי ממליצה לגמרי להמנע מבשר .
ניתן לשלב דגים, עוף, בקר רזה והודו אדום- שהשניים האחרונים עשירים יותר בברזל.
נשמע שיש לכם הרגלי תזונה טובים בבית- שזה מצויין, כי אתם בונים כך "תשתית" לעתיד! עם זאת, יותר מדי הגבלות עלולות לייצר התנגדות, ולכן אפשר גם לאפשר מדי פעם דברים קצת פחות בריאים- שבעיקר גם נחשפים אליהם בחוץ. וכמו שאמרת- אם יש הרבה הגבלות סביב האוכל- בסופו של דבר היא פתח רצון עז יותר לאכול את מה שאסור..
הקפידו להראות עמדה אחידה מול הילדה, ואני בטוחה שעם הבנה דיבור משותף ורצון-אפשר גם להתגבר על המחלוקות.
בכל מקרה, לפעמים עוזר להתייעץ עם משהו נאטרלי- ולכן ממליצה להתייעץ עם דיאטן/נית כדי לשמוע את הדברים דווקא מבחוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)