היי..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי..
    מאיה
    29/03/2008

אני בת 15 וחצי בחודש יולי התחלתי דיאטה ,בלי ספורט.
    לא הרגשתי שאני מרעיבה את עצמי או משהו.
    התחלתי לספור קלוריות במדוייק מאוד. כ-1100 קלוריות ביום ולא משנה מה אני אוכלת העיקר שיהיה את הדיוק של הקלוריות.
    ולא התייחסתי לפחמימות חלבונים וכל זה ,
    הפסיק לי המחזור ,היו לי נדודי שינה =קמתי בלילה אכלתי חזרתי לישון בבוקר=קמתי השלמתי את הקלוריות.
    הייתי ימסוגלת לאכול את כל הקלוריות בבוקר ומהבוקר לא לאכול יותר כי הקצבתי לי 1100.
    עד לפני 3 חודשים ירדתי כ-10 קילו .
    נתונים שלי: 1.67ושוקלת 53-54...הלכתי לתזונאית . היא סידרה לי את התפריט לאטלאט היא נתנהלי מכל אבות המזון. עדיין אמרו לי שהתפריט שלי דל . [כי שחישבתי הוא המשיך להיות כ-1100 רק שהוא עם כל אבות המזון]
    אחרי חודש לא הגיע המחזור .ונשארתי על אותו משקל
    היא הוסיפה לי אומגה 3. לא עזר היא אמרה לי שצריך להוסיף 600 קלוריות . ואמרתי לה שאני פוחדת להשמין [כי הגוף שלי נוטה להשמין]וגם לא עשיתי ספורט בכלל. ואז היא אמרה לי אוקי אז לפחות 200 אבל התחילו להעיר לי שאני רזה . אולי הם בשוק מהזמן הקצר.וחלק אמרולי שהם מקנאות בי אז לא יודעת או מקנאה או מדאגה.
    בכל מקרה אני לא נראת שלד או משהו כזה פשוט אני יכולה להמשיך להרזות ואני לא רוצה את זה.ואני לא רוצה להיראות רזה מדי רוצה לראות טוב
    אז הוספתי ביוזמתי הרבה שמן לאוכל. והוספתי עוד גרם בשר .
    ראיתי שהכל בסדר ..אך בכל זאת אני מרגישה שהתפריט שלי דל מדי וחסר בו ..אולי אני לא אצל דיאטנית מתאימה הייתי רוצה שתביעי דעה על זה ..או שתבני לי תפריט אחר שיעזורלי להחזיר את המחזור בבקשה!!!

בבוקראני אוכלת שני לחם קל ועליהם טחינה או 3 פרוסות לחם קל ועליהם דבש
    אחרי זה אני אוכלת שני פירות
    בצהוריים- מנת פחמימה וחלבבון כ-200 גרם.עם קטשופ לא ספור.
    אחרי-
    יוגורט עם חטיף אנרגי או שוגי או גרנולה.
    בערב-
    ירקות כמו גמבה וקולורבי וגזרים..
    [אני יודעת שזה קצת מאוד]

בבשאאר הקלוריות זה בשתייה כמו תה /קפה. סוכריות וכאלה.
    בערך 1200 כל התפריט.

נראלי בערב חסר לי פחמימהוחלבון וחשבתי להוסיף אותם לצהוריים . זה אפשרי ? נגיד או חצי כוס פחמימה או משהו כזה .

הוספתי כ-5 כפות בערך של שמן זית [ואני מפחדת שאני מגזימה ...או שאני לא שמה בכלל או שאני שמה הרבה ...מה הכמות של השמן שאני צריכה להוסיף ?]

ואומגה 3 עדיין בולעת .

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי..

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ענת אשכול
    07/04/2008

מאיה שלום,
    ממה שספרת אני מתרשמת שאכן חסר לך הרבה מאוד אוכל בתפריט. בנית לעצמך תפריט מאוד מאוד קיצוני ולא מאוזן. בנוסף ממה שאת מספרת נראה לי שהתפתחה אצלך הפרעת אכילה מסוימת. זהו דבר מאוד מאוד מסוכן לבריאותך וגם לנפשך! אנא ממך פני לדיאטנית שתעזור לך!
    בכל מקרה בתפריט שבנית חסרים המון מרכיבים:
    1- ארוחת בינים בבי"ס : פירות זה ממש לא מספיק -קחי איתך לבי"ס סנדוויץ עם גבינה או עם פסטרמה או עם ביצה בנוסף איכלי פרי
    2- ארוחת צהריים: איכלי תמיד מנה בשרית + כוס פחמימה לאחר בישול (אורז/ פסטה/ פתיתים/ קוסקוס/ תפו"א) +ירקות +כפית שמן זית
    3- אחה"צ- הוסיפי כוס חלב 1% או מעדן
    4- ארוחת ערב: הוסיפי 2 פרוסות לחם קל +ביצה או טונה במים או פסטרמה + גבינה 5% או טחינה

והכי הכי חשוב: תפסיקי לספור קלוריות!!!!!!!!!!
    ושוב- בבקשה שימעי לעצתי ופני לקבל עזרה!!!!!
    בהצלחה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו